local-stats-pixel fb-conv-api

5 Padomi sava datora uzlabošanai19

101 7

Sveiki, mūsdienās visiem ir savs dators, bet vienmēr pienāk laiks kad gribi jaudīgāku personālo datoru, piemēram geimingam vai vienkārši stradāšanai. Šajā rakstā ir apkopoti 5 padomi kā labāk uzlabot savu datoru, bet nebalstieties uz šo rakstu kā instrukciju datora uzlabošanai, bet uzskatiet kā draudzīgu padomu .emotion Ceru ka jums patiks.



101 7 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://2.hp.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Neredzu īpaši lielu jēgu OC, ja vien nepatīk spēlēties. Tici man, dzīvē tāpat nejutīsi atšķirību starp +5fps kādai spēlei vai par 3 sekundēm ātrāku OS ielādi. Par pārējo - nu, tur pat ne visai gudram cilvēkam skaidrs, ka tādas lietas būtu jāizdara. :D

7 2 atbildēt

Visvērtīgais padoms (no manis) ir nelasīt šitās Tavas blēņas un samaksāt speciālistam, lai uzinstalē Windows. 

4 1 atbildēt

"un vai šī komponente nebūs par jaudīgu priekš jūsu mātesplates kas var izraisīt mātes plates bojājumus."

-Ja komponente izrādīsies jaudīgāka, tad tā vienkārši nefunkcionēs. Principā, tāda lieta kā pārāk jaudīga komponente nepastāv. Ir divi varianti - vai nu tavai sistēmai pietiek jaudas, lai šo komponenti darbinātu, vai nē. Tas mani ierosina pievienot šim rakstam vēl dažus punktus:

 

6.

Barošana. Kad esi izdomājis kādas komponentes vēlies nomainīt/pievienot, atceries šo - visticamāk, ka komponentes, ko tu nomaini, būs jaudīgākas. (Piemēram, savu veco DualCore nomaini pret 4-kodolu CPU, vai sper soli uz priekšu un beidzot izkāp no Integrated graphics un ieliec normālu videokarti) Tad nu atceries šo - jauda prasa atbilstošu barošanu - Ja tavs 300W barošanas bloks līdz šim visu darbu veica teicami, tad, ievietojot jaunu un spīdīgu videokarti, baroklis nebūs spējīgs nodrošināt pietiekamu barošanu un sistēmu nebūs iespējams palaist vai arī tā būs ārkārtīgi nestabila un pat pie 50% noslodzes parubīsies. Šis -> http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp <;- rīks tev palīdzēs izskaitļot nepieciešamo PSU jaudu.

 

7.

Bottlenecks. Vienmēr pievērs uzmanību tam, cik tu tērē atsevišķām komponentēm un cik tās ir jaudīgas. Labs (un diezgan pārspīlēts) bottlenecks būtu, piemēram, dators ar AMD Sempron procesoru un GTX Titan videokarti. Šādā veidā videokarte ir 3x dārgāka nekā viss pārējais dators un procesors ir vājais ķēdes posms, jo nespēj pietiekami ātri apstrādāt nepieciešamo informāciju. Pretējs bottlenecks būtu, piemēram, 32GB RAM salikšana vienā sistēmā, kas ir absurdi nevajadzīgi (Ja vien tu nedarbojies ar masīvām un daudzjoslotām programmām, piemēram, video rediģēšana un mūzikas producēšana). Parasts lietotājs ikdienā kopā ar OS neizmantos vairāk par 2-3GB.

 

Tie bija pāris mani ieteikumi, lai Jūs, spocēni, nepaliktu ar pliku pakaļu rudzos, kad centīsieties uzlabot savu zvēru emotion

3 0 atbildēt

Visvērtīgākais padoms ir ka sākumā jāapskatās vai vispār ir savienojamas komponentes. 

Bieži vien "spečuki" kladzina vajag ņemt dārgāku to un šito kautgan frekvences (vai kas cits) nesakrīt.

2 0 atbildēt

Mani 5 padomi viekāršam ikdienas cilvēkam:

1. Turi kasti pēc iespējas augstāk(uz galda vai plauktiņa), tas samazinās putekļu daudzumu tavā kastē, jaunas dzīvības rašanās tiks krietni samazināta un nebūs bail tur grābstīties jo kaut kas var iekost.

2. Nespied uz katra sūda ko redzi netā, neinstalē 999 toolbarus, netici, ka esi uzvarējis lielo balvu reklamās, netici ka ar maģisko programmu tev kompis tagad būs super-mega-lieldators ka google serveri nestāvēs līdzi un būs 10 terrabaiti optikais nets.

3. Palaid diska defragmentāciju reizi 3 menešos. Pirms ej gulēt uzspied uz cietā diska labo klikšķi ->Properties -> Tools -> Defragment now.

4. Palaid error-check reizi nedēļā - uzspied uz cietā diska labo klikšķi ->Properties -> Tools -> Error-cheking=Check now, kas panāks to ka nakošo reizi kad tu ieslēgsi datoru tiks vaikts error-check, kas aizņems pāris minūtes ja nav galīgs kompis-kartupelis.

5. Aiznes datoru VISMAZ reizi 6 mēnesos uz apkopi, lai iztīra putekļus, nomaina cpu un gpu termopastu(ja tu to pats nevari izdarīt).

2 0 atbildēt

Atkal saksies datorikju cinas :D 

2 1 atbildēt

Reiz draugs nopirka dārgāko veikalā atrodamo 2100 hercu RAMu un mēģināja pielikt pie vecas plates kur atbalstija tikai līdz 800. Vismaz es dabuju lielisku RAMu emotion un viņs dabuja mācību

0 0 atbildēt

Nu ar tiem upgreidiem ir jābūt prātīgam. Jāskatās, lai saderīgas detaļas tiek iegādātas. Iesaku vecam PC uzinstalēt CPU-z programmu (bezmaksas) netā var atrast. T"a parādīs precīzi kādas infrastruktūras CPU (pēc porta) un rams (DDR3/DDR3L/DDR2/DDR4) utt tavam aparātam der.

Un tad atliek vien pagooglēt CPU kas ir jaunāks priekš tava CPU slota. UN upgreidot uz to. (Reizēm pārāk jaunas detaļas var nosvilināt barošanu, jo vienk nav jaudas visu iedarbināt. Tā mēc būt ja monstra grafikas karti klāt vecā PC iemet.)

Kā alternatīvu, ja nav daudz zināšanu iesaku apskatīt ss sludinājumos PC kurš tiek pārdots nestrādājoš (bet ar visu detaļu komplektāciju). Principā par 100 eiro nopirkt 500 eiro vērtu PC. Un aiznest teiksim uz capital servisu (no pieredzes viņiem cipari sakarīgi: https://capital.lv/Par_Capital/Serviss/datoru-serviss ) un vienk piemest vēl 100eiro un savest kārtīvā. Rezultātā par 200 naudiņām būsi ticis pie 500 eiro spēka zirga.

0 0 atbildēt

Tātad tava loģika tāda:

1.BIOSā uzclockot proci, kamēr RAMs vai videokarte sāk mest zilos logus vai vienkārši nestartē sistēmu.

2.Pēc tam atver datoru un apskaties kādas kompinentes tev tur ir un ko vari klāt savam datoram (atgādināšu, ka nokārtajam, jo taču uzclockojām).

3.Pēc tam back up uztaisi datiem, lai gan netiec nemaz klāt tiem (iespējams, vai arī līdz pirmajam zilajam ekrānam)

4. Pačakarējies ap vadiem pie barošanas bloka, iztausti savu datoru, lai salaistu kaut ko uz īso vai pieskaries grīdai, kādu putekli savākt + ja ir tepiķis, tad mazliet lielāku statisko lādiņu uzraut.

5. Saproti, ka tomēr vajag jaunu datoru nopirkt!

Šis raksts būtu pilnīgāks ar tiešām vienu teikumu, nevis to ko te sagvelzi.

0 1 atbildēt