local-stats-pixel fb-conv-api

Atklāj savu jūru Lietuvas Jūras muzejā!2

Vai jau esat izdomājuši, kur pavadīsiet brīvdienas ar ģimeni vai draugiem?

Lietuvas Jūras muzejs aicina Jūs iepazīt ūdens pasauli, apmeklējot atjaunoto jūras muzeju, kurš durvis vērs vaļā šī gada jūlijā - augustā. Tajā būs iespēja apskatīt dabisko un vēsturisko jūras iemītnieku ekspozīciju, akvāriju un divas jaunas, vēl nebijušas izstādes. Tāpat Delfinārijs Jūs aicina izbaudīt aizraujošo delfīnšovu un Kalifornijas jūras lauvu priekšnesumu. Muzeja teritorijā Jūs varat apskatīt kuģu ekspozīciju un iejusties senlaiku zvejnieku ģimeņu dzīvēs, apmeklējot etnogrāfisko muzeju.

Delfinārijs

Delfinārijs tika atvērts vien 1994. gadā un savus apmeklētājus priecē ar tajā baudāmajiem delfīnu un Kalifornijas jūras lauvu priekšnesumiem. Delfīnu šova laikā Jums būs fantastiska iespēja redzēt dažādus aizraujošus trikus, ko veic delfīni un viņu treneri, kā arī uzzināt izglītojošu informāciju par delfīnu sugu. Delfīnu uzstāšanās no šī gada 1. jūlija līdz 31. augustam notiks 4 reizes dienā (11.30, 13.00, 15.00, 16.30). Tāpat Delfinārijs piedāvā lielisku iespēju piedzīvot Kalifornijas jūras lauvu priekšnesumu, kurš notiek "Saules līcī". Kalifornijas jūras lauvu izrādes notiek 3 reizes dienā (12.15, 14.00, 16.00), tāpēc, apmeklējot delfināriju, notiekti izbaudiet abas izrādes, lai vēl vairāk atklātu noslēpumaino jūras pasauli.


Delfīnterapijas centrs

Kopš 2002. gada Lietuvas Jūras muzejs ir atvēris vienīgo Delfīnterapijas centru Baltijā, kurš atrodas Delfinārijā. Šis centrs organizē individuālas vai grupu mijiedarbības seansus ar delfīniem, lai palīdzētu ārstēt dažādas fiziskas, garīgas, neiroloģiskas slimības un psihoemocioņalas traumas. Delfīnterapija palīdz uzlabot pacientu labklājību, attīstīt saziņas un socialižacijas prasmes. Delfīnterapijas centrā ir izvietoti trīs baseini, mūzikas un mākslas terapijas istaba, kā arī fizisko aktivitāšu un sensorās integrācijas telpas.

Senlaiku kuģu izstāde un Etnogrāfiskais muzejs

Lietuvas Jūras muzejs saviem tūristiem piedāvā apskatīt arī Senlaiku zvejas un kuģu izstādi, kas ierīkota brīvā dabā muzeja teritorijā. Šajā izstādē Jums būs iespēja uzkāpt uz borta vienā no kuģiem un iejusties zvejnieka dzīvē, apskatot dažādas fotogrāfijas, senlaiku atradumus, kā arī klausoties zvejnieku stāstos. Muzeja teritorijā atrodas arī Etnogrāfiskā piekrastes zvejnieka sēta, kura Jums ļaus izzināt 19. gs. beigu un 20. gs. sākuma Palangas un Sventājas apkārtņu piekrastes zvejnieku dzīves. Lauku mājas kompleksu veido dzīvojamā māja, kurā ieejot, apmeklētāji var sajust seno laiku esenci, aplūkojot senlaiku mēbeles, traukus, fotogrāfijas,kā arī klausoties Sventājas apkārtnes tautasdziesmas. Tāpat sētas kompleksu veido kūts, klēts, pirts, pagrabs un kūpinātava, kuras brīvi varat izstaigāt.

Jūras muzejs

Lietuvas Jūras muzejs tika atvērts Nērijas cietoksnī 1979. gadā Baltijas jūras austrumu piekrastē, kurā izveidojusies Baltā kāpa un tikai 6 minūšu braucienā ar prāmi no trešās lielākās Lietuva pilsētas Klaipēdas. Jūras muzejā kopš atvēršanas brīža ir bijusi iespēja apskatīt jūras faunu ekspozīcijas, akvārijus, kuros peld dažādu sugu zivis un citi jūras iemītnieki, kā arī baseinu, kurā brīvi peld roņi un jūras lauvas. Tomēr pašlaik muzejā vēl notiek rekonstrukcijas darbi, jo tas 34 gadu laikā ir novecojis, bet tiek plānots, ka jau šī gada 4. jūlijā tiks atklātas 3 jaunas izstādes, piedāvājot apmeklētājiem aplūkot "Dabisko un vēsturisko jūras iemītnieku ekspozīciju", "Vēsturisko Nērijas cietokšņa izstādi" un "Lietuvā notikušo jūras katastrofu ekspozīciju". Un jau augusta beigās tiek plānots, ka durvis vērs vaļā "Akvārijs", kurš atkal saviem apmeklētājiem ļaus atklāt jūras valstību.

Lai izdevies ceļojums Lietuvas Jūras muzejā, kurā Jūs noteikti atklāsiet savu Jūru!

Vairāk informācijas par darba laiku, cenām un citu Jums interesējošu informāciju varat atrast muzeja mājaslapā

29 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://muziejus.lt/en
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt

Labs.  emotion 

0 0 atbildēt