local-stats-pixel fb-conv-api

Neatrisinātas fizikas mīklas27

714 0

Britu fiziķis Lords Kelvins 1900. g. paziņoja, ka vairs nav nekā jauna, ko var atklāt fizikā. Viss, kas atliek, ir tikai precizāki un precīzāki mērījumi. Pēc tam sekojošās trijās desmitgadēs fizika pārvērtās līdz nepazīšanai pateicoties kvantu mehānikai un Einšteina relativitātes teorijai. Statiskās pasaules vietā ienāca relatīvisms. Šodien laikam neviens zinātnieks neuzdrošinātos apgalvot, ka mūsu izpratne par pasauli ir perfekta. Izskatās, ka katrs jauns atklājums vien atver dziļāku un dziļāku Pandoras lādi. Tas, kas likās kā pasaka, iegūst reālākus apveidus, lai gan ceļojums uz paralēlo universu vēl nav iespējams, toties mums ir izdevies atklāt, ka Visums lielākoties sastāv no tumšās matērijas un enerģijas. Ko gan tas nozīmē?

714 0 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000

Vai haosā ir kārtība? - Haoss ir relatīvs jēdziens. Viss atkarīgs no laika, mēroga un skatu punkta.

Teorētiski, jebkuru haotiski izvietotu elementu atrašanos konkrētā vietā var aprakstīt ar formulu, kas norādīs - no kurienes tie ir nākuši, un kāpēc konkrētā laika brīdi atrodas tur, kur tie atrodas. Tiesa gan, šī formula var izrādīties ārkārtīgi komplicēta un gara. Iespējams, ka tās atrisināšanai var nepietikt pat ar kvantu datoru!

Britu fiziķim Lordam Kelvinam varētu nebūt taisnība - lielākie atklājumi vēl ir priekšā. Ko tad mēs tādu esam atklājuši uz šo dienu? Neko īpašu. Esam pamanījuši riteni, un puslīdz pieklājīgi esam iemācījušies skaitīt.

Ja par piemēru ņem seno kultūru prasmes izskaitļot kalendāru bez datoru palīdzības (pat bez tintes pildspalvas un papīra!), tad mūsu 'dižie' sasniegumi zinātnēs nav nemaz tik apbrīnojami!

Dižākie atklājumi kā reizi sāksies ar to, kad mēs beidzot tiksim galā ar to gravitācijas noslēpumu! Pavērojot megalītikās būves, nez kāpēc man šķiet, ka senie cilvēki to jau bija sapratuši?!

9 0 atbildēt
Nav gravitātes. Ir gravitācija.
5 0 atbildēt

vienkārši labi izreklamētas lietas, ar kurām ir apzināti aizpildīti vairums cilveku prāti.  

piemēram "laiks". patiesībā laiks neeksistē, tā  vietā ir pavisam cita parādība, kurai nav nekāda "virziena". un kāpēc "fiziķi" nepiemin tādu parādību kā MĪLESTĪBA? mīlestības nozīme visumā ir daudzkārt svarīgāka par jebkādām citām parādībām. bez mīlestības, visticamāk, Dabā nebūtu kustības vispār.

5 0 atbildēt

Einšteins   un viņa relativitāte  ,laiku ieskaitot,  ir  matemātiska figņa   ---   Einšteina  matemātiku  ( virtuālu figņu mēgina izdot  par objektīvi   reālo dabu    (fizis ),,   ""Standartmodeli""   un  priekštatu par Lielo sprādzienu""   mēģina izdot par  kautko reālu  --  bet tur nav gandrīz nekā reāla  --  tur nav dabas"'   t.i  tā nav fizika  --  tā ir formulu rakstīšana, kura gan  atļauj risināt  praktiskos  uzdevumus    vismaz  Saules sistēmas robežās)   un  sīkākā  mērogā  ar kārtu    ""nano''   līdz    130 ''femta'' .Tā ir fizika. Nelaiķa Hokinga   grāmatu ""Īsa laika vēsture""    ir pretīgi   klausīties  --novilku audioformatā  --riebjas grāmatas bez formulām  ( manuprāt tukšas spekulacijas  par  figņīgo   E=m^2   *c  Figņa  tāpēc ka Einšteina invariants ir triviāla figņa  

dx/dt  +  dy/dt  +  dz/dt   =  c     ko tas nozīmē  ???

vektors ((dx+dy+dz)) =  ātruma vektoru   c  *  dt    ==>>.. lim   d L  =  dL/dt  *   dt   ====>>  lim  dL =  dL   

figņa  acu aizmālēsanai   ::     FIZISKA GARUMA  L  robeža  ir  pats fiziskais garums  L     (fiziski laika nav)

Aizliegtā   zinatne par Ēteru    un ētera dinamiku -  vielas radītāju  ts  ""ameru gāzi""   ar daļiņas izmēru  apm 10E-140 operē ar  citu    formulu    tora virsmas izteiksmi     E= pi^2  *  R^3       TIKAI AR  FIZISKO GARUMU  UN ROTĀCIJU  ((RADIĀNS  ARĪ IR GARUMS   =  AR  ROTĀCIJAS  RĀDIUSU 

Youtube ir Acjukovska un Akimova lekcijas "Vielas modeļi uz prieksstata par ēteru kā reālu gāzi. -  fizikāli un matematiski nepretrunīga teorija ( matemātiķa Šipova torsionu lauku teorijas attīstījums jau prieks reālas fizikas - Teslas tehnoloģijas, Ētera koncentratori utt. 

Galvenais, ka ētera viskozās gāzes virpuļu teorija eleganti izskaidro gan elektrību, gan gravitāciju, gan vielas uzbūvi un īpašības - gan pielietojam alīdz pat  melnajiem caurumiem. 

Matemātiskas spekulācijas ap izdomātām dimensijām nav fizika  ---  fizika  pazūd  tai  mirklī kad  matemātiķis uzraksta   dalījumu  --relatīvumu -- ātrumu piemēram   L/T   kur  laika dimensija ir virtuāla   nevis fiziska   --  ''ātrums""  fizikāli nepastāv ..  Enerģija fiziski nepastāv  - tā ir vnk diferenciālis   -- tā ir matemātiska īpašība kas piemīt fundamentālai hipotēzei  ---   tā nav dabas pētīšana 

5 0 atbildēt

Vēl visai mulsinošs ir fizikas fenomens - "SIRRUS velasepēds".

To visi ir redzējuši, bet vismaz spoku.lv sabiedrībā - to neviens vēl nav aptaustījis!

5 0 atbildēt
Vai labāknav ieliet aliņu un nahrenizēt šīs domas? Baudi kas ir un atslābsti...
4 0 atbildēt

Kaut kur lasīju ka gravitācijas izplešanās ātrums  ir lielāks par gaismas ātrumu emotion 

3 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt
Super raksts emotion
2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Pa tām paralēlām pasaulēm uzreiz iedomājos pa "deja vu" sajūtu. Tas varētu būt aaistīts?
2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
6. Skaņas radītās vibrācijas burbuļi lauž apkārtējo gaismu. Kaut kas līdzīgs varavīksnes efektam. Vismaz man tā liekas.
1 0 atbildēt
Drošvien, labs ‘džoints’ tev trāpījies emotion
1 0 atbildēt

Ir izvirzīta teorija ka 2. un 5. gadījums ir saistīti, proti tas ir ka melnais caurums ir kā vārpeja uz citu vietu šajā pašā telpā vai citā paralēlā visumā, tas izskaidrotu informācijas saglabašānās principus, informācija nekad nepazūd tikai maina tās lokāciju.

Tajā pašā laikā gravitaciju "man liekas" jau uzskata par pašsaprotamu, jo nav atrasts neviens masveida objekts kuram nebūtu tādas. Piemērs: Ņūtons pierādija ka "ābolam" kokā un zemei ir savstarpēja mijiedarbība, tas ir ar cik lielu spēku zeme pievilks ābolu ar tik pat lielu spēku ābols pievilks zemi, no tā izriet ka katram fiziskam objektam ir gravitācijas potenciāls, kura pamatā arī ir masa kuru rada Higsa bozons

1 0 atbildēt

Es ar saviem pirdieniem varētu apgādāt Latviju ar gaismu un man vēl par to maksātu! Ģeniāla ideja! emotion

1 0 atbildēt

Kad skaņa rada gaismu

jopcik, šitais tak elementārsi

1 0 atbildēt

Vienreizēji labs raksts. emotion emotion Man personīgi patika.

1 0 atbildēt