local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir MLP:FIM un kādēļ tas varētu patikt arī tev20

Izdzirdot nosaukumu "My Little Pony", mēs, protams, iedomājamies rozā krāsotu pasauli, kurā mājīgi iekārtojušies rozā krāsoti poniji, dzīvojot tajā bez bēdas no vienas tējas ballītes līdz otrai. Pati svarīgākā un arī vienīgā problēma ir tas, vai mana kleita piestāv maniem pakaviem. Līdzīgi kā lielai daļai sociālajos tīklos dzīvojošajām meitenēm.

Pat Hasbro (My Little Pony franšīzes izveidotāji un īpašnieki) apzinājās, ka ilgi šāds koncepts nedzīvos un Bārbiju, Bratz un poniju ēra sen ir pagājusi. Pasaulei vajag ponijus, kas ir foršāki, modernāki un saistoši auditorijai, kas sastāv no ne tikai 5 gadus vecām meitenītēm. Ja būsim precīzi, jaunajam My Little Pony bija jābūt apmēram par 20% foršākam nekā iepriekšējās paaudzes.

Ja pirmās trīs MLP paaudzes bija tikai krāsainas rotaļlietu reklāmas televīzijas pārraides formā, tad G4 My Little Pony tika izveidots laikā, kad lielu daļu ieņēmumu kompānijas saņem no ienākumiem iTunes, Netflix un citos maksas videoservisos. Tādēļ bija skaidrs, ka My Little Pony jaunajam animācijas seriālam bija jābūt saistošākam un interesantākam, jo, galu galā, interneta un TV auditorija nu ir vecāka un 5gadīgs bērns nevarēs pats paņemt kredītkarti un samaksāt licenci par iemīļoto multeni. Vēl svarīgs iemesls padarīt MLP par 20% foršāku ir tas, ka licenci rādīt G4 MLP animācijas seriālu nopircis pavisam jauns animācijas kanāls The Hub, un tas, kā katrs jaunais kanāls, grib piesaistīt skatītājus. Tādēļ jaunajam animācijas seriālam bija jābūt kaut kam ļoti labam.

Tieši tādēļ viņi nolīga pareizos cilvēkus pareizajam biznesam. Kā šova izstrādātāju un producenti tika nolīgta Lorena Fausta. Kādu no viņas lieliskajiem darbiem kaut kad esam skatījušies katrs - viņas portfolio ir apbalvojumiem bagātais animācijas seriāls Foster's Home for Imaginary Friends, kurā viņa bija izstrādātāja, dizainere, animācijas režisore un rakstniece. Tāpat arī Powerpuff Girls, kurā viņa bija stāsta autore un režisore, un viņas vīrs Kregs Makkrakens - pats izstrādātājs. Pilns tīkls ar cilvēkiem, kuri saistīti ar MLP FIM izveidi, pieejams šeit.

2010. gada 10. oktobrī The Hub tika pārraidīta pirmā sērija, un par to negatīvi izteicās animācijas portāls Cartoon Brew, uzskatot, ka Friendship Is Magic vairs nav īsta animācija, bet tikai uz Flash izveidota multene. Well, not exactly. Šis links tika iesūtīts arī animācijai veltītajai 4chan sadaļai /co/, un tā nu piedzima jaunais Interneta kults - broniji. Cilvēki sāka interesēties par šo jauno animācijas seriālu, un jau pēc pirmajām sērijām secināja, ka tas ir kaut kas patiešām labs. Kas tieši tur ir labs?

1.) Stāsts. Patiesībā daudzas pilnmetrāžas filmas (khe,khemm *Krēsla* un citas) ir seklākas par šo it kā mazām meitenēm paredzēto animācijas seriālu. Tagad tajā risinātas nopietnākas problēmas par to, vai Melodija paspēs pie Sweetie Belle uz tējas pēcpusdienu. Stāsts bieži vien sastāv no nopietnām draudzības problēmām un strīdiem līdz pat pūķa paviesošanās pilsētā (Skyrim much?).

2.) Varoņi un to personības. MLP:FIM šajā jomā ielikuši ļoti lielas pūles, jo katrs varonis ir ar savu vēsturi, savām labajām un arī sliktajām īpašībām un saviem ieradumiem. Friendship is Magic galvenie varoņi (tā sauktie Mane 6) sastāv no Twilight Sparkle, kas ir Princeses Celestia protežē. Tā kā viņa ir ļoti gudra un savā brīvajā laikā dara to pašu, ko darba laikā, proti, mācās un lasa grāmatas, viņa ir ļoti nesociāla un Princeses jaunais uzdevums - atrast draugus! - viņai ne īpaši patīk.

Ir arī Applejack, kas ir ābeļu audzētavas īpašniece un izceļas ar savu godīgumu un uzticamību. Tāpat ir arī Rarity, kas ir dizainere un māksliniece - viņu pazīst ar savu dāsnumu. Faniem patīk arī Fluttershy, kuras īpašais talants ir māka saprasties ar dzīvniekiem, tādēļ viņa ārstē un kopj tos - viņas galvenā īpašība ir laipnība. Nenoliedzami visforšākais ponijs ir Rainbow Dash, kura ir, iespējams, visātrākais lidotājs visā Equestrijā. Viņa izceļas ar savu uzticamību - viņa nekad nepamestu savus draugus. Pinkie Pie, savukārt, ir ponijs, kurš ir mazliet dīvains, savā ziņā smieklīgs un viņa par savu mērķi uzskata radīt smaidu gandrīz jebkura sejā.

3.) Animācijas kvalitāte. Tāpat nedrīkst nepieminēt lielisko Equestria vidi, piemēram, Canterlot arhitektūru vai Everfree mežu. Friendship is Magic ir raksturīgs Lorenas Faustas izstrādātais stils, kas to atšķir ne tikai no iepriekšējām MLP paaudzēm, bet arī lielākās daļas animācijas filmu - protams, Powerpuff Girls fani atpazīs lielās acis un īpašās proporcijas. My Little Pony Friendship is Magic ir ļoti patīkams acij, jo tas izveidots patiešām glīti un skatāmi. Tāpat tur ir daudzas ļoti kvalitatīvas dziesmas, kuras sarakstījis Daniels Ingrems, piemēram, Winter Wrap Up, At The Gala un Becoming Popular.

4.) Šova fani. Lai gan šis seriāls tika paredzēts meitenēm, pati Lorena Fausta atzinusi, ka viņa centusies to izveidot saistošu gan bērniem, gan to vecākiem. Bet to, ka šis šovs kļūs populārs arī internetā, pie tam tādos apmēros, negaidīja neviens. Hasbro nebija gatavs tādam pieprasījumam, tādēļ viņi no sākuma krāsoja vecos G3.5 ponijus jauno poniju krāsās. Tikai tagad viņiem radusies iespēja sekot līdzi fanu pieprasījumiem pārdot šovam līdzīgākas rotaļlietas, kuras fani pērk lielā vairumā.

Reddit lietotājiem ir iespēja pievienoties apakšsadaļā /r/mylittlepony, un to ir izdarījuši jau vairāk nekā 21 700 cilvēki, pie tam tā tika iebalsota kā viena no 2011. gada vislabākajām apakšsadaļām, kuru apsteidza tikai /r/AskScience. Tāpat fani izveidojuši daudzus blogus, piemēram, EquestriaDaily, DerpyHooves, My Little Brony, Ponychan utt. Tāpat DeviantART ir pilns ar māksliniekiem, kuri vai nu nodarbojas ar skicēšanu un planšetzīmēšanu, vai nu vektoriem, vai arī Flash animāciju. Viņus vieno tādas grupas kā MLPFriendshipIsMagic, OMGPoniesYAY, MLP-FIM un citas - pameklē!

Daudzi no MLP skatītājiem ir arī mūziķi, videomākslinieki vai arī rakstnieki. Tie trešie raksta fanfikcijas, kuru tematika variē no šipinga jeb romantisku attiecību starp diviem ponijiem veidošanas, līdz pat nopietnām novelēm un pat šausmu stāstiem, piemēram, bēdīgi slavenajam Cupcakes, kura izlasīšana varētu radīt psihiskus traucējumus visam atlikušajam mūžam. Fanfikcijās var atrast lieliskus darbus, piemēram, Fallout:Equestria, kura darbība notiek postapokaliptiskā pasaulē (kaut kur dzirdēts? :) ). Tā ir viena no garākajām fanfikcijām pasaulē, un ar saviem vairāk nekā 600 000 vārdiem tā garumā pārspēj pat Ļeva Tolstoja Karš un Miers. Aptuveni 600 reizes garāks nekā šis raksts.

MLP:FIM izstrādātāji apzinās, ka viņus skatās arī interneta lietotāji, tādēļ viņiem par prieku dažās sērijās iekļauj dažādas norādes uz popkultūru, piemēram, Dr. Who, Indiana Džonsu, Lielo Lebovski un populāro dziesmu Chocolate Rain. Tāpat vienu no lielākajiem sliktajiem varoņiem Discord ieskaņojis Džons De Lanci, kurš ir slavens ar savu Q lomu lieliskajā seriālā Star Trek. Interesants varonis ir Derpy, kurš radās kā neliela animatoriska kļūda, kuras rezultātā viņai abas acis šķielē. Faniem viņa ļoti iepatikusies, tādēļ viņa tapusi iekļauta kā fona varonis daudzās epizodēs - faniem ļoti patīk viņu meklēt un tad lepni paziņot, ka viņu nu ir atraduši.

Interesanti, ka drīz tiks izlaista fanu veidota spēle My Little Pony:Fighting is Magic, kas būs Street Fighter līdzinieks, tikai ar ponijiem.

Kas ar ponijiem notiek Latvijā? Well, mēs varam ieteikt pievienoties Google Groups Latvijas broniju grupai, tāpat Klab.lv poniju komūna. Ja pievienosiet mani Skype, proti, e.j.acc, varēšu pievienot Jūs grupas sarakstei

Daudzi interneta troļļi kritizē MLP FIM fanus par to, ka skatās meitenēm paredzētu TV šovu. Man viņiem ir neliels jautājums - kas ir vīrišķīgāks? Cilvēks, kurš skatās to, ko pats grib, neļaujot sevi ietekmēt sabiedrībā valdošajam viedoklim, vai arī cilvēks, kurš akli seko sabiedrības standartiem un lamā jebkuru, kurš uzdrošinās tos pārkāpt?

Turpinājumā - pāris piemēri fanu radītajam saturam - mākslas darbi, vektori, dziesmas un pirmā epizode.















78 4 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000

ja es to visu vēl izlasītu...

15 0 atbildēt

Ļoti labs raksts! Esi daudz pacenties! emotion

3 0 atbildēt

Tiešām sākumā izskatījās kopēts, bet nav. Labs raksts.

Brohoof! /)

3 0 atbildēt

Kā jau vienmēr atbalsts ponijiem no manas puses, atbalstīju jūs pirms pats uzsāku šīs jaukās un krāsu pārpilnās  multenītes skatīšanos un protams tikpat stipri atbalstu jūs arī tagad.

3 1 atbildēt

Brohoof! /)

2 0 atbildēt

Well done Sir. /]*[\

2 0 atbildēt

Awesome bildes un info arī labi saprotams :3

Brohoof?

2 1 atbildēt

brohoof  tas pats kas brofist

0 0 atbildēt

Brohoof ;)

0 0 atbildēt

Dievinu Rainbow Dash. ^3^

0 0 atbildēt

Labais brohoof

0 0 atbildēt

Brohoof /]

0 0 atbildēt
i am brony emotion
0 0 atbildēt

Come little ponies - this is no place for u :*

0 3 atbildēt

Tu esi copy/paste pavēlnieks.

0 6 atbildēt