local-stats-pixel fb-conv-api

Sarkans6

Sarkans -Var simbolizēt kaislību, dusmas seksualitāti, revolūciju, briesmas. Sarkanā ir asiņu krāsa – dzīvības simbols, tajā pašā laikā jāatceras, ka asiņu izliešana nozīmē nāvi. Sarkanais visspēcīgāk kairina mūsu redzi. Tā simbolizē nerimtību, trauksmi, kustību, tos spēkus, kas cilvēkiem liek ciest un atkal atdzimt. Šī krāsa simbolizē drosmi, cīņu un uzvaru. Tā uzbudina un paātrina. Tās devīze ir – nekad neapstāties! Šī krāsa iedvesmo un dod spēku turpināt aizsākto darbu.
Šīs krāsas pozitīvais aspekts – līderība, neatlaidība, cīņa par savām tiesībām, dinamiskums, atzinība, atdzimšana, pateicība.
Savukārt negatīvais aspekts, kad notikusi pārsātināšanās ar šo krāsu, – neiecietība, cietsirdība, spītība, kareivīgums, fizisks pārspēks. Šī krāsa pastiprina arī kauna un vainas apziņu.
Sarkanajā krāsā ir daudz juteklības. Tā valda pār seksuālajām attiecībām, un viens no galvenajiem tās uzdevumiem ir rūpes par dzimtas turpinājumu. Sarkanā krāsa savā labākajā izpausmē piepilda dzīvi ar kaislību, kas nes gandarījumu, bet negatīvajā aspektā tā ir saistīta ar dzīvniecisku instinktu un izvirtību.
Sarkanā krāsa ir orientēta uz izdzīvošanu un pašsaglabāšanos, tā izjūt vajadzību pēc taisnības
Sarkans stimulē metabolismu, paātrina elpošanu, palielina apetīti, paaugstina asinsspiedienu. Sarkanā ir vīrišķā krāsa.

Sarkanā krāsa izceļ tekstu un attēlus, liekot objektiem izskatīties lielākiem un tuvākiem. Spilgti sarkana krāsa var šķist
neptaīkama, ja tiek izmantota lieliem laukumim. Sarkanā krāsa ir lietderīga kā asociatīvā krāsa, tā liek cilvēkiem rīkoties
ātri, nekavējoties, piemēram, nospiest pogu, nopirkt reklamēto mantu. Kā ēstgribu stimulējoša krāsa, sarkanā ir derīga, lai
reklamētu ar enerģiju saistītus produktus: dzērienus, sportu, mašīnas un spēles.

Ir jāuzmanās kombinējot zaļo ar sarkano. Ir sena paruna: ‘Red and green should not be seen without something in between’.
Nav ieteicams kombinēt spilgti sarkanu ar spilgi zilu, tas nogurdina acis.

42 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Foršs rakstiņš.Gaidu arī citas krāsas. :) + no manis

3 0 atbildēt

pasai sarkanaa ne ljoti bet bildiites skaistas

2 0 atbildēt

Autoram novēlu visu varavīksni un vēl vairāk uztaisīt. emotion +++

2 0 atbildēt

atbildot uz lelducs komentāru " Autoram novēlu visu varavīksni un vēl vairāk... " būs visa varavīksne  

2 0 atbildēt

Tagad zināšu.  emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt