local-stats-pixel fb-conv-api

Kādēļ pēc zobu tīrīšanas ēdiens maina garšu?11

Ikviens, kurš tīra savus zobus, būs piedzīvojis to, ka pēc šīs procedūras ēdienu un dzērienu garša izmainās uz ne to labāko pusi. Bet kādēļ tā notiek?

578 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Es pirms tam domāju, ka tas tāpēc, lai vairāk neēstu pēc zobu mazgāšanas. Man vienmēr ir tā, ka ēst negribas, izmazgāju zobus un uzreiz gribās ēst. emotion

14 0 atbildēt

Neēdu pēc zobu tīrīšanas, jo tādā gadījumā neredzu īsti jēgu šai procedūrai. emotion

12 1 atbildēt
Paldies
4 0 atbildēt

Labs, īss un kodolīgs raksts, kas parāda kā mūsdienās čakarē cilvēkus radot pēc iespējas lētākas ilūzijas, ka kaut kas palīdz (lai pelnītu naudu), nevis domājot risinājumus kā tiešām palīdzēt cilvēkiem! Godam nopelnīts "+".

Lai gan kas liedz mainīt zobupastu tad? Mana pašreizējā zobupasta nesatur ne parabēnus ne fluoru, ne glutēnu. Zobus tīra tik pat labi, ja ne labāk, ar garšas kārpiņām pēc zobu tīrīšanas viss ir kārtībā, nav nekādu fake putu vai garšu. +vēl šī zobupasta neizraisa joda deficītu, kas ietekmē vairogdziedzeri un līdz ar to hormonus (uz slikto pusi).

2 0 atbildēt

Nātrija lauret/laurilsulfāts (sodium laureth/lauryl sulfate (SLES/SLS))  Atrodams 90% no visiem šampūniem un daudzos citos veselības un skaistumkopšanas līdzekļos, īpaši ķermeņa krēmos un zobu pastās. Nolūks: atdala no matiem taukus un liek šampūnam izplesties un ļoti ātri iekļūt ādā.  Ietekme uz veselību: caur asinsvadiem SLS/SLES koncentrējas sirdī, aknās, smadzenēs un acīs. Tas paliek audos ilgu laiku un var izraisīt šādas sekas: 

vēzi – SLS/SLES reaģē ar citām ķīmiskām vielām, veidojot vēzi izraisošus nitroamīnus un dioksīnu; endokrīnsistēmas darbības traucējumus – SLS/SLES var imitēt hormonu darbību un sagraut ar to saistītos mehānismus, kas kontrolē organisma funkcijas, ir zināms, ka tas imitē estrogēnu darbību un traucē reproduktīvās sistēmas darbību un seksuālo attīstību; acu bojājumus – acu šūnas īpaši ātri absorbē SLS (caur matu saknēm, ne tiešu acs kontaktu); tas kavē to darbību un attīstību – īpaši bērniem; matu izkrišanu – SLS ir diezgan kodīgs līdzeklis, kas posta matu folikulas; paaugstinātu ādas jutību – SLS bojā ādas aizsargspēju pret kaitīgām vielām, vairojot alerģiskas reakcijas; sausu ādu – SLS kodīguma dēļ aizsarglipīdi tiek noplēsti no ādas virsmas, un samazinās ādas spēja saglabāt mitrumu.

šī ir neliela uzziņa par nātrija laurilsulfātu - pats nelietoju neko, kas satur šo draņķi, un neiesaku nevienam to lietot. Ja gribat nopirkt šampūnu vai zobu pastu bez šīs piedevas, lielveikalos varat nemeklēt - velti zaudēsiet laiku. Var iegādāties Biotēkā, vai kādā citā veikalā, kur pārdod ekopreces.

2 0 atbildēt

Tirisim zobus ar lapu koku pelniem....

1 0 atbildēt

Kurš vēl zina to garšu kad izmazgā zobus un ēd zemenes ? ; d

1 0 atbildēt

Laikā no pirmiā cilvēka  līdz pat zobupastas un zobubirstes izgudrošanas zobus nemazgāja vispār. visiem bija labi... Es tagat nemazgāju un man ir mazāk problēmu nekā  tiem kas dienu dienā mazgā.. Man ar zobiem problēmu vispār nav emotion

0 0 atbildēt
Interesants raksts. emotion
0 0 atbildēt

Es pirms 2 min izmazgāju zobus un sāku ēst . Viss tik dīvaini garšo . Krējums pēc garšaas ir salds itkā vairākas karotes cukura būtu emotion

0 0 atbildēt