local-stats-pixel fb-conv-api

DINAMO pievienosies somu uzbrucējs Ville Nieminen2

8 0

Rīgas DINAMO noslēgusi līgumu līdz sezonas beigām ar 34 gadus veco somu uzbrucēju Villi Nieminemu (Ville Nieminem), kurš iepriekšējā sezonā bija viens no KHL kluba Novosibirskas SIBIR līderiem. 1997. gada NHL jauno spēlētāju draftā Villi Nieminemu ar kopējo 78. numuru 3. kārtā draftēja Kolorado AVALANCHE, un kopā ar šo komandu viņš 2001. gadā izcīnīja Stenlija kausu. Somu hokejists Latvijā ieradīsies jau šodien, un Rīgas DINAMO sastāvā spēlēs ar „72” numuru.

Ville Nieminems (augums – 183 cm, svars – 91 kg) dzimis 1977. gada 6. aprīlī Somijas pilsētā Tamperē. Savā dzimtajā pilsētā viņš arī uzsāka savas hokejista gaitas, no sākuma spēlējot visa vecuma TAPPARA jauniešu komandās, bet 18 gadu vecumā debitējot arī šī kluba sastāvā Somijas spēcīgākajā līgā. Uzreiz pēc tam, kad Nieminems 1997. gada vasarā tika draftēts NHL, viņa karjeras ceļi veda uz Ziemeļameriku, kur viņš aizvadīja 9 pilnas sezonas, pa vidu lokauta laikā vienu sezonu aizvadot arī dzimtenē TAPPARA sastāvā. Savas Ziemeļamerikas karjeras laikā Ville Nieminems ir aizvadījis 443 spēles NHL (385 regulārajā čempionātā un 58 play-off), spēlējot 6 klubu sastāvā – AVALANCHE, PENGUINS, BLACKHAWKS, FLAMES, RANGERS, SHARKS un BLUES, gūstot 56 vārtus un izdarot 129 piespēles. Visilgāk Nieminems nospēlēja Kolorādo, ar kuru kopā 2001. gadā kļuva par Stenlija kausa ieguvēju. Pirms nostiprināšanās NHL, četras nepilnas sezonas viņš nospēlēja arī AHL, kur Hēršijas BEARS sastāvā piedalījās 246 spēlēs, gūstot 69 vārtus un izdarot 82 piespēles. 2007. gada vasarā Nieminems pārcēlās uz Zviedriju, vienu sezonu aizvadot Allsvenskan kluba Malmes RED HAWKS sastāvā. Nākamās divas sezonas viņš aizvadīja savā dzimtajā klubā TAPPARA, bet pirms 2010./2011. gada sezona izlēma izmēģināt savus spēkus KHL, aizvadot vienu sezonu Novosibirskas SIBIR sastāvā, kļūstot par vienu no šīs komandas līderiem (53 spēles, 12 vārti + 23 piespēles), un palīdzot šai vienībai pēc ilgāka pārtraukuma iekļūt play-off. Pēc veiksmīgās sezonas Novosibirskā, Nieminems pirms šīs sezonas pārcēlās uz citu KHL klubu Ņižņekamskas ŅEFTEHIMIK, taču aizvadot šī kluba sastāvā tikai 6 spēles (1 vārti), oktobra vidū pēc savstarpējas vienošanās pameta šo komandu.


Ville Nieminems Somijas izlases sastāvā ir piedalījies 2 olimpiskajās spēlēs 2002. un 2006. gadā, Turīnā kopā ar komandu iegūstot olimpisko spēļu sudraba medaļu.



8 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
dea avatarsdea

Pirmā spēle un jau sevi parādīja no labās puses. Prieks (:

0 0 atbildēt

Katrā ziņā čalim ir skills :)

0 0 atbildēt