local-stats-pixel fb-conv-api

Spageti vesterni2

22 0

Nolēmu nedaudz uzrakstīt par vienu no saviem iecienītākajiem filmu žanriem - spageti vesterniem. Protams, pirmais jautājums - kāpēc "spageti" ? Sešdesmito gadu vidū daudzi itāļu režisori iemēģināja roku šajā tik amerikāniskajā filmu žanrā. Sākotnēji filmu kritiķi diezgan nicinoši šos veikumus nodēvēja par "spageti vesterniem". Laika gaitā gan šo apzīmējumu pieņēma arī fani un dažādi industrijas darboņi, un sākotnējā negatīvā nokrāsa pazuda.

Parasti spageti vesternu režisors bija itālis, pārējā komanda - spāņi un itāļi. Aktieru pulkā gan mēdza parādīties arī kāda Holivudas zvaigzne, piemēram, Klintam Īstvudam karjeras atspēriena punkts bija tieši piedalīšānās Serdžio Leones režisētajos spageti vesternos. Filmēšana parasti norisinājās apvidū, kas atgādināja Amerikas rietumus, piemēram, Dienviditālijā vai Andalūzijā.

Filmu tematika visbiežāk bija tipiska vesterniem - atlīdzības mednieki, atriebība, Meksikas revolūcija, Amerikas pilsoņu karš un citi notikumi, kas saistāmi ar ASV "Mežonīgajiem Rietumiem" 19. gadsmita nogalē.

Ar ko sākt, ja iepriekšējās rindkopas ir jūs ieinteresējušas un vēlaties noskatīties kādu spageti vesternu? Es noteiktu ieteiktu jau augstāk minētā Serdžio Leones tā saucamo "Dolāru triloģiju". Tie ir trīs klasiski vesterni ar Klintu Īstvudu galvenajās lomās, kas sniedz labu ieskatu šajā filmu žanrā.





22 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Kā tu varēji nepieminet "The bad the good and the ugly"? emotion Bet īsais apraksts ir pašsaprotams spokos šķiet nav daudz kinomīļi it īpaši tādi kuri skatītos sešdesmito gadu filmas.

0 0 atbildēt