local-stats-pixel fb-conv-api

Facebook iegādājas WhatsApp, darījuma kopējā summa sasniedz 19 miljardus dolāru0

36 4

Facebook ir oficiāli paziņojis par WhatsApp aplikācijas iegādi. Darījuma kopējā summa ir iespaidīga – 19 miljardi ASV dolāru jeb 380 miljoni dolāru par katru aplikācijas darbinieku.

Darījums paredz, ka WhatsApp saņems 4 miljardus dolāru skaidrā naudā, 12 miljardus dolāru Facebook akciju veidā (kopā aptuveni 184 miljoni akciju), taču pēc darījuma noslēgšanas Facebook sola WhatsApp dibinātājiem un darbiniekiem piešķirt vēl 46 miljonus akciju nākamo četru gadu laikā. To vērtība mērāma 3 miljardos ASV dolāru. Tāpat darījums paredz, ka WhatsApp dibinātājs un viena no vadošajām personām – Jans Koums – iegūs vietu Facebook valdē.

Varētu teikt, ka darījums izdevies īpaši veiksmīgs priekš WhatsApp, ņemot vērā, ka iepriekš uzņēmuma vērtība tika lēsta 3,5 miljardu dolāru vērtībā, bet Facebook piedāvāja aptuveni 3 miljardus dolāru.

Darījuma rezultātā viss, kas saistīts ar WhatsApp nonāks Facebook īpašumā, tā skaitā arī pati WhatsApp komanda.

Aplikācijas dibinātājs sola, ka pēc darījuma WhatsApp aplikācijā neparādīsies papildus reklāmas. Tāpat tiek norādīts, ka aplikācijas lietotāji īpašnieku maiņu pat nemanīs.

Jāatzīmē, ka WhatsApp ir pasaulē lielākā saziņas aplikācija, kas var lepoties ar vienu miljardu reģistrētu lietotāju, no tiem aptuveni 450 miljoni izmanto aplikāciju vismaz reizi mēnesī, bet aptuveni 315 miljoni izmanto aplikāciju katru dienu. Citiem vārdiem sakot, lietotāju skaita ziņā WhatsApp izdevies sasniegt trešo daļu no Facebook apmēriem. Kopš WhatsApp dibināšanas brīža pagājuši 5 gadi.

Vienā dienā tiek, izmantojot WhatsApp, tiek nosūtīti 200 miljoni ziņu, 100 miljoni video un augšupielādēti 600 miljoni bilžu.

36 4 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://BOOT.LV
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000