local-stats-pixel fb-conv-api

Skaņu Mežs'2013 Festival for Adventurous Music5

53 0

Rīgā uzstāsies dziedātāja Džūlija Holtere

26. oktobrī, 19:30 kultūras pilī „Ziemeļblāzma” koncertu sniegs amerikāņu avangarda popmūzikas dziedātāja Džūlija Holtere (Julia Holter). Priekšnesums notiks festivāla Skaņu Mežs’2013 pirmspēdējā koncertvakara ietvaros. Holteres daiļradē tā dēvētās bedroom music perspektīvas tiek apvienotas ar laikmetīgo un elektronisko mūziku, savukārt viņas albumu „Ekstasis” kritikas portāls pitchfork.com nosaucis par vienu no 2012. gada labākajiem ierakstiem blakus Grimes, How To Dress Well un Crystal Castles.

Izsoles sākums 20:00>> izsoles formāts - pārtrauktā

Izsoles ir pārceļojušas uz kreisās malas menu "spoku rīki"

Balva
Divi ielūgumi uz Skaņu Mežs'2013 Festival for Adventurous Music. 2013.gada 26. oktobrī, 19:30 kultūras pilī „Ziemeļblāzma”. Ielūgumi tiks izsūtīti elektroniski pa epastu.

Losandželosā dzīvojošā Džūlija Holtere, kas sintīpopa un tā dēvēto „guļamistabas” (proti, vienkāršos apstākļos radītu) estētikas popmūziku ir spējusi savilkt ar Džona Keidža idejām, netradicionāliem skanējumiem un smalki izklātām ietekmēm no antīkās literatūras un agrīnā kino laukiem.

Holtere ir akadēmiski skolota mūziķe - viņa beigusi Kalifornijas Mākslas institūtu (saīsināti saukto CalArts) kompozīcijas klasē, apgūstot arī elektroniskās mūzikas vēsturi. Paralēli radošajām izpausmēm strādā kā privātskolotāja, pasniedzot bērniem klavierstundas. Viņas otrais albums „Ekstasis” iekļvis vairāku neatkarīgās popmūzikas kritikai veltītu mediju 2012. gada labāko mūzikas ierakstu topos, taču arī eksperimentālās mūzikas žurnāls „The Wire” nosaucis to par astoto labāko 2012. gada ierakstu, savukārt Laviešu mūzikas kritķis Jānis Žilde to raksturo šādi: „”Ek-stasis” (grieķu - «atrašanās ārpus; stāvoklis ārpus») sapludina ambiento un popmūziku neticami skaistā muzikālā ainavā, kas uz brīdi liek apstāties un palūkoties apkārt.”

Gluži nesen nācis klajā arī Holteres jaunais ieraksts, veca MGM mūzikla „Gigi” ietekmētais albums „Loud City Song”, kas izpelnījies ne mazāku atsaucību kritiķu vidū; žurnāls The New Yorker par to raksta šādi: „[..] Holtere ir radījusi maigu, taču pašpietiekamu pasauli. Albumā viņa ataino sievieti, kas, bēgot no baumām un čukstiem, aizskrien kaut kur dziļi Losandželosas naktī, taču sekojošo noskaņu var saklausīt arī kā galvu reibinoši romantisku, nevis satrauktu.” Pitchfork.com savukārt albumu dēvē par intuitīvi savītu impresionistisku stāstu, apgalvojot, ka ‘’Holtere ir radījusi mūžīgu cilvēku vērošanas skaņu celiņu: spēcīgi izjustu odu, veltītu miljoniem garāmgājēju, katrs no kuriem ir pats sava mūzikla zvaigzne.’’

Uzsverot savas mūzikas stāstnieciko dabu, par savu dziesmu rakstīšanas tehniku Holtere žurnālam „The Quietus” saka sekojošo: „Es vienkārši savā ziņā iekrītu konkrētās dziesmas pasaulē un pat skaidri neaptveru, kādu nozīmi sevī nes manis radītie teksti, kamēr dziesma netiek pabeigta. Es nezinu, kā lai citādāk uzraksta dziesmu – es vienkārši iejūtos zināmā tēlā un situācijā, kurā šis tēls kādam kaut ko vēlas pateikt.”

Džūlijas Holteres uzstāšanās šajā Skaņu Meža koncertā tiks papildināta ar dzejas/mūzikas projekta „Vārdrūme” prezentāciju, kā arī japāņu mūziķa Keiji Haino grupas Fushitsusha uzstāšanos.

53 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

emotion  Būs izsole arī par ''Hurts'' koncerta biļetēm? emotion   

2 0 atbildēt