local-stats-pixel fb-conv-api

625 dolāru pavārgrāmata3

48 0

 

 Atvainojos pat kļūdām jau laicīgi. Teksts bija ĻOTI sarežģīts un prasīja ļoti daudz pūļu. Ceru ka patiks!

 

Modernist Cuisine: Ēst gatavošanas mākslas un zinātnes grāmatai šobrīd ir 203.13$ atlaide Amazon interneta veikalā. Kas nozīmē, ka tā šobrīd maksā tikai 421.87$. Šajā sešus simtus dolāru vērtā pavārgrāmatā ir 2 200 lapaspušu. Un tāda ir cena par molekulāro gastronomiju.

 

Modernist Cuisine ir Microsoft tehniskā direktora Natans Mirvolda (Nathan Myhrvold) meistardarbs, kas tagad izmanto zinātniskās metodes un zināšanas lai pagatavotu īpatnējus ēdienus. („Jēla omāra aste, sasaldējot žāvēta, ir vienkārši nepārspējama,” viņš stāstīja Times žurnālistam). Šī grāmata ir pa pusei pēdējā kursa studenta zinātnes mācību grāmata un pa pusei pavārgrāmata. Amazon veikalā grāmata aprakstīta kā:

Autors un viņa 20 cilvēku komanda Ēst gatavošanas laboratorijā ir radījuši dažas pārsteidzošas garšas izmantojot tādas metodes kā ūdens vannas, homogenizāciju (pirmais no daudzajiem vārdiem kam neatradu skaidrojumu), centrifūgu, kā arī sastāvdaļas kā hidrokolīdi, emulgatorus un enzīmus. Šis darbs ir veikts lai revolucionizētu to, kā mēs gatavojam ēst.

 

„Iedomājieties, ka spējam gliemeni ievietot tās pašas saldās un reizē sāļās sulas želejas lodē.”

Šis teikums bija ļoti sarežģīts, tādēļ ielieku arī oriģinālu: „imagine being able to encase a mussel in a gelled sphere of its own sweet and briny juice.”

 

Šeit ir dažas no pārsteidzošajām lietām kas pieejamas Modernist Cuisine sešu sējumu pavārgrāmatā:

·         „Apdullinošas, jaunas fotogrāfiskas tehnikas, kas lasītājam ļauj ieskatīties pašā ēdienā lai redzētu gatavošanas procesu sākot mikroskopiskām gaļas šķiedrām beidzot ar Weber grila šķērsgriezumu.”

·         „Līdz šim visplašāk aprakstītais padomdevējs ēdiena gatavošanai vakumā, labākās idejas ūdens peldēm, iepakojuma materiāliem, kā arī gatavošanas stratēģijas un padomi problemātiskām situācijām.”

·         „Kāpēc cepšana pārsvarā ir tikai ēdiena iekrāsošanas process.”

 

 

Un dažas interesantas apakšnodaļas:

·         Modernista revolūcija

·         Prioni (slimību izraisošie aģenti)

·         Kriogēnā saldēšana un karbonizēšanās

·         Restrukturizācija

·         Hidrokolīdi (nezinu.. google ar nepateica. Varbūt ja kāds atrod kas tie ir varat ierakstīt komentāros. Hydrocolloids)

·         Lodveida ēdienu gatavošana (Spherification. Googlē atkal tik attēli)

 

Grāmata būs pieejama decembrī, kad mēs droši varēsim teikt, ka ķīmiskā revolūcija ēst gatavošanā ir pabeigta. Cerams, ka valsts departaments jau ievācis ziņas par šo grāmatu, jo visai ticams, ka tajā varētu būt recepte Dzeltenajai kūkai ar Urānu.

Ja domājāt, ka grāmata dārga.. padomājiet par to cik tūkstošus izmaksās viena maltīte :D

48 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

vo!!! jāparāda son-to-be-vīram, es izdomāju savu Ziemassvētku dāvanu. Varēšu virtuvē burties!!!! happy me

btw + tev, iztulkoji forši!!!

1 0 atbildēt

Umm cik tad tā grāmata us milzīga un apjomīga, ja jau būs paraugi kā izskatās(...Apdullinošas, jaunas fotogrāfiskas tehnikas, kas lasītājam ļauj ieskatīties pašā ēdienā lai redzētu gatavošanas procesu sākot mikroskopiskām gaļas šķiedrām beidzot ar Weber grila šķērsgriezumu.”...)

 

Un liekas ka labi iztūlkots, īpaši neiedziļonājos, bet pārlasīju...(zinu slikti)....

+ :)

(Iespējams grāmata būs kkas līdzīgs planšetdatoram, ne? :D

0 0 atbildēt

Laikam labas receptes :D

0 0 atbildēt