local-stats-pixel fb-conv-api

Guns N' Roses2

42 0

"Guns N Roses" ir amerikāņu rokgrupa, kas dibināta 1985. gadā Holivudā, Losandželosā. Grupa ir izdevusi 6 studijas albūmus, 3 EP ierakstus un vienu koncertalbūmu. Grupa gandrīz pilnībā izjuka deviņdesmito gadu vidū, bet 2001. gadā atgriezās ar jaunu dalībnieku sastāvu, kurš gadu gaitā intensīvi mainījās. 2008. gadā pēc aptuveni 10 gadu gaidīšanas iznāca grupas albūms "Chinese Democracy" 2015. gadā pēc aptuveni 20 gadus ilgstoša naida un konflikta Aksels Rouzs salīga mieru ar ģitāristu Slešu, kā rezultātā 2016. gadā daļēji apvienojās orģinālais "Guns N Roses" sastāvs: Aksels Rouzs, Slešs un Dafs Makagens. 2016. gadā grupa uzsāka "Not in this lifetime" tūri.

Grupas līderis ir Aksels Rouzs, kurš ir vienīgais dalībnieks kurš darbojas grupā kopš tās pirmsākumiem. Par grupas labāko sastāvu, tiek uzskatīts tās orģinālsastāvs: Aksels Rouzs, Slešs, Dafs Makagens, Izijs Stradlins un Stīvens Adlers. Grupas debijas albūms "Appetite of Destruction" iznāca 1987.gadā un ir atzīts kā viens no labākajiem debijas albūmiem rokmūzikā. Albūmā tika iekļautas tādas dziesmas, kā "Welcome to the jungle", "Mr.Brownstone", "Paradise city", "Sweet child of mine" un "Nightrain". 1988. gadā grupa sniedza koncertu priekš MTV "Live at The Ritz", kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem grupas koncertiem, kas ticis filmēts. 1990. gadā bundzinieku Stīvenu Adleru aizstāj Mets Sorums.

1991. gadā iznāk "Guns N Roses" dubultalbūmi "Use Your illusion 1" un "Use Your illusion 2" , kuros iekļautas tādās dziesmas, kā: "Dont cry", "November rain", "Live and let die", "Civil war", "You could be mine", "Knockin on heavens doors" u.c. Grupas līderis Aksels Rouzs St. Louis koncerta laikā metās pūlī un uzbrūk kādam klausītājam, pēc ši atgadījuma pameta skatuvi un grupa beidza koncertu, kā rezultātā radās masveida nemieri. Grupa gūst plašāku atpazīstamību, gan dēļ Aksela Rouza skandalozajām izdarībām, piemēram, konfilktu ar grupas "Nirvana" līderi Kurtu Kobeinu,kā arī grupas atraktīvo koncertu un skanīgo dziesmu dēļ. Grupa tiek dēvēti kā sliktie zēni no holivudas, tajā paša gadā grupu pamet daudzu dziesmu autors un ģitārists Izijs Stradlins, viņu aizstāj Gilbijs Klarks.

1992-1993. gadam grupa turpina doties "Use Your Illusion'' tūrē, koncertējot kopā ar grupu "Metallica". 1993. gadā iznāk pēdējais albūms, piedaloties Slešam, Akselam Rouzam un Dafam Makagenam "The spaghetti incident", kā arī tiek sniegts pēdējais koncerts šādā sastāvā. Slešs grupu pameta 1996. gadā, bet Dafs 1997. gadā. 2001. gadā Aksels no jauna savāca pilnīgi citu "Guns n roses" sastāvu. Aksels Rouzs dažādās intervijās noniecināja Slešu, kā arī abi savā starpā nesazinājas 20 gadu, kautvai agrīnajos "Guns n Roses" laikos viņi bija ļoti labi draugi un nebija iedomājams ka "Guns n roses" var patstāvēt bez šīm abām roka leģendām. Bieži vien Aksela jaunsavākto "Guns n Roses" kritizēja, pamatojoties uz tā, ka bez Sleša "Guns n Roses" nevar patstāvēt. Ik pa laikam tika izplatītas baumas ka grupa apvienosies, bet tās bija tikai tukšas runas, līdz 2016, gada aprīlim, kad visticamāk vairākums grupas fanu bija skeptiski noskaņoti tam kad Aksels atkal spēlēs kopā ar Slešu, bet šoreiz tas patiesi notika, sniedzot koncertu kādā nelielā klubā. Grupas koncertturneja "Not in this lifetime" norisinājās 2016. gadā, bet pamatojoties uz lielā apmeklējuma un skatītāju atsaucības tā turpinās arī 2017. gadā. Šī ir iespējams iespaidīgākā un neticamākā atgriešanās rokmūzikas vēsturē.

Grupa astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados izbaudījus rokgrupām cienīgu vētrainu dzīvi ar seksu, narkotikām un rokenrolu. Slešs gandrīz 2001. gadā nomiris no narkotikām, bet tad atmetis to lietošanu, tāpat kā gandrīz no alkahola lietošanas gājis bojā tās basģitārists Dafs Makagens. Grupas dzīve ir bijusi vētraina un aizraujoša ar daudz dažādu piedzīvojumiem bagāta, kāda visticamāk tā arī ir tagat, tikai tagat grupas dalībnieki atteikušies no pārmērīgas uzdzīves.

Pēc aiziešanas no "'Guns n Roses" tās bijušie dalībnieki Slešs, Dafs Makagens un Mets Sorums uz brīdi bija izveidojuši savu supergrupu "Velvet Revolver", kā arī izveidojuši savus soloprojektus turpināja spēlēt "Guns n Roses" dziesmas, protams radot pa kādai jaunai dziesmai.

2012. gadā grupu uzņēma rokenrola slavas zālē, bet uz ceremoniju nebija ieradies Aksels Rouzs, tobrīd saasinot attiecības ar slešu un liekot nojaust faniem ka tomēr abi grandi nekāps uz vienas skatuves. Kā arī nebija ieradies grupas ģitārists Izijs Stradlins. Grupa spēlēja pieaicinot Sleša grupas vokālistu Mailu kenediju.

P.S Zinu kad ir kļūdas pareizrakstībā un iespējams vārdos, uzvārdos.

Ceru ka sapratīsietemotion....

Apvienošanās koncerts 2016. gadā.

Welcome to the jungle

Viena no manām mīļākajām dziesmām.

Vienīgā Guns N Roses uzstāšanās bez Aksela Rokenrola slavas zālē.

You could be mine ar terminatora līdzdalību

Viens no GNR jaunizveidotās grupas sastāviem.

42 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt