local-stats-pixel fb-conv-api

Latviešu mūzika, ko ir vērts dzirdēt! #11

16 0

Šī rakstu sērija būs par grupām un mūziķiem, kurus/as parastais latvietis visdrīzāk, ka nemaz nav dzirdējis un varbūt, ka arī nodomās:''Labi, ka neesmu dzirdējis'' (Jo iespējams viņiem šī mūzika nepatiks). Es ceru, ka tomēr no šīs sērijas jūs atradīsiet vismaz vienu sev tīkamu albumu vai dziesmu. Katrā rakstā būs iekļauti divi mūziķi vai grupas, sīks apraksts un 1-2 pēdējie albumi un iespējams arī kāds singls.

Biezoknis

Grupa savā Facebook aprakstā ir rakstijusi visai filozofiski:

Mūsu saknes ir dziļas.

Mēs saceram un izpildām dziesmas par dažādām mūžīgām un satraucošām tēmām, kā daba, dzīvnieku valsts, ēšana un cilvēku savstarpējās attiecības.
Mēģu telpu mēs dalām ar astroloģi Vegu, mūsu multiinstrumenti dala plauktiņu ar dažādām pārsvarā nevienam nevajadzīgām grāmatām, no kurām aizraujošākās ir Tomasa Maina Rīda "Baltais virsaitis" un anonīmas autoru kopas veidotā eseja par Rīgas vēsturisko pagrabu noslēpumiem.

Biezokni klausīties ir gan interesanti, gan patīkami. Diezgan netipiski mūsdienu mūzikai ir tas, ka lielākā daļa grupas dalībnieku ir daiļā dzimuma.

Albums ''Jūsu draudzene tiecas pēc jums, taču izjūt arī bailes'' Izlaists 2014.gada 1.septembrī un pieejams viņu Bandcamp lapā.

Juris Simanovičs

Juris Simanovičs ir bijis aktīvs Latvijas muzikālajā andergraundā vairāk nekā 10 gadus kā grupas Bērnības Milicija līderis un solo mūziķis. Juris ir arī spēlējis ģitāru, bungas un dziedājis tādās grupās un projektos kā Divi Pieminekļi, Telekoma,u.c. Praktiskais stimuls Jura solodarbībai, kas līdz ši maprobežojas galvenokārt ar ierakstiem un retiem solokoncertiem, bija eBay par dažiem desmitiem latu nopirkts lietots četrceliņu portastudio (kasešu magnetofons). Aizņemoties pāris mikrofonus no draugiem un Torņa studijas, gada laikā Juris vienatnē vai ar draugu līdzdalību ieskaņoja dažus desmitus savu dziesmu.

Jaunajā albumā, atšķirībā no iepriekšējiem, mūziķis arvien vairāk un brīvāk eksperimentē ar instrumentu dažādību, ielaižot skanējumā vides trokšņus un elektroniskās skaņas. Dziesmu teksti, kurus Latvijas mūzikas kritiķi jau ir paspējuši īpaši atzinīgi novērtēt, arī ir kļuvuši tiešāki un drosmīgāki. Lai arī albuma nosaukums rada asociācijas ar samierināšanos, tematiski tas aizvien ir dumpinieciskuma pilns.

Mūziķa Bandcamp lapa

16 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

patika!

3 0 atbildēt