Panna Cotta ar aveņu mērci3
18
4
Panna Cotta ar aveņu mērci
Sastāvdaļas 8 porcijas
1 ēd. k. jeb 12 g želatīna
5 ēd. k. cukura
300 ml saldā krējuma
150 ml piena
Vaniļas ekstrakts
Avenes
Pagatavošana ;15 min.
1.Vispirms želatīnam uzlej aukstu ūdeni un noliek uzbriest.
2.Katlā ielej 150 ml piena, tad 300 ml saldā krējuma, tad 3 ēd. k. cukura, un visbeidzot pievieno vaniļas ekstraktu pēc vēlēšanās.
3.Katlu liek uz plīts, maisa.
4.Kad uzkarsis, pievieno uzbriedināto želatīnu un maisa.
5. Vāra tik ilgi, kamēr uzmet pirmo burbuli, tad ņem nost no uguns.
6.Gatavo Panna Cottu pilda silikona formiņās
7.Pārklāj tās ar pārtikas plēvi, lai nesasūcas ledusskapja smaržas. Un liek uz 4 stundām vai uz nakti ledusskapī.