local-stats-pixel fb-conv-api

Hokeja spēka paņēmienu stāsts!3

20 0

Daži skaisti un nāvējoši paņēmieni!

Kaulu krakšķi, pieru sadursmes un lidojoši ķermeņi – šie ir pāris termini, kas raksturo aizraujošo spēli hokeju. Spēka paņēmiens ir neatņemama spēles sastāvdaļa un spēj ietekmēt spēles gaitu gluži kā noraidījums vai pēdējā minūtē gūti vārti.

Protams, šie paņēmieni vienmēr ir fanu un žurnālistu diskusiju avots, jo spēka paņēmiens var būt gan precīzs, noteikumu normām atbilstošs un tehnisks, gan arī rupjš un godīgas spēles principiem neatbilstošs.

Toronto „Maple Leafs” spēlētāja Darcy Tucker spēka paņēmiens pret Filadelfijas labās malas uzbrucēju Sami Kapanen bija iespaidīgs, turklāt vairāku iemeslu dēļ. Spēka paņēmiens bija ne vien efektīgs, bet arī ļoti efektīvs!

Kapanen strauji devās iekšā uzbrukuma zonā, kad gluži kā rēgs pie viņa parādījās Tucker. Pretinieks ietriecās Kapanen ar tādu spēku, ka soms nokrita uz ledus.

Spēle turpinājās, bet par uzjautrinājumu pretinieku līdzjutējiem Flyers uzbrucējs, trieciena apstulbināts, klupdams un krizdams mēģināja nokļūt līdz soliņam.

Hokeja spēlētājus neviens nemāca gaisā izpildīt 360 grādu apgriezienus, taču tieši to Vankūveras „Canucks” spēlētājs Michael Peca „iemācīja” Vinipegas „Jets” somu uzbrucējam Teemu Selanne.

Selanne, tikko izdarījis labu piespēli komandas biedram pretinieku zonā, saņēma smagu triecienu laukuma centrā. Peca plecs ietriecās soma ķermenī tieši zem deguna un Selanne gaisā apmeta 360 grādu loku pirms piezemēšanās uz ledus. Soms ilgu laiku nespēja attapties.

Tiesa, Peca laikam šajā situācijā tomēr bija lielāks zaudētājs, jo šajā epizodē lauza žokli un bija spiests bez hokeja iztikt 6 nedēļas.

Kalgari „Flames” vienmēr ir bijusi zināma kā rupja komanda. Kārtējo reizi to pierādīja tās aizsargs Phaneuf, izpildot iespaidīgu spēka paņēmienu pret Otavas „Senators” spēlētāju Denis Hamel 2006. gadā.

Rezultāts joprojām nebija atklāts un Hamel strauji metās iekšā pretinieka zonā ar domu izdarīt piespēli komandas biedram pie vārtiem. Phaneuf izdomāja šo plānu izjaukt visvienkāršākajā veidā, vienkārši nopļaujot pretinieku no ceļa.

Vienīgā lieta, kas pietrūka Hamel, bija spārni lai lidotu, kā arī pāris zobu jau pēc atgūšanās...

Neviens NHL spēka paņēmienu apskats neiztiek bez kāda trika, kurā tiek sasists aizsargstikls. Šādi paņēmieni gadās laiku pa laikam, taču vienmēr ir kāds klasisks gadījums, kam pievērst vairāk uzmanības. Trevor Linden no Vankūveras šādi izrīkojās ar Sentluisas „Blues” aizsargu Jeff Norton.

Norton slidoja gar apmali un Linden redzēja, ka pretinieks nav pietiekami koncentrējies. Tas nozīmēja īsto brīdi spēka paņēmienam! No malas tas izskatījās kā visai parasts sitiens/grūdiens, taču aizsargstikla izsišanai vajadzīgs liels spēks. Stikls izbira momentā un Norton pat aizkrita aiz apmales, virsū pārsteigtam fotogrāfam!

Lemieux uztvēra labu piespēli un gar laukuma malu metās uz vārtiem. Tiesa, pirms piespēles atdošanas tālāk vai metiena izdarīšanas viņu pārsteidza Detroitas „Red Wings” aizsargs Valdimir Konstantinov, kas mierīgi pieslidoja pie Lemieux un izpildīja precīzu spēka paņēmienu.

Tā kā pretinieks bija uzņēmis labu ātrumu, Detroitas aizsargam atlika tikai pareizi pieslidot un ieņemt pozīciju. Taču ar to pietika, lai Lemieux gaisā apmestu kūleni un piezemētos uz ledus sāpīgā veidā.

Flames zaudēja ar 0:3 un par uzvaru vairs nevarēja pat domāt. Spēlē vajadzēja panākt lūzumu. Marleau atradās aizsardzības zonā, uztvēra ripu pie borta un metās uz priekšu, lai izdarītu piespēli tālāk. Viņš neredzēja lielā ātrumā joņojošo Cory Sarich un par to maksāja ar sāpīgu kritienu.

Marleau ieguva asiņojošu seju, bet Flames – nepieciešamo lūzumu. Jā, Flames vinnēja ar 4:3!

Vai kādreiz ir gadījies pārbraukt krustojamam un atskāršot, ka esat palūkojies tikai pa kreisi? Šādi varētu aprakstīt notikumu, kurā Ņūdžersijas „Devils” spēlētājs Scott Stevens (viens no skarbākajiem un pretiniekiem bijību iedvesošākajiem vīriem NHL vēsturē) nokdaunā aizsūtīja Paul Kariya.

2002- 03. gada Play-off Anaheimas „Mighty Ducks” atradās vadībā pret Devils ar 3:1 un Ņūdžesijai bija kaut kas jādara, lai radītu lūzumu talantiem pilnajā pretinieku komandā.

Kariya piedalījās uzbrukuma veidošanā, taču pieļāva kļūdu – nodūra galvu uz leju, paskatījies tikai uz vienu pusi. Stevens taranēja pretinieku un tas nokrita uz ledus, spēcīgi apdauzot galvu. Kariya brīdi nekustīgi gulēja uz ledus, taču pēc tam pats piecēlās kājās.

Starp citu, viņš ne tikai atgriezās spēlē, bet iemeta arī skaistus vārtus.

Flyers slidoja ārā no savas zonas un Niko Dimitrakos piespēlēja Umberger, kas ar vieglu nūjas pieskārienu pāradresēja ripu tālāk. Taču ar šo darbību spēlētājs nonāca Campbell uzmanības lokā un saņēma triecienu ar plecu. Tā kā Umberger bija nodūris galvu, pretinieka plecs ietriecās viņa žoklī. Apdullums bija pamatīgs!

Epizode izraisīja aizraujošu kautiņu abu komandu starpā.

Lindros, kura problēmas ar smadzeņu satricinājumiem ir visiem zināmas, uztvēra zaudētu ripu neitrālajā zonā un devās uzbrukumā. Diemžēl viņš uz mirkli nodūra galvu un to izmantoja Stevens, ar plecu taranējot hokejista augumu uzreiz zem žokļa.

Lindros momentā nokrita uz ledus un fani sāka skaļi svilpt. Tiesa, video atkārtojums skaidri norādīja uz tīru paņēmienu un Devils pat nepiešķīra noraidījumu. Togad komanda ieguva Stenlija kausu.

Paldies par lasīšanu! Ir arī video!











20 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Kur Karsums? :D

2 1 atbildēt

2.vidoe 40.sekundē Ozo ir!emotion

0 0 atbildēt