local-stats-pixel fb-conv-api

Cik ļoti realitātē virstaktēšana uzlabo veiktspēju? Tūlīt noskaidrosim!23

112 3

Pavisam neliels raksts, šajā testā tiks noskaidrots cik daudz reāli virstaktēšana dod veiktspējas pieaugumu, un vai vispār dzelžu virstaktēšana ir tā vērta pret iztērēto naudu. Sāksim jau ar to, ka šinī testā tiek izmantota "LGA 1151" platforma, ar Be Quiet! pure Rock kūleri, gigabyte z170m mātesplati, skylake i5-6400 centrālo procesoru un operatīvo atmiņu Kingston HyperX Fury DDR4 2x4GB 2133Mhz CL14. Videokarte ir MSI GTX970 Gaming 4G. Šinī testā tiks virstaktēts pilnīgi viss sākot ar GPU un beidzot ar operatīvo atmiņu. Vel gribēju pieminēt, ka lai vispār varētu virstaktēt šo procesoru ir nepieciešams speciāls bios priekš z170 māteplates, jo pats intel ir aizliedzis šo "non k" procesoru virstaktēšanu. Pašus virstaktēšanas iestatījumus jūs varēsiet novērot pašā videomatreālā lai nebūtu gari jāraksta. Kā salīdzinājums tiks izmantotas vienpadsmit videospēles no kuram daudzas ir diezgan svaigas. Diezgan daudz laika aizņema šī testa salikšana kopā. Rakstiet komentārus ja rodas kādi jautājumi. Paldies par jūsu uzmanību!

112 3 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

Neredzu nekādu jēgu pirkt lētāku amd, ja dzesē būs jāizmet tie ietaupītie euro. Jo amd karst daudz vairāk un arī rij enerģiju uz pusi vairāk. Takā +- viņi abi vien būs līdzīgi price/performance ziņā.

7 1 atbildēt

Datora kopējā veiktspēja nav atkarīga tikai no CPU takts frekvences, bet no daudziem parametriem, sākot ar kopņu datu caurlaidību, atmiņas ātrumu, beidzot ar datu nesēju ātrdarbību . No CPU būs maza jēga, ja kopne vai atmiņa nespēs tam padot datus tik, cik CPU spēj gremot.

Virstaktēšana nozīmē to, ka CPU pulkstenis tikšķ ātrāk, no kā izriet, ka CPU strādā ātrāk, bet karst vairāk un ir lielāka varbūtība, ka radīsies kļūdas no tīri fizikāliem aspektiem.

5 0 atbildēt

Skaņu nācās uzreiz izslēgt, bet visādi citādi video visai skatāms. Tomēr vai nebūtu daudz lielāka jēga šādu salīdzīnājumu veikt ar zemākas klases detaļām situācijās, kad šī virstaktēšana var izšķirt to, vai tev vispār būs vai nebūs to spēli spēlēt?

3 0 atbildēt

Ar AMD nedabūsi tādu performanci, kā intelam pat ja tas ir klokots, jo single core veiktspēja AMD procesoriem ir ļoti vārga kas daudzām spēlēm ļoti nepatīk.

3 1 atbildēt

Ja kādreiz būs tāda iespēja tad es notestēšu arī AMD vs Intel, bet man kaut kā ir aizdomas, ka AMD procesors nevarēs pilnībā noslogot kloktu GTX970 videokarti.

0 0 atbildēt

pāris vārdos, tad bija jēga no taktēšanas, vai nē?

0 0 atbildēt

Pārsvarā ir tā, K versijas ir domātas priekš vienkāršas virstaktēšānas, kur bez K ir nedaudz grūtāk, bet var. Tā, ka aizliegts reāli nav, vnk papildus mārketings, maksā vairāk par to pašu ja gribi atviglotu virstaktēšanu, bet procis ir tāds pats.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt