local-stats-pixel fb-conv-api

mana pieredze ar HTPC6

173 1

Vēl viens raksts par pagātni, kurš nonāk mūsdienās.

Pirms gadiem 8 man arī radās doma par HTPC būvi, tajos laikos tas pasākums bija nozīmīgāks, kā tagad , kad ir visādi mediju pleijieri, androīd usb , smart TV un galu galā onl-line servisi.

Tad nu par cik apar'ts tiks izmantots tikai filmām, bildēm un nedaudz mūzikai - jauda nebija galvenais. Tika izvēlēta ASUS mātes plate ar integrēto video ASUS M2N-VM HDMI . Korpuss tika noskatīts no cooler master, lētākais variants bez ekrāna. ekrāna vietā stikliņš aiz kura paslēpu IR uztvērēju.

Papildus tika uzstādīts zalman ventilators uz zemiem apgriezieniem, jo HTPC jābūt klusam. šādā pat nolūkā tika ielikts pasīvs 250W barošanas bloks un HDD iekarināts gumijās.HDD jo lielāks jo labāk. Ir doma ielikt priekš sistēmas SSD disku, bet īsti nav vajadzības. Kaorpuss atgādina standarta tehnikas vienību un nezinātājs nepateiks, ka tas ir dators. Tika ielikts DVD lasītājs, kurš tiesa netiek izmantots. patīk, tas ka usb porti un karšu lasītāji ir zem alumīnija vākiem priekšpusē. Kaste ir kvalitatīva, komplektā esošie kastes ventilatori netika uzstādīti. Procesors AMD 48504 (45W) overklokots uz 2750 Mhz. 4 GB RAM.

Te nu parādās galvenā HTPC priekšrocība- 8 gadu laikā nav bijis formāts ko tas nespēlē. skatos tikai Full HD vai 720P ripus. nekas nebrembzē. Mazās mediju kastītes ir lētākas...taču tām ir problēmas ar kodekiem ut.t.

Visas iekārtas tiek kontrolētas ar vienu logitch harmony one pulti. Jā dārga, bet dod iespējas saprogrammēt komandas piem: nospiešot pogu HTPC - ieslēgsies TV uz HDMI ieeju + resīvers uz attiecīgo ieeju un ieslēgsies HTPC. sanāk, ka logitech apvieno trīs pultis 1 - regulējot skaļumu - mainās skaļums resīverī ut.t. Tā pat piem. nospiežot TV - HTPC zslēgsies , TV pārslēgsies uz TV, ieslēgs lattelecom kasti un resīveru parslēgs uz TV in. Pultij ir lādējama baterija, pogas iedegas kad to paņem rokā, tumsā laba lieta. Ergonomika ir ļoti laba tai pultij. Mīnusi - trausla, un neremontējama. salīdzinoši lēnāka par oriģinālajām pultīm., bet to var pieciest + prasa laiku lai visu saprogrammētu ar datoru kā pašam tīk.

Dators ar šo pulti tiek likts sleep mode un tad pamodināts, kad vajag filmas skatīties. klaviatūra un pele netiek izmantota, stāv aiz TV plaukta dziļumā. šad tad ja vajag netu palasīt - izmantoju mazo čaina klaviatūru, jo ar logitech rakstīt tekstu sanāk lēnāk.

Izmantoju media portal programmu, dažādas versijas, jauno neesmu latviski pārtulkojis. Man patīk media portal, kau tā sakonfigurēšana prasa nedaudz laiku un iemaņas.

Par TV un audio daļu nerunāšu , tas atkarīgs no maka un telpas ut.t.

Ja godīgi nekāds sistēmas update neprasās visus šos gadus , jo spēles er šo nespēlēju bet filmas iet ideāli, vienīgi izskatu upgrade iespējas, ja 3D paliks populārāks, pagaidām uz 3D neiespringstu. Vienīgi ar modernākām komponentēm šādu HTPC varētu salikt vēl kompaktākos , mazos gabarītos. Tā ka varbūt kādam noder mana pieredze.

Jāiet noskatīties filma interstellar HD.

173 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

jā tā tikai tiek izmantots. pat rebootojot windas karogu vietā ir media portal logo + desktops tīrs + autostartā palaižas mediaportal.  Nekādu softu nav, tik cik firefox kādreiz ziņas caur mediiaportal palasīt. tam ir visādi plugini. Citi vēl izmanto sat vai TV karti - to arī mediaportal supportē.

2 0 atbildēt

ir dažādi varianti, kopē caur tīklu vai no media portal torrentu plugina vai vnk no ārējā hdd. Kā kkuro reizi sanāk. Tās kas patīk - atstāju arhīvā, citas nesaglabāju.

2 0 atbildēt

Ko Tu saki? emotion

1 0 atbildēt
tadam-raxtam-nevar-likt---
0 0 atbildēt

Kā Tu dabū iekš HTPC filmas iekšā? 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt