local-stats-pixel fb-conv-api

Zeitgeist7

38 0

Zeitgeist kustība aizsākusies 2008.gada nogalē. Zeitgeist kustība pastāv, kā organizācijas Venēras projekts komunikācijas un „aktīvistu atzars” . Venēras projektu pirms vairākām desmitgadēm aizsāka sociālais un industriālais dizaineris Žaks Fresko.

Kustība sliecas domāt, ka, izmantojot ar dabu pilnīgi nesaistītas preces ražošanas un izplatīšanas metodes, mūsdienās pasaule ir kļuvusi ļoti atšķirta no fiziskās pasaules.Uz peļņu balstītais „pieaugums”, ko rada monetārā sistēma, ir kļuvis par vienu no postošākajiem spēkiem pret dabas pasauli un ilgtspējīgām cilvēku vērtībām.

Citiem vārdiem sakot, sistēmai nepieciešamas problēmas un nepārtraukta patērētāju ieinteresētība, lai pastāvētu. Jo vairāk cilvēkiem Amerikā ir vēzis, jo labāk klājas ekonomikai, tādēļ, ka pieaug medicīnisko pakalpojumu apmeklētība.

Tāpat, lielākā daļa profesiju nav saistītas ar patiesajām dzīves nepieciešamībām. Drīzāk tās ir mākslīgi veidojumi, kas radīti, lai liktu cilvēkiem strādāt un tādējādi nodrošinātu peļņu cikliskā patēriņa turpināšanai. Pati cilvēka nepieciešamība pēc darba, lai nodrošinātu līdzekļus dzīves nepieciešamākajām lietām rada neaprakstāmi daudz nevajadzīgu atkritumu... lai gan šajā gadījumā runa iet par cilvēka prāta un dzīves potenciāla izmešanu atkritumos.

Patiesībā, mēs dzīvojam sabiedrībā, kas atbalsta nepietiekamību. Rezultātā cilvēkiem ir jāattīsta pašsaglabāšanās instinkti, pat ja tas nozīmē krāpšanu vai zagšanu, lai iegūtu kāroto. Mūsu pētījumi ir noveduši pie secinājuma, ka nepietiekamība ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ cilvēki uzvedas neadekvāti, kā arī izraisa dažāda veida neirozes. Statistika par narkomāniju, noziedzību un ieslodzījumu ir vedušas pie slēdziena, ka nabadzība un neveselīgi sociālie apstākļi ir ļoti iespaidojuši tos, kas iesaistās šāda veida darbībās.Cilvēki nav slikti vai labi... viņi skrien cauri pastāvīgi mainīgajiem dzīves apstākļiem, kas viņus iespaido. Cilvēka „kvalitāti”(ja tā var teikt), tiešā veidā nosaka tas, kā viņš ticis audzināts, tātad uzskati, kas viņam ir iemācīti.

Vairāk par šo tēmu var uzzināt paskatoties kādu no trīm Zeitgeist filmām: Zeitgeist: The Movie; Zeitgeist: Addendum; Zeitgeist: Moving Forward.





Reklāma
38 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 7

0/2000

Cīnies pret sistēmu - izslēdz datoru, atmet zālītes pīpēšanu un taisi inteliģentus, domātspējīgus bērnus.

slabo, a?

p.s. runa nekad neiet

0 0 atbildēt

Pliks copy paste. Būtu vismaz ar saviem vārdiem izteicis kādu viedokli! un kurš gan nav redzējis šīs filmas?

0 1 atbildēt