local-stats-pixel fb-conv-api

Pasaulē vecākais viedtālrunis18

442 1

Pasaulē pirmais viedtālrunis ir vecāks nekā tu domā. Par pirmo šāda veida ierīci varam uzskatīt IBM piedāvāto Simon Personal Communicator, kura prototips tika prezentēts 1992. gada 23 novembrī, tirdzniecība tika uzsākta pāris gadus vēlāk – 1994. gada 16. augustā.Ierīce spēja veikt balss zvanus, tai bija kontaktu grāmatiņa, kalkulators, iespēja sūtīt un saņemt faksus, pierakstu grāmatiņa, uzdevumu saraksts un pat iespēja darbināt trešo izstrādātāju aplikācijas, izmantojot PCMCIA kartes. Viedtālruni piedāvāja BellSouth (mūsdienu AT&T) kā subsidētu ierīci. Komplektā ar divu gadu līgumu, ierīce izmaksāja 899 ASV dolārus, savukārt neilgi pirms tās tirdzniecības pārtraukšanas cena tika nolaista līdz 599 dolāriem. Sešu mēnešu laikā tika pārdoti 50 tūkstoši Simon Personal Communicator eksemplāru.Viedtālrunis bija aprīkots ar 4.5 collu 160×253 pikseļu izšķirtspējas monohromu LCD displeju, kurš atbalstīju irbuļa ievadi. Sistēmu darbināja 16 megahercu procesors, kā arī viena megabaita operatīvā atmiņa, pēdējo bija iespējams paplašināt par 1 vai 1.8 megabaitiem, atkarībā no izvēlētās atmiņas kartes.Komplektā ar Simon Personal Communicator tika piegādāti divi akumulatori, no kuriem katrs spēja nodrošināt aptuveni stundu sarunas laika. Viedtālruņa svars bija 510 grami, pievienotajā attēlā tas redzams, ievietots lādētājā.

442 1 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Izskats krimināls. Protams, neko labāku jau nevarēja gaidīt. Atgādina nedaudz uzlabotu rāciju :D 

37 3 atbildēt

Svars gan liekas traģisks emotion

22 0 atbildēt

Kad draugiem parādījās pirmās noškas, ericssoni un sīmeni, likās, ka man tāds nekad nepiederēs. Tas likās tik kruti... ir pagājuši 15 gadi, telefons ir katram skolniekam un vēl pusei bērnudārznieku, nerunāsim par pārējām vecumu grupām emotion

19 0 atbildēt

Puskilograms mīlestības Tavā kabatā :D

10 0 atbildēt

Ekrāns lielāks nekā iphone

8 0 atbildēt

paies 20 gadi un mūsu bērni skatīsies uz visiem apple 5 un samsung s4 un brīnīsies!? wtf!? tikai 64gb atmiņa!? :D ar to vsp kko var ar izdarīt!? :D

7 0 atbildēt

Ja man tāds tagat būtu, es būtu spicākais čalis ciemā emotion

7 0 atbildēt

Man ļoti sen atpakaļ bija nokia 7710 ar skārienjūtīgu ekrānu un visi ķengājās ka nafig tādu sūdu ar tādu ekrānu, tagad gandrīz visiem ir touchscreeni, šitas arī ir tāds pats vecs verķis droši vien ka tajā laikā arī gan jau ,ka ALU CILVĒKI teica to pašu par tiem kam tādi bija! :)

7 1 atbildēt

emm. itkā bija skārienjūtīgs.bet kad vēlāk cilvēki ''attīstījās'' telefoni bija ar pogām.. ja būtu tad sākuši ražot iphonus tad kas būtu tagad?? iphone5,samsung galaxy s4 u.c. būtu takā mums 3310?

3 0 atbildēt
Interesanti :)
2 0 atbildēt

skārienjūtīgs????emotion

1 0 atbildēt

TIe vecie labie ādas maciņi.. manam siemens A35 arī tāds bija. emotion

1 0 atbildēt

Tu laikam nezini kas ir viedtālrunis......

0 0 atbildēt

agrāk maksāja ap 1000$ 

0 0 atbildēt

šis ir iphone 8 tikai viņam vajadzēja nomest svaru :D

0 0 atbildēt