local-stats-pixel fb-conv-api

La Defense kvartāls Parīzē8

84 0

La Defense ir kvartāls, kurš atrodas Parīzes rietumos un pārsteidz ar strauju industriālo izausgmi.

Liela augstuma debesskrāpi, manāma attīstība uz katra stūra un kultūras pieskāriens.

Kvartāls ir nodēvēts statujas La Defense de Paris vārdā, kas tika uzcelta 1883. gadā par godu karavīriem, kuri aizstāvēja Parīzi, Francijas-Prūsijas kara laikā.

1956. gadā Esso nopirka zemes gabalu, kurš mūsdienās ir La Defense, bet tolaik neviens vēl nezināja, kas tur varētu būt.

Jaunās industrijas un teholoģiju centrs, labāk zināms kā CNIT tika atvērts 1958. gadā un tā arhitekti bija Robert Edouard Camelot, Jean de Mailly, Bernard Zehrfuss.
Ar šo ēku aizsākās kvartāla faktūras celtniecība.

Laika posmā aiz 1958. gada sākās ''pirmās paaudzes'' debesskrāpu celtniecība. Visi šie debesskrāpi pēc izskata bija ļoti līdzīgi un to augstums nepārsniedza 100 metrus.

1966. gadā Nobela tornis bija pirmas biroja debesskrāpis, kurš tika uzcelts šajā kvartālā. Nobela tornis bija 105 metrus augsts.
1988. gadā tas tika renovēts un tā jaunais nosaukums bija Initiale tornis.
Šī torņa arhitekti bija Jean de Mailly un Jacques Depusse.
Inženieris Jean Proube izstrādāja stikla fasādi.Tornī tika iestrādāts izliektais stikls, ēkas stūriem, kas tajā laikā būvniecībā Francijā netika izmantots, tādēļ tas bija jāieved no ASV.

1970. gadā, reaģējot uz lielo debesskrāpu pieprasījumu, sāka parādīties ‘’otrās paaudzes’’ debesskrāpi, taču ekonomiskā krīze 1973. gadā gandrīz aptūrēja visa veida būvniecības jomu. Trešās paaudzes torņi sāka parādīties 1980. gadu sākumā.

1982. gadā EPAD uzsāka Tete Defense konkursu, lai izveidotu noslēdzošā posma Axe historique vēsturiskās līnijas pieminekļu celtniecību.

Axe historique ir triumfa ceļš, kurā ietilpst pieminekļi, ēkas, maģistrāles.

Šis ceļš stiepjas no Parīzes centra līdz pat rietumiem un tā noslēdzošais posms ir Grand Arche, kas uzvarēja Tete Defense konkurā.

Garākais debesskrāpis, Tour First zināms arī kā – AXA, UAP tornis. Konstruēts 1974. gadā un tā augstums ir 231 metri, kurā ietilpst 50 stāvi.

2005. gada decembrī, Bernard Bled, La Defense menedžmenta un attīstības biroja izplddirektors un priekšsēdētājs paziņoja vērienīgu 9 gadu attīstības plānu, ko nosauca par ‘’La Defense 2006-2015’’.

Šis svarīgais modernizācijas plāns ir veidots, lai La Defense apgabalu radītu citā dimensijā, lai tā kļūtu par vislielāko metropoli.

9 gadu svarīgākie uzdevumi ir – atjaunot novecojušos debesskrāpus, celt jaunas ēkas, uzlabot līdzsvaru starp biroju un dzīvojamo ēku kapacitāti, padarīt transport pieejamu vietējiem darbiniekiem no savām mājām līdz La Defense apgabalam.

2008. gada 9. Septembrī La Defense apgabals svinēja savu 50 gadu dzimšanas dienu.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
84 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000

izskatas iespaidigi

2 0 atbildēt

Pedejas bildes paskibas. Izskatas pec padomju savienibas, tikai stiligaka veida. Ta bilde pedeja speciali abgriesta lai izskatas pec loceklja ?

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt