local-stats-pixel fb-conv-api

Akvāriju dators jeb minerāleļļas dzesēšana3

166 4

Sveiki! Cik skatos, spokos nav vēl izrunājuši par šo datorindustriju kā minerāleļļas dzesēšana, jeb akvāriju dators.

Vairākums vēl nezin, kas ir minerāleļļas dzesēšana, bet toties vairāki zin ūdens dzesēšanas metodi un visparastāko kūleru dzesēšanu.

Minerāleļļas dzesēšanas metodes projektu uzsāka 2007. gadā, bet pilnvedoja 13. gada beigās un 14. gadā sākumā. Projekta uzsācēji secina, ka tas ir labākais dzesēšanas veids datorindurstiju vēsturē, piemērām, Battlefiels 4 uz ultra grafikām ar GTX 980 TI un i7 4000+ sērijām līdz 55-60°C, gan videokartei, gan processoramm un ja ar ūdensdzēsi, tad 40-45°C. P.S. Kūleri tur galīgi nelīdz ;D.

Jūms liksies, ka maksās super - duper daudz, vai nē? Nu bet protams, ka nē! :D Viss, kas vajadzīgs, plastmasas korpus $115.00 (pašam jāliek, kā lego :D) un kādus 4-5l minerāleļļas, kas maksās 60$ (slinkums pārskaitīt no $ uz €). Jums liksies: "A kāda jēga no tāda sūda?". Prikols ir tāds, ka tas paaugstina datora ātrdarbību, un nelagos jūsējie GTA 5, BF4, CS:GO super ULTRA EXTREME (ja protams tādi ir un ja tev ir TOP PC : D) un nenosprāgs jūsu PC tik ātri, kā uz parastajiem kūleriem un/vai ūdensdzēsi. ;D Pluss ir tāds, ka nesakrāsies putekļi datora komponentiem, bet, savukārt, mīnuss ir tāds, ka būs jāmaina eļļa un jātērē atkal naudiņa, un kkādā veidā iztīrīt PC komponentes (varat palasīt, laikam, var kaut kādā veidā 'izmazgāt' vai ko tamlīdzīgu) ;D, bet ir vēlviens mīnuss - par hdd, to gan nesapratu, bet fiziku tomēr neaizmirsu: jo dziļāk liksi HDD, jo mazāks būs RPM, jo lēnāks tavs pc paliks, bet tā nav īpaši lielā prob, HDD varēs kkur virspusē ielikt, vai arī lietot SDDm vai arī HDD spraugas ar līmes pistoli salīmēt, tad gan eļļa netiks iekšā, bet tpt, dziļi nekur nedrīkst likt, kā nekā, bet spiediens. :<. Jāmaina eļļu laikam ik pēc gada, kā sapratu.

Uzbūve:

Easy - Plastmasas korpuss, saliec visas PC komponentes (VIŅIEM JĀBŪT TĪRIEM, un kūlerus laikam jāatstāj, neņemt nost! :D), korpusā var akvārija akmentiņus un citus akvārija dekorācijas salikt (prost izskatam :D), aizmugurē kādas 9 kūlerus saliec un tad ar 2x trubiņām savieno ar PC korpusu un kūleriem, ielien minerāleļļu, tur arī mest iekšā barošanas bloku(protams, to darīt pirms tu lej iekšā minerāleļļu, un gatavs :D.

P.S. Mierāleļļa nekaitē elektronikai, tas nav jums ūdens, lai vada elektrību.

officiālā projekta lapa: *avotos*, tur varēsiet palasīt vairāk.

Un video "Minerāleļļas datora salikšana" 3 daļās, 4. ir BUJ.









166 4 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

man pie stūra stāv 200l muca ar hidraulisko eļļu! Vai tā eļļa neuzvārīsies,ja iemetīšu savu AMD porķiku un  21 INCH  CRT monitoru(tas ar lielo dirsu) ??? varu arī kafijas automātu un kaķi iemest! emotion

4 0 atbildēt

Protams interesanti, bet jēgu neredzu emotion tur vajag kādu tiešām pirmklasīgu datoru (5000++ EUR) Lai man viņu būtu žēl atstāt ar gaisa dzesi, un mērkt minerāleļļā... emotion

1 0 atbildēt