local-stats-pixel fb-conv-api

Mīlestības formula2

PAR MĪLESTĪBAS FORMULU ZINĀJA NE TIKAI GRĀFS KALIOSTRO. DAŽĀDU PASAULES VALSTU MŪSDIENU PSIHALOGI, SOCIOLOGI UN MATEMĀTIĶI APGALVO, KA ARĪ VIŅIEM IR ZINĀMA LAIMĪGAS MĪLESTĪBAS UN LAULĪBAS FORMULA. TĀTAD, MĪLESTĪBAS FORMULA....


...POĻU VARIANTĀ

Poļu zinātnieks Boguslavs Polovski apgalvo, ka ilgai un laimīgai laulībai daudz nevajag: lai vīrietis būtu 1,09 reizes garāks pa sievieti. Doktora veiktajā pētijumā piedalijās 600 sievietes vecumā no 19 līdz 50 gadiem, kā arī viņu partneri. Izmērot pārus, zinātnieks secināja, ka zemapziņā cilvēks izvēlas sev partneri tieši ar tādu koeficientu, un līdzīga savienība parasti ir veiksmīga.

....VĀCU VARIANTĀ

Vācu zinātnieks, Bohumas universitātes sociālās psiholoģijas katedras profesors Hans Verners Birhofs paziņoja, ka ir izskaitļojis laimīgu atiecību formulu. Un tā ir sekojoša: katru kritisku piezīmi partnerim jākompensē ar pieciem komplimentiem. Doktors Brihofs savu pētijumu rezultātus publicējis grāmatā ''Kas mīlestību padara stipru''. Grāmatā ir daudz pratisku padomu par to, kā saglabāt un nostiprināt attiecības ar partneri. Starp, citu Birhofs sevišķi uzstāj uz formulas pilietošanu kritiskās situācijās, kas var novest pie atiecību pārtrūkšanas, piemēram, darba zaydēšana, neuzticīb, smaga slimība un pat bērna dzimšana-tieši tad rodas stress.

Doktors Birhofs ir pārliecināts, ka komplimentiem nostiprina atiecibas, piešķir romantisku notiņu un neļauj mīlestībai apdzist.

....AMERIKĀŅU VARIANTĀ

Formula, ko atklājuši amerikāni, ar 94% preciziāti nosaka, kuri pāri būs laimīgi laulībā, bet kuri izškirsies pēc pāris gadiem. Aizjūru zinātnieki uzskata, ka galvenais laulībā ir emocionāla pieķeršanās vienam pie otra un prasme pareizi risināt konfliktus.

Pēc viena no izstrādes līdzautora, psihaloga Džona Gotmana domām, pietikami ar pāris mīnūtēm, lai novērotu to, kā partneri apsprieš strīdīgus jautājumus, kuri atiecas, piemēram, uz seksu, naudu, bērna audzināšanu vai atpūtas braucienu, un vis kļūst skaidrs. Ja strīdā pārsvarā jūtamas agresīvas notis, draudi, sarkasms un rupjš tonis, tādiem pāriem izredžu pratiski nav. Un otrādi, kad viņi smaida, pieskares viens otram, mierinot un atbalstot, sarunājas cienījami un pēc būtības,-tā ir laba zīme.

Pats eksperiments izskatās šādi. Par pozitīviem un negatīviem signāliem partneri saņem balles, pēc kurām speciālisti izveido formulu un dod rezultātus par laulības stabilitāti vai otrādi. Jokošana, koķetēšana un maigi žesti, smaids un labvēlīga intonācija ir pozitīvi signāli, tostarp, kad pie negatīviem pieskitāma acu bolīšana, ironizēšana, smīnēšana, rupjība, partneri aizvainojušas frāzes.

Pēc Gotmana vārdiem, ideāla atbilžu atiecība ir pieci pozitīvi signāli pret vienu negatīvu, bet ikvienam pārim, kurš savāks šādas balles, draud nepatikšanas.

....ANGĻU VARIANTS

Liebritānijā publicēti jauna pētijuma dati, kas veltīts ģimenes laimes noslēpumiem. Kā izrādijās, pēdējo 15 gadu laikā Miglainā Albiona iedzīvotāji būtiski mainīja savas domas par to, kas ir veiksmīga laulība. Ja agrāk viņi uzskatīja, ka laimīgai laulības dzīvei svarīgi ir bērni, tad tagad viņi ir pārliecīnātia, ka atslēga uz ģimenes laimi ir mājas pienākumu sadale.

Pēc pēdējā pētijuma rezultātiem, kura laikā vairāk nekā 2000 anģļu bija aptaujāti pa telefonu, noskaidrojās, ka bērni laulībā nav tik svarīgi, kā, piemēram , kā mājas pienākumu sadal, laba saimniekošanas prasme, pietiekami ienākumi, laimīgas seksuālas attiecības un uzticība.

Ja 1990. gadā 65% respodentu domāja, ka bērniem ir liela nozīme ģimenes laimē, tad tagad tā uzskata mazāk par 32%. Aptuveni trīs no četriem angļiem ir pārliecināti, ka laimīga laulība ir tad, ja divi pieauguši cilvēki ustāda sev mērķi nelaist pasaulē un neaudzinat pēc iespējas vairāk bērnu, bet gan padarīt laimīgu sevi un savu partneri.

Analītiķi uzskata, ka masu kultūra arvien vairāk orientējas uz pieaugušo fantāziju un vēlmju apmierināšanu. Salīdzinājumā ar to vērtības, kas saistītas ar bērniem: rūpes, pašatdeve-šķiet novecojušas un banālas.

16 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

:D

0 1 atbildēt

Mīlestība = Nauda

0 2 atbildēt