local-stats-pixel fb-conv-api

Neparastās mājas un Liepājas baznīca9

162 2

Ir taču dzirdēts teiciens…mana māja, mans cietoksnis. Protams, katram ir savs uzskats un iekšējā prasība savu mitekli izveidot par kaut ko neatkārtojamu un savdabīgu un pat iepējams ar cietokšņa cienīgiem elementiem…

Jau no senseniem laikiem cilvēka statusu bieži raksturoja viņa mājokļa vizuālais tēls. Bieži vien pēc mājas ārējā veidola varēja spriest par cilvēka profesiju vai nosliecēm….par garīgā līdzvara raksturojošo faktoru nemaz nerunājot.

Laiks nestāv uz vietas un arvien vairāk mājokļa izskatā vērojamas tehniski navatoriskas vēsmas. Nav nekas īpaši pārsteidzosš ja mājoklis izskatās pēc NLO (neatpazīsts lidojošais objekts) vai kāda tehniska monstra iemiesojuma uz zemes virsmas.

Parasti iet runa par dīvainiem namiem, kas atrodas ASV vai Eiropas vidienē, bet man Jūs jāiepriecina ar ziņu, ka Latvijā ir baznīca Liepājā, kas pēc sava veidola atgādina to pašu NLO par kura iepējamo izskatu mēs esam kaut cik informēti no daudzo kinofilmu un aculiecinieku uzņemtajiem video…

Apskatīsim interesantāko namu drosmīgus un reizē interesantus arhitektoniskus risinājumus…

Jāsāk ar Latvijas interesanto Svētā Meinarda baznīcu Liepājā… Ēka Vācijas pilsētā Hannoverē kalpoja par Vatikāna paviljonu izstādēs EXPO 2000 laikā.

Vēlāk apļa formas baznīca tika pārvesta uz Liepāju, Ganību ielu 120, kur kopš 2002.gada piesaista uzmanību, kā interesants arhitektonisks akcents Liepājas pilsētas Ezerkrasta rajonā.

162 2 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Pats esmu no Liepājas, nezinu kā jums?

Bet nafig uzreiz NLO? Nu apaļa māja un viss.

3 1 atbildēt

Ta nu nemaz neizskatas pēc baznīcas ja vien tas krusts liek šaubīties!

Ļoti interesanta māja 4. un 5....septītā, ja es tur dzīvotu man acis apžilptu un apžilba jau tagat, ļoti interesanti ir šie dzīvojamie burbuļi, man liekas "Melnais caurums" izskatās pēc kādas katastrofas kur būtu šauts ar lielgabalu, muca izskatās pēc kāda multeņu varoņa mājiņas!

Bet vis kopa super +++!

2 0 atbildēt

tas ir mans rajons kur ta baznica :D es tak tur netalu dzivoju! +

1 0 atbildēt

Visas mājas jau ir redzētas, kādu mēnesi atpakaļ jau bija tāds raksts, bet + par Liepājas baznīcu, jo tādu nebiju redzējis. :]

0 0 atbildēt

Nezinu gan. Es dodu priekšroku parastai mājai jūras krastā kaut kur saulainā valstī :D

0 0 atbildēt

15. Tad redz kur V-pils arhitekti ideju nočiepuši! http://photo2.poga.lv/photos/0904/0421/anda1310/6954381153_b.jpg

0 0 atbildēt

pirmas bildes skatoties saka saistities ar geometrijas gramatas bilditem. tjipa kvadrati dzive - bilde 11 utt

0 0 atbildēt

Nebiju redzējis :)

1 2 atbildēt

pēdējai uz durvīm ir nuclear zīme? :D

0 2 atbildēt