local-stats-pixel fb-conv-api

Izmēģināju analogo fotogrāfiju 27

143 0

Kopš pēdējā raksta esmu iegādājies jaunu tehniku. Canon AE-1 P (1981. gada kamera), Canon FD 50mm F1.8 (objektīvs), extension tube set (dažām makro vajadzībām), Reflecta Crystalscan 7200 (filmu skeneris). Kāpēc tieši šo kameru? Lai esošie FD objektīvi neietu zudībā no iepriekšējās kameras. Šī ir gandrīz pilnībā manuāla, taču tai ir arī Program režīms. P vairs neizmantoju, bet, manuprāt, tas ir labs bonuss kamerai. Dzīvniekus interesanti fotogrāfēt ar manuālu objektīvu, dažreiz nesanāk, pārsvarā gan sanāk. Pēc skenēšanas tikai var redzēt, cik trāpīts vai netrāpīts fokusā.

Pārsvarā izmantoju Fuji Superia 400. Lētais gals, bet manām amatiera vajadzībām pietiekoši.

1. daļa - http://spoki.tvnet.lv/foto-izlases/Izmeginaju-analogo-fotografiju/798438

143 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

 emotion 

4 0 atbildēt
Tik skaisti! :3
4 0 atbildēt

Jā, analogajam foto ir gan priekšrocības, gan - arī trūkumi. Īpaši, tas attiecas uz krāsu foto.

Plusi: primitīvi runājot, analogajam foto grauda izmēru nosaka foto jūtīgo emulsiju veidojošo molekulu (precīzāk gan būtu - kristāliņu) izmēri, kas ir viennozīmīgāk - sīkāki par pixeļa izmēru. Tas nozīmē, ka attēla izšķirtspēja nav ļoti saistīta ar kameras cenu.

Otrs pluss: ar īpašām attīstīšanas metodēm, var izvilkt arī ļoti slikti izgaismotus kadrus (filmiņu). Ja filma ir pārgaismota, tad gan nekā. Man ir gadījies vilkt ārā bildi no gandrīz pilnīgi melnas filmas. Cilvēks bija safočējis (uz melnbaltās) sveču gaismā uz iso 60 filmas kaut ko ļoti svarīgu. Standarta 6 min attīstīšanas vietā aizgāja gandrīz 2 stundas, bet bildes sanāca labas.

Mīnuss: analogie negatīvi ar laiku maina savu kvalitāti. Digitālie materiāli (kamēr ir failā), neko nemaina.

Analogajam materiālam ir cits grāsu veidijošais princips, atšķirībā no digitālā. Tas naa vienmēēr spēlē labu lomu.

Rezumējot: es tomēr sliecos uz digitālo foto, jo to priekšrocība ir - pirms bilžu procesu ātrums un kontrolejamība. Ja ir labas izšķirstpējas matrica, labu rezultātu ir vieglāk sasniegt.

2 0 atbildēt

Just interesting - cik kadru aizgāja nebūtībā dēļ tā ka netrāpīji fokusu? Baigi jau nu mazo tu to fokusa dziļumu ņem. Bet vispār super  emotion 

1 0 atbildēt

lieliskas bildes!  emotion 

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt