local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas izlase smagā spēlē piedzīvo otro zaudējumu - 3:5 pret ASV20

Par šo spēli rakstīšu krietni īsāk kā par iepriekšējām četrām. Iemesls ir ļoti vienkāršs - Asv var teikt paldies tiesnesim, kurš vieniem atļauj praktiski visu, otriem ne uz pusi tik daudz. Kāds paskatīsies soda minūšu statistiku un teiks, ka muldu. Es pieminēšu tikai pāris epizodes, kā savu pamatojumu.

Spēles sakums. Tiekam pie vairākuma par klupināšanu pret Rihardu Bukartu. Šeit bija jābūt nevis klupināšanai, bet sitiens/spēle celī. Un par šo pārkāpumu ir krietni nopietnāki sodi par 2 minūtēm. Nonākam trešajā periodā. Latvijai izgājiens viens pret vienu un mūsu spēlētājs saņem sitienu pa rokām - no tiesneša nekāda reakcija. Ap to pašu laiku Indrašis saņem sitienu galvā ar kulaku - to hokejā soda ar 2+10 vai 5+20. No tiesneša nekādas reakcijas. Ja, kāds teiks, ka es čīkstu - uz priekšu, bet ir jāatcerās, ka tiesnesis ir spēles instruments, kas ļoti viegli var mainīt spēles ritējumu.

Par spēli no Latvijas komandas viedokļa -mēs spēlējām labi. Vienkārši pietrūka spēka. Amerikāņi bija vairāk atpūtušies, viņi paši par sevi ir jaunāki un spēja izturēt mūsu spiedienu un atgūties. Latvijas vienīgais mīnuss bija nespēja nosargāt savu vārtu priekšu. Kāds vainos, ka Elvis slikti nostāvēja. Elvis nostāveja lieliski, bet šur tur pietrūka veiksmes un spēka. Tieši tāpēc jau pēc Zviedrijas spēles teicu, ka Elvim jādod atpūtu. No turnīra tabulas viedokļa viss ir skaidrs. Lai, kā spēlēsim pret Krieviju -visu izšķirs spēle ar Vāciju. Es neticu tam, ka Itālija paveiks brīnumu un atņems kaut punktu vāciešiem nemaz nerunājot par pamatlaika uzvaru. Līdz ar to, pat ja mēs uzvaram krievus, kas arī skan diezgan neticami spēle ar Vāciju izšķirs visu. Kādas ir izredzes tikt 1/4 finālā - diezgan mazas, jo tiesāšana pret Vāciju būs vēl vairāk par labu vienai komandai kā šodien. Un tā komanda nebūs sarkanbaltsarkanās formās spēlējoša. Tie, kas tagad ņirgāsies par Latviju, apsmies tos, saukās par lūžeriem -jebšu heiteri un kažokmetēji, kas tagad ar prieku lien no krūmiem un skapjiem laukā, jo ir zaudējumi - uz priekšu, parādiet, ka esat pradažnās škuras...Īsti fani ar savu komandu ir gan uzvarās, gan zaudējumus. Spēlēt Latvija spēlē labi.Beidzot vārti Daugaviņam, komanda cīnās, spēj iemest vienkārši šur tur mazliet pietrūka. Atliek atkārtot pēc iepriekšējās spēles teiktu -cerams, veiksmes banka nav izsmelta. Turēsim īkšķus par Latviju atlikušajās divās spēlēs un cerēsim uz to, ka tās nebūs pēdejās divas spēles. Par lielu hokeju, par lielu Latviju!

105 0 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000