local-stats-pixel fb-conv-api

Mans viedoklis par evolūciju. Mana ticība!21

31 5

Evolūcijas teorija ir... stulba Šodien nejauši uzgāju Youtube dažādus video pret evolūcijas teoriju un papildināju savu zināšanu krātuvi šajā jautājumā. Jā, es neticu evolūcijas teorijai. Tāpēc sagribējās uzrakstīt savus pārspriedumus par šo jautājumu...


Es domāju, ka ir divu veidu cilvēki, kas tic šai teorijai. Pirmie ir ļoti gudri, inteliģenti un izglītoti cilvēki (teiksim zinātnieki), kas ir tik dziļi savā zinātnē, ka spēj atrast argumentus visiem iebildumiem. Tomēr, manuprāt, šādu pirmo cilvēku ir kļuvis arvien mazāk.
Otrie ir vienkārši cilvēki, pelēkā masa, kuriem skolā vai masu medijos ir iebarota evolūcijas teorija un kuri nevēlas vai viņiem nav bijusi izdevīga painteresēties vairāk par šo teoriju. Viņi vienkārši sev pieņēmuši to par patiesību un tālāk pārstājuši par to domāt. Vismaz ar vienu tādu man nācies saskarties un pat mēģināt padiskutēt, tomēr viņš nekad nevarēja īsti atspēkot manus iebildumus, tikvien ar to, ka mana teorija (Kreacionisms) ir vienkārši neiespējama. Lielākoties šie otrie cilvēki ir anti-ticīgi cilvēki, kuriem derdzas visas reliģiskas padarīšanas.
Un jā, piemēram, mūsu "Ilustrētā Zinātne" kaut kad pēdējo divu (ja nemaldos) gadu laikā ir publicējusi rakstu, kurā, ļoti labi atceros, bija teikts, ka mūsdienās nav īsti šaubu par evolūcijas teorijas patiesumu.

Jau skolas laikā manā redzeslokā nonāca neliela grāmatiņa par Radīšanas teoriju un Dievu, kurā bija uzskaitīti diezgan daudz interesantu faktu, kas padara evolūcijas teoriju mazāk ticamu. Uzrakstīju arī referātu par šo jautājumu. Atceros, piemēram, ka rakstīju - žirafe ir labs un vienkāršs piemērs tam, ka evolūcijas teorijai ir ļoti problemātiska. Žirafe ir unikāls dzīvnieks, jo tai ir tik garšs kakls. Atbilstoši evolūcijas teorijai žirafe būtu radusies no kāda cita dzīvnieka, tātad arī tās kakls būtu attīstījies pamazām. Tad seko jautājums - arheologi ir izrakņājuši jau tik daudz visa kā, bet kāpēc nav atrasts "pus-žirafe", t.i., kaut kas tāds, kas parādītu pāreju no "īsa kakla" uz "garo kaklu". Nav un viss.

Es teiktu tā - jo vairāk cilvēks sāk interesāties par šo jautājumu un iedziļinās abās šajās teorijās (evolūcijas teorija vs Radītāja teorija), jo vairāk viņš sliecas domāt, ka evolūcijas teorija nav korekta.

Ar Kreacionismu (Dievu kā Radītāju) ir viena vienīga problēma - to nekad nevarēs zinātniski pierādīt, jo nevarēs zinātniski pierādīt Dieva esamību. Tas ir ticības jautājums. Lai gan patiesībā agrāk vai vēlāk par to ikviens no mums varēs pārliecināties... Tas tā. .
Toties ar Evolūcijas teoriju ir arvien jaunas un jaunas problēmas - tiek apgāzti virkne pieņēmumu, netiek apstiprināti citi pieņēmumi. Teorijā rodas robi. Viens veids kā pārliecināties par kādas zinātniskas teorijas pareizību, ir veikt eksperimentu. Šodien gēnu inženierija ir ļoti attīstīta un dod iespēju veikt visdažādākos eksperimentus gēnu līmenī. Diemžēl (vai par laimi) eksperimentu rezultātā neviens mērkaķis vēl nav pārtapis par cilvēku. Tādējādi tiem, kas netic Kreacionisma teorijai, vienkārši nāksies mekļet kaut ko jaunu....

Pirmkārt, Darvins uzskatīja, ka mūsu laikos arheologi atradīs visus toreiz trūkstošos pierādījumus. Tomēr laiks iet, zeme tiek izrakņāta, bet kā nav tā nav - nav atradušies trūkstošie posmi evolūciju teorijā.

Tālāk jau var minēt arī neseno atklājumu priekš manis, kas gan tika atklāts jau vairāk kā 20 gadu atpakaļ. [1;2;3] Es neesmu zinātnieks un tādēļ nevaru šo atklājumu super zinātniski izskaikdrot, taču būtība ir vienkārša - izpētot cilvēku DNS tiek pierādīts, ka viņi visi ir cēlušies no viena Tēva un Mātes... Katrai sievietei savām meitām nodod vienu DNS daļiņu. Savukārt šīs meitas savām meitām turpna nodot šo DNS daļiņu utt. Citiem vārdiem sakot, ja mēs paņemam uz Zemeslodes divas dažādas sievietes un salīdzinātm to DNS, tad mēs varam noteikt, vai viņām abām ir šī te daļiņa un ja ir, tad mēs varam apgalvot, ka abas šīs sievietes radušās no vienas sievietes. Tieši to pašu var apgalvot par vīriešiem - katrs vīrietis savam dēlam nodod vienu DNS daļiņu, kas ir raksturīga tikai viņa dzimtai. Ir veikti eksperimenti, kuru laikā no dažādiem kontinentiem, valstīm, rasēm tika ņemti DNS un salīdzināti. Rezultāti ir pārsteidzoši - visiem apskatītiem sieviešu paraugiem ir viena Māte un visiem apskatītiem vīriešu paraugiem ir viens Tēvs. Proti, mēs visi esam radušies no vienas sievietes (ko saucam par Ievu) un viena vīrieša (ko saucam par Ādamu).

Tad vēl intersants atkājums man bija tas, ka zinātniskie pētījumi parādījuši, ka dinozauri un cilvēki ir dzīvojuši vienā laikā. [5] Savukārt tas nesaskan ar evolūcijas teoriju.

Viens mildzīgs evolūcijas teorijas robs ir tas, ka nav iespējams iegūt dzīvo no nedzīvā, nav iespējams no vienas sugas iegūt citu sugu. Evolūcija notiek sugas ietvaros. "Praktiskajos eksperimentos nekad netika novērota jaunu sugu veidošanās. No augļu mušiņām vienmēr radās tikai augļu mušiņas" [6] Eksperimenti arī parāda, ka mutētās mušinas ir mazāk dzīvotspējīgas. [6]

Ja pareizi saprotu, tad diezgan daudz problēmu šodien ir arī arī Lielo sprādzienu, kas ir evolūcijas teorijas pamatā. Ir problēmas ar termodinamikas likumiem [7], ar to, kāpēc planēts griežas tādā virzienā kā tās griežas utt. Ar evolūcijas teoriju patiesībā ir arī virkne citu problēmu... Tikai jāpalasa internetā un jāpakstās Youtube (piemēram, ļoti labs un jautrs video ir 101 reasons why Evolution theory is stupid). Un tiešām, pat vispusēji iedziļinoties liekas, ka Evolūcijas teorija tiešām ir stulba.

Jā, un ar gadiem evolūcijas teorijā rodas nevis mazāk, bet arvien vairāk robu un neskaidrību. Savukār ar Dievu kā radītāja teoriju nekad nebūs neviena jauna roba.

Es saku - nē es neticu evolūcijas teorijai, es ticu, ka Dievs radījis pasauli.
Esmu saņēmusi atbildes, ka tas ir stulbi. Tomēr man vienmēr nāk prātā tas, ka Einšteins, kurš Visumu izpratis daudz labāk par vairumu uz pasaules dzīvojošo cilvēku, tomēr bija ļoti ticīgs cilvēks un nepieļāva pasaules radīšanu bez Dieva klātesamības.

Lasi vēl:
Par DNS:
1) http://www.cross.tv/29711
2) http://www.youtube.com/watch?v=yO3EVpC5b70
3) Is there any scientific evidence for Adam and Eve,http://www.universitycad.com/creation/articles/English/Is_there_any_scientific_evidence_for_Adam_and_Eve.pdf

4) 101 reason why Evolution theory is stupid, http://www.youtube.com/watch?v=Up-0E4Qetfg&feature=related

5) Latviešu valodā par dinozauriem un evolūcijas teoriju,
http://scireprints.lu.lv/52/

6) No mušinas zilonis nesanāk, http://www.pasaulesgals.lv/?p=63

7) 2.termodinamikas likums pret Evolūcijas teoriju, http://spektrs.com/zurnals/2-termodinamikas-likums-pret-evolucijas-teoriju/

31 5 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

lūdzu izdari pašnāvību emotion

3 1 atbildēt

HUINA.. dIEVS  VISU RADIIJA

2 0 atbildēt

p.s. dinozauri nedzīvoja vienā laikā ar cilvēkiem..

1 0 atbildēt

Mazliet daži fakti sagrozīti tev, bet doma jau pareiza, ja neskaita to ka - ja evolūcijas teorija nav pareiza, tas nenozīme ka kreacionisma ir pareiza..

0 0 atbildēt
0 0 atbildēt

Nu, vai ir nepieciešams vēl kk izskaidrot ;D ?

0 0 atbildēt

ŠEIT RINDKOPA NO LINKA KO JAU AGRĀK TE UZRAKSTIJU - 

The Sun, like most stars in the Universe, is on the main sequence stage of life. Every second, 600 million tons of hydrogen are converted into helium in the Sun’s core, generating 4 x 1027 Watts of energy. For the Sun, this process got going 4.6 billion years ago, and it has been generating energy this way every since. But there isn’t an unlimited amount of hydrogen in the core of the Sun. In fact, it’s only got another 7 billion years worth of fuel left.

Gribēju vel atrast par tām muļķībām ka cik tur metrus stundā saule samazinas, bet neko tādu atrast nevarēju, tp butu pateicigs ja tu norādītu savus avotus lai es nedomātu ka tu to vnk izdomā..

0 0 atbildēt

Un, pats taču zini ka bībeli nevar ņemt kā pierādijumu kreacionismam jo nav nekādu pierādijumu ka tas kas rakstīts bībelē ir patiesāks par jebkuras citas pasaku grāmatas saturu, vne ?

0 0 atbildēt

Tiešām, vairs nekā nav ko teikt ;D ? man jau likās ka neesi tāds kā citi, kas pasaka apgalvojumu un kad ir laiks to aizstāvēt tad uzreiz paņem asti kājustarpē un aizmūk ;D vismaz tad atzīsti ka kļūdijies ;D

0 0 atbildēt

un ja jau tu saki, ka evolūcijas pārstāvji paliek bez argumentiem un tu skaties video kur kreacionisti vinnē, tad tik uz priekšu, dod viss labāko argumentu no visām tām debatēm kuras atceries, kautvai vienu par kreacionismu un vienu pret evolūciju un es tev dažu minūšu laikā pierādīšu pretējo...

0 0 atbildēt

cilvēki dzīvojuši kopā ar dinozauriem ko tu smēķē ja tici galēji nepatiesām teorijām.

jā evolūcījā ir daudz robu ,bet tas to padara par patiesu jo viss vel nav atklāts,bet radišanas teorija liecina ka zeme ir nevis 4,5 milijardu gadu veca bet tikai 2000 gadu.

un radīšanas teorija ir niespējama jo melnā matērija un tumšā enerģija pierāda ka vissums ir 14 milijardus gadus vecs un ka saule ir 5 milijardus gadus veca un zeme ir 4,5 milijardu gadu veca.

takā tass viss ir pratiski nepareizi takā milzīgs -

kā arī tavā rakstā nav neviena zinātniska fakta kas to pierāda takā neraksti muļķības

0 0 atbildēt

evolūcijas teorija - tiek atrasti jauni pierādījumi, kas (iespējams) apgāž dažus faktus.

kreacionisms - nav vispār nekādu pierādījumu vai faktu.

evolūcijas teorijas piekritējiem pārmet, ka viņi akli tic evolūcijas faktiem bez jebkādiem pierādījumiem. un tagad padomā, kā ir ar otru teoriju? vispār nav nekādu pierādījumu.

0 0 atbildēt

Es uz šī uzspiedu tikai dēļ titulbildes 

0 0 atbildēt