local-stats-pixel fb-conv-api

Amerikas asspalvainais kaķis (American Wirehair)4

21 0

Periodiski Lielbritānijā kaķu metienos tika konstatēti kaķēni ar asu vilnu, taču sākās Otrais pasaules karš un šiem kaķiem netika veltīta pietiekama uzmanība. Par šodienas asspalvaino kaķu senčiem tiek uzskatīti divi sarkanbalti kaķēni, kuri 1960. gadā piedzima Veronā, Ņujorkas štatā, kādā fermā. Ziņas par neparastajiem kaķēniem sasniedza reksu audzētāju O'Šias kundzi, kura savā audzētavā iemitināja gan asspalvaino runcīti, gan viņa māsu, kurai bija parasta vilna. Pārojot sākotnēji brāli un māsu, audzētāja noskaidroja, ka īpašo vilnu nosaka dominantais gēns, un izveidoja savu selekcijas programmu, kas sešu gadu laikā deva iespēju radīt šķirni. ASV tā tika apstiprināta 1966. gadā.

Šie kaķi no citiem atšķiras ar savu savdabīgo vilnu, kura ir rupja, un akotmati ir ieliekti vai izlocīti galiņos. Pats kaķis ir vidēja lieluma, ar muskuļotu ķermeni, vidēji garām, spēcīgām kājām; aste vidēji gara, ar strupu galu. Galva ir apaļa, īsa, ķīļveida; acis lielas, apaļas, plati novietotas; ausis lielas, labi atvērtas, un ausu matiņi ir cieti un ielocīti. Krāsas ir pieļaujamas visas. Vilna ir vidēji gara uz visa ķermeņa, rupja un stāvus augoša, gali ielocīti.

Kaķēni piedzimst ar viļņotu vilnu, kura pilnībā izveidojas ap 4 vai 5 mēnešiem. Kaķi ir ļoti viegli kopjami, tos pietiek reizi nedēļā izsukāt. Aktīvi un rotaļīgi dzīvnieki.

21 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Skaistuļi!emotion

1 0 atbildēt

Jā smuki, bet izbeidz visu norakstīt no Wikipedia un arī tās bildes šeit neiederas. Kas tur tik grūts nokopēt bildes, tekstu un viss. tā tas neies cauri. Norakstīt no Wikipedia nav baigas krutais darbs !!! emotion Ņem vērā, bet plusiņš par centību !!!emotion

0 0 atbildēt