local-stats-pixel fb-conv-api

Viss ir labi un viss ir slikti ''Dinamo'' zemē.4

Rīgas ''Dinamo'' pēdējās 5 spēlēs ir uzvarējuši 3 spēlēs. Vārtus ir guvuši tādi vīri kā Lauris Dārziņš, Kevins Klārks, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Emīls Ģēģeris. Apstājušies nav arī Videls un Majone, punktus gūst arī Džeriņš un Miķelis Rēdlihs. Gūto un zaudēto vārtu bilance ir attiecīgi 10 pret 11. It kā nav slikti, trīs uzvaras piecās spēlēs, Gudļevskim pieklājīga statistika, bet...

Kristera Gudļevska statistika šajos piecos mačos nav bijusi slikta, ir atvairījis 92.1% metienu un vidēji ielaidis 2.23 vārtus. Tomēr, pirmajās 4 no šīm 5 spēlēm, viņš atvairīja 98% metienu un ielaida vidēji 1.01 vārtus. Septiņi zaudēti vārti komandai pret Jokerit, no kuriem 6 iekrita Gudļevska sargātajos vārtos un 7. jau tika iemests tukšos vārtos (no tiem 6. bija tukšos vārtos, bet ielaižot 7., Gudļevskis jau bija vārtos). Man šķiet, ka šo 5 spēļu bilance iekļaujas plašākā diskusijā par Kristeru Gudļevski. Kristers Gudļevskis ir spējīgs uz lieliskiem rezultātiem. Tas ir labi zināms. Viņš pat var nospēlēt labu spēļu sēriju. Bet, Gudļevskis ik pa laikam nospēlēs šādu spēli, kur viņš ielaiž 5, 6, 7 vārtus. Un viņa statistika to arī parāda. Kristera Gudļevska statistika ir 90.3% atvairīto metienu un 2.61 vidēji ielaisto vārtu. Tā nav laba statistika. Starp vārtsargiem, kuri spēlējuši 10 vai vairāk spēles viņš ierindotos dalītā 49. vietā (no 53, kur pēdējais bija Džastins Pīterss), pēc atvairīto metienu procenta, jo tā ir vārtsarga statistika, bet vidēji ielaistie vārti ir komandas statistika, par to nedaudz vēlāk. Šogad viņš ir 24. no 28. Jānis Kalniņš pagājušogad bija 17. vietā un šogad viņš ir 11. vietā. Es to esmu teicis iepriekš un teikšu to vēlreiz, Kristers Gudļevskis nav bijis pietiekami labs, Kristeram Gudļevskim ir jābūt labākam. Es pirms sezonas biju gaidījis, ka Kristers atvairīs ap 91,8% metienu, kas arī nemaz nav zvaigznes cienīgi, tas būtu viņam devis labākā ''Dinamo'' vārtsarga godu tikai divās no desmit ''Dinamo'' sezonām, 2009./2010. sezonā, kad labākais bija Masaļskis ar 91.0% atvairīto metienu un 2012./2013. sezonā, kad labākais bija Telkvists ar 90.9% atvairīto metienu, visās pārējās sezonās ir bijuši labāki vārtsargi, skaitīju tikai tos, kuri spēlējuši 20 vai vairāk spēles. Ja viņš atvairītu 91.8% metienu, pagājušajā sezonā viņš būtu ierindojies 36. vietā, kas arī nemaz nav tik labi. To, ka atsevišķās spēlēs Gudļevskis var pavilkt, par to šaubu nav, bet to nav pārāk daudz. Viņam ir tikai sešas uzvaras 18 spēlēs. Ja Gudļevskim būtu 91,8% atvairīto metienu, viņam būtu tikai 2.23 vidēji ielaisto vārtu. Šeit jāsāk runāt par Ģirtu Ankipānu un Rīgas ''Dinamo'' aizsardzības sistēmu.

Rīgas ''Dinamo'' līdz šim ir bijusi ir lieliska aizsardzības komanda. Jo īpaši es gribētu uzsvērt mazākumu. Komanda ir 6. vietā līgā, skatoties pēc mazākuma procenta. Meija, Ģēģēris, Mītinens, Dārziņš, Pavlovs, Skvorcovs ir mazākuma vīri, mazākums ir Rīgas ''Dinamo'' trumpis. Tieši tāpat kā vairākums. 21 vārti no 81 vairākuma, 25,9% realizācija. Vairākuma maiņa Videls, Maione, Dārziņš, Miķelis Rēdlihs un Klarks (sezonas sākumā Mītinens). Bet komanda ir guvusi 45 vārtus kopumā. Rīgas ''Dinamo'' ir guvusi 19 vārtus 5x5. Tas ir pēdējais rādītājs līgā. (Divi vārti gūti 4x4, vieni 3x3, vieni mazākumā). Rīgas ''Dinamo'' ir play-off komanda. Tikai, ši komandai ir vairākas problēmas, kur vajag pievilkt. Daudz pievilkt. Rīgas ''Dinamo'' spēle vienādos sastāvos ir jāuzlabo, Kristeram Gudļevskim ir jābūt labākam. Spēlētāji, kuriem vienādos sastāvos īpaši vajadzētu uzlabot savu spēli, ir Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Kristaps Sotnieks, Sergejs Gimajevs. Stipru brīdinājumu jāizsaka arī par Matiasu Mītinenu, kaut gan viņš daudz spēlē mazākumā un bieži ir laukumā, kad komandai ir tukši vārti. To pašu var teikt par vadošo Dinamo maiņu, kuri arī ir mīnusos un kopā ar Mītinenu un Klarku savus punktus pārsvarā gūst vairākumā. Gimajevs, -9, Skvorcovs, Pavlovs, Mītinens, -11, Kristaps Sotnieks, -12. Skvorcovam nevajadzētu spēlēt, Pavlovam būtu jābūt 13. uzbrucējam, Mītinens var nedaudz labāk, bet ir attaisnojoši iemesli. Sotnieks spēlē ļoti daudz, gan mazākumā, gan vienādos sastāvos, reti vairākumā. Atkal attaisnojoši iemesli, bet arī Sotnieks var spēlēt labāk. Gimajevs tāpat.

Ļoti uzteikt gribētos maiņu Ģēģeris - Batņa - Meija. Vienādos sastāvos Ankipāns viņiem uzticas, Ģēģerim un Meijam viņš uzticas arī mazākumā. Es gribētu, lai Batņa saņem iespēju arī mazākumā, ņemot vērā, ka Skvorcovs ir spēlējis kopumā vāji, kamēr Makmilans nav atpakaļ, es gribētu, lai Batņa saņemtu iespēju, kā arī lai Skvorcovs nedaudz pasēdētu malā. Tāpat arī īpaši uzteikt gribu Neriju Ališausku, nopelnījis pirmos punktus sezonā, kas nav tas pats labākais, viņš lieliski ir spēlējis aizsardzībā, pozicionālas kļūdas viņa izpildījumā novērojis esmu maz, daudz bloķējis metienus. Man patīk Džeriņa spēle pēdējos mačos, jo īpaši uzsveru, jo viņš spēlējis ar ļoti vājiem partneriem - Skvorcovu un Pavlovu. Es ļoti ceru, ka abi jaunie uzbrucēji, Dzierkals un Razgals, saņems iespēju vēlreiz spēlēt ar Džeriņu, man šī maiņa patika, es uzskatu, ka ir arī citas iespējas, bet šķiet, ka Ankipāns viņus nosēdinājis lai dotu mācību, ceru ka saņems vēl iespēju, šajā maiņā man viņi patiktu. Šos Ankipāna lēmumus tomēr nesaprotu, komandai ir vajadzīgi vārti, bet viņu vietā tiek spēlēts Gilīss, kurš izskatās diezgan vāji, jau apspriestie Skvorcovs un Pavlovs, kā arī diezgan pašvaki izskatās Lipsbergs.

Par Aļajevu daudz pateikt nevaru, spēlējis tikai vienu maču un izskatījās normāli, vairāk nav ko par viņu teikt. Zanetti ir spēlējis maz, es nebrīnītos, ja Ališausks saņemtu iespēju spēlēt arī tad, kad atgriezīsies Zīle un Balinskis. Ir arī pāris lietas, kuras es gribētu, lai Ankipāns pamēģinātu vienādos sastāvos. Es gribētu, lai vienādos sastāvos izjauktu Dārziņu, Videlu un Miķeli, kas nav populārs viedoklis. Ja atgriežas Balinskis, tad to noteikti vajadzētu pamēģināt, jo citādi būtu maz uzbrukuma iesākuma un nebūtu nevienas labas uzbrukuma maiņas. Manuprāt labi izskatījās Dārziņš un Miķelis ar Džeriņu. Videlu varētu salikt ar Klarku, iespējams, tas varētu palīdzēt viņiem atvērties uzbrukumā. Kaļķis nebūtu 7. aizsargs, ja nebūtu šī padumjā KHL likuma par obligātajām jauno spēlētāju kvotām katrā mačā.

Kopumā tas viss noved līdz virsrakstam. Viss it kā ir labi, komanda spēlē labi, bet ir ļoti daudz problēmu vienādos sastāvos un ar vārtu gūšanu no 3. un 4. maiņas, kā arī aizsargiem, kuras nomaskē labais vairākums un mazākums, kā arī mūsu triecienmaiņa, kā arī Gudļevska diezgan vājo spēli nomaskē labā komandas aizsardzības sistēma.

Maiņas, kuras es vēlētos redzēt:

Uzbrucēji:

Dārziņš - Džeriņš - M. Rēdlihs

Clark - Videll - Dzierkals

Myttynen - McMillan - Razgals

Ģēģeris - Batņa - Meija

Pavlovs

Aizsargi:

Balinskis - Sotnieks

Maione - Ališauskas

Zīle - Shulenin

Kaļķis

Vārtsargi:

Gudļevskis

Bilyalov

Kā Ankipāns droši vien saliks maiņas:

Uzbrucēji:

Dārziņš - Videls - M. Rēdlihs

Clark - McMillan - Myttynen

Razgals - Džeriņš - Dzierkals

Ģēģeris - Batņa - Meija

Pavlovs

Aizsargi:

Sotnieks - Balinskis

Maione - Zanetti

Zīle - Shulenin

Kaļķis

Vārtsargi:

Gudļevskis

Bilyalov

76 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000

Interesants raksts, idejas. Gribētos piebilst, ka Skvorcovs jau nesen pāris spēles izlaida. Un mazākumā, tāpat kā Pavlovs nav tas sliktākais. Par Gimajevu gribētos izteikties skarbāk kā pats raksti. Viņam nevis vienkārši jāpieliek bet ļoti jāpieliek. Citādak, ja Aļājevs izrādās lietas koks un uz kājām tiek Zīle, Balinskis Gimājevam būtu jākļūst par otro leģionāru, kurš dodas mājās. Viņu ņema kā stay-home aizsargu, kurš notīrīs vārtu priekšu utt. Bet realitātē viņš ir lēns, pieļauj daudz kļūdu.

Par maiņām - 1. piekritīšu Ankipānam nevis tev, jo nesen bija brīdis, kad izjauca R-V-D trio un visi spēlētāji piedzīvoja pamatīgu snieguma kritumu. Labāk lai ir viena maiņa, kas strādā ja ne katrā mačā, tad katrā otrajā noteikti nevis kiš miš, kurš nestrādā. Arī par Dzierkalu 2. virknējumā nepiekritīšu. Dzieris ir spēlētājs ar kolosālu tehniku bet viņš to neprot izmantot. VIņš ir spēlējis ar gandrīz jebkuru komandā un rezultāts ir 0+3 (+ neieskaitīti vārti pret KRS). Ja viņš iemācās izmantot savu tehniku - tad jā var uztaisīt otro triecienmaiņu Klārks - Mītinens/Makmilans - Dzierkals, bet pagaidām es Dzierkalu liktu kā 13. uzbrucēju. Ankipāna variants ar viņa nosēdināšanu arī daudz nedos. 

Trešo maiņu es liktu tavu 4. - Meiju - Batņu - Ģēģeri un 4. Lai rotē Pavlovs, Skvorcovs,  Gilīss, Razgals utt.

Par Gudi. Man šķiet vispareizāk būtu rīkoties tā. Gudis nosargā 3-4 spēles. 1-2 Biļaļovam vai Tretjakam. Jo šī sezona liecina, ka Gudis var būt izcils vai vismaz ļoti kvalitatīvs 3-4 spēļu garos nogriežņos. Ja tas tiktu ievērots, būtu mazāk šo "tauriņmaču." Tajā pašā laikā, ja tādi atkārtojās es Gudi nerautu nost pēc 2-3 neveiksmīgiem goliem, kā vienu brīdi tas tika darīts. Tas grauj vārtsarga psihi.

5 0 atbildēt
Nevar tā vienkārši pateikt - Gudļevski, esi labāks vārtos. Un viņš - aaaa. Tad ja tu tā saki tad būšu labāks. Tā tas nenotiek. Bet nu ne to gribu teikt. Ziniet kāpēc Gudijs nav Nhl? Tikai un vienīgi dēļ savas nestabilitātes. Ir spēles, kad viņš ir pretinieku murgs. Viņam vienkārši nav iespējams iemest. Bet ir spēles, kā jau tu teici, ka viņš ielaiž 5, 6 golus. Viņš ir drausmīgi labs vārtsargs. Vienmēr viņam ticēšu. Briesmīgi, ka viņam bija jāpiedzīvo tādi laiki, kad ar viņu ne rēķinās nhl, bet visu laiku jāmaļās pa ahl mēģinot sevi pierādīt. Gudijs ir augstākās klases vārtsargs. Ticu viņam katru spēli emotion
1 0 atbildēt

varbūt tev iet par RD treneri pieteikties?

0 0 atbildēt