local-stats-pixel fb-conv-api

The Cardigans2

36 0

“The Cardigans” nāk no Zviedrijas. 90-to gadu pirmajā pusē līdz ar savu otrā albuma izmākšanu viņi kļuva par pasaules mēroga Pop/Roka augstākā līmeņa zvaigznēm.

Pārdodot pusotra miljona albuma ‘Life’ kopiju, pulcējot ap sevi fanu tūkstošus ne tikai Eiropā un ASV, bet, kas interesanti, arī Japānā grupa tikai sāka savu slavas gājienu pasaulē. Katra no šī albuma dziesmām tika izdota kā atsevišķs singls un visi iekļuva Apvienotās Karalistes Top 40. Īpašu uzmanību izpelnījās grupas Black Sabbath kaverversija, kompozīcijai ‘Sabbath Bloddy Sabbath’. Runā, ka Ozijs Ozborns, noklausīdamies šo kompozīciju, bija tik aizkustināts, ka nosūtīja grupas solistei (Nina Perrson) rožu pušķi.

90-to gadu otra puse atnesa jaunu “The Cardigans” albumu – ‘First Band On The Moon’. Dziesma ‘Lovefool’ kļuva par šī albuma atpazīstamāko skaņdarbu. Vislabāk tas ir zināms no filmas “Romeo & Juliet”, jo ‘Lovefool’ kļuva par šīs filmas tituldziesmu. Šajā laikā tā kļuva par visvairāk atskaņoto dziesmu radiostacijās gan Eiropā, gan ASV.

90-to gadu beigas un “The Cardigans” ceturtais albums ‘Gran Turismo’ turpināja vairot grupas mīlētāju pulku visā pasaulē. Pēc dziesmas ‘Lovefool’ viņi jau daudzviet bija kļuvuši par kulta grupu. Muzikālais sniegums turpināja attīstīties un ‘Gran Turismo’ ienesa jaunas vēsmas grupas skanējumā. ‘My Favorite Game’, kas kļuva par jaunu hītu, jau bija samērā atšķirīgs savā skanējumā. Tas gan netraucēja grupai pārdot 2,5 miljonu šī albuma kopiju sasniedzot jaunu virsotni grupas vēsturē.

Grupa dibināta 1992. gadā zviedru pilsētiņā Jenčēpingā. Tās sākotnējā sastāvā bija Peters Svensons (Peter Svensson), Magnuss Sveningsons (Magnus Sveningsson) un Matiass Alfheims , kuriem pēc neilga laika pievienojās Bengts Lagerbergs (Bengt Lagerberg), Larss Olofs Johansons (Lars Göransson) un Nina Pērsone (Nina Persson).







36 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000

šausmīgi patīk "My favourite game".

1 0 atbildēt

erase and rewind - forša dziesma

0 0 atbildēt