local-stats-pixel fb-conv-api

Latviju piemeklē ellīgs karstums. Ko darīt? Kur likties?23

Runā, ka saules ietekmē cilvēka ķermenī sāk veidoties vitamīns D, pārlaimīgs smaids un prieks biksēs. Runā. Nu tad runājiet! Kad aiz loga +29°C. Ēnā. Pleci apdeguši un nu jau katru brīdi āda sāks lobīties. Sāpes. Izrādās arī āda mēdz sāpēt. Un varbūt pat vairāk par sasistu celi vai uzsistu punu, vai pirmajām mēnešreizēm.
Pieskārieni un drēbju esamība sagādā dziļu vilšanos apkārtējā pasaulē un cilvēces esamībā. Tie vairs nav glābēji. Tie, kas ziemā tevi paglāba no lauska dziļā pieskārienā, ir kļuvuši bezjēdzīgi. Var jau būt, ka šīm lietām ir savs laiks, kad tās spīd spožā jēgpilnumā. Taču ne vasaras tveicē.
Aiz loga ir vasara, jā. Tas, ko visi alka sagaidīt. Sapņi 9 mēnešu garumā, kopš brīža, kad kalendārā nožēlojami rādījās 1.septembris. Nu Tu esi laimīgs? Ar sāpošu ādu. Ar paaugstinātu pulsu. Ar neglīti iedegušu t-kreklu. Traktorista iedegums un zeķes zandalēs. Bet toties sen gaidītā vasara, karstums un saules siltie stari. Bļa... Siltums? Karstums, kurš var novest līdz letālam iznākumam ar vienu elpas vilcienu. Nāve. Laikam ir skumīgi mirt kvēli gaidītā vasarā. Tu visu ziemu sapņo par siltu vasariņu, gatavojies tai un alksti to sajust. Un tad bladāc! Še tev! “Esi laimīgs, nožēlojamais nīkuli!”- pilnā balsī kliedz vasara. Bet tu velc pēdējo elpas vilcienu kādā nolaistā slimnīcas reanimācijas nodaļā. Kas to būtu domājis, ka no visiem nāve iemesliem tevi ķers tieši vasaras karstums. Nožēlojami.
Karstums liek gribēt sajust atspirdzinoši miklo ūdens pieskārienu. Baltijas jūra. Līcis. Aukstie ūdeņi, kas aizsit elpu. Ziedošas aļģes un piemīzti viļņi. Tur nav jēgas braukt. Ja smiltīs neapdedzināsi pēdas, ādas vēxi gan iegūsi 20 sekunžu laikā. Atpūta pie ūdens. Dzestrums. Nekas no tā neatbrīvo tevi no saules ņirdzīgā smaida. Tādos brīžos atliek vien atcerēties, ka tu esi vārgulīgs cilvēks, kuram komfortabli ir +18°C siltā istabā. Pārlaimīgs dedzinošos saules staros ej veldzēties ūdeņos. Strauja temperatūras maiņa. Krampji. Nāve vai angīna.
Kas cits atliek? Mirsti vai gaidi. Slēpšanās ledusskapī vai mirkšana aukstā dušā sniedz tikai mirklīgu atvieglojumu. Tāpat kā vectēva ziede pret niezi ģenitālajam rajonam. Nieze atgriezīsies! Tāda ir realitāte. Jāiztur. Neko darīt.

378 5 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000
Ziemā arī sūdzās par aukstumu, nevienam nekad nav labi emotion
20 0 atbildēt

No problem... Pavadīta diena ēnā, ar no leduskapja izvilktu aliņu. Teikšu- ideāli. Nevajag ne pludmales karsto smilti, ne apdedzinātus plecus un visas pārējās problēmas... Protams- viss jādara ar mēru. Kas par daudz, tas par skādi. 

20 0 atbildēt
Esmu sārtāks par ievu peldkostìmā un apdedzis vairāk par aizmirstu zefīru uz ugunskura, ir par traku
10 0 atbildēt

Ar katru gadu kļūst aizvien trakāk, to var pamanīt .Globālā sasilšana > cilvēku skaita pieaugums pasaulē, indīgās gāzes lai uzturētu cilvēkus, kas uzceļas augstu debesīs un bojā ozona slāni. Tas rada siltumnīcas efektu un viss uzsilst. Tapēc ar katru ziemu mazāk sniegs snieg. Vairāk līst ziemā.

Tapēc es tev iesaku netaisīt vairāk par 1 bērnu. Ar to pilnīgi pietiek cilvēku dzīves mērķim

11 1 atbildēt
Izskatas kadam riebajas vasara
8 0 atbildēt
Vasarā meitenes staigā legingos, vai īsos bruncīšos.... un apspīlētās maiciņās. Dažreiz zem maiciņas nav nekā... bet vēl dažreiz arī zem bruncīšiem nav nekā...
5 0 atbildēt

ir jau pavisam skaisti, ja nu vienīgi ir ok ar faktu, ka katru dienu, ārā strādājot, sviedri līst kā lietus pa jāņiem un smirdi pēc beigtām renģēm. :^( malka jau pati nesaskaldīsies  emotion 

5 0 atbildēt

Nopērc kondicionieri. emotion

5 0 atbildēt

Saki, kā tu vīrietis būdams vari zināt, cik ļoti sāp pirmās mēnešreizes?

4 0 atbildēt
Ja man jāizvēlas dienu ar +30 vai -30, tad izvēlos -30.
4 0 atbildēt
Nevaru iedomāties nākamo vasaru .👍🌊
4 0 atbildēt

A es jau pirms Jāņiem aizskrēju uz Rīgu un nopirku mobilo kondicionieri...

~360Eur, izmet "karstā gala" cauruli pa logu(ieteicams noblīvēt), vai pieslēdz ventilācijai...

Un "čilloju"...  emotion 

2 0 atbildēt

Gaidu ziemu... Ziema ir vislabākā

7 5 atbildēt

I'll be a black man soon for real ( no racism ).  emotion 

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

No savas dzīves pirmsākumiem man ziema labāk patīk! Vasarā jūtos neērti, tāda sajūta itkā kaut kas nav kārtībā....

0 0 atbildēt

Tu dzīvo nepareizajā pilsētā. Tallina ir cool, kaut vai pērn +10, līst lietus neatkarīgi no tā vai ir jūnijs vai arī decembris emotion 

0 0 atbildēt

Kas tas par murgu? Labi, ārā ir karsts. Nu un??? Sēdi istabā ar slapju dvieli ap galvu, aukstu kokteili rokā un kaifo! Kas tev liek līst tajos "piečurātajos viļņos" un dedzināt kājas pludmalē?

0 2 atbildēt
Nīkulīši, nīkulīši - man gan patīk vasariņa. Jo karstāk, jo labāk. Un vēl ja sutīgs. Mmmm... emotion
2 5 atbildēt