local-stats-pixel fb-conv-api

15 šokējoši fakti par Ziemeļkoreju4

Ziemeļkoreja ir viena no visizolētākajām valstīm pasaulē. Tur nav interneta savienojuma vai daudz interesantu TV šovu, tā visa tiek uzskatīta par rietumu propogandu. Ziemeļkoreja ir bēdīgi slavena ar strikto režīmu, bargajiem sodiem un nabadzību.

Šajā valstī valdība pat kontrolē modi un frizūras, piemēram, vai zināji, ka tikai precētas sievietes var būt ar gariem matiem, un vīriešiem ir atļautas 28 oficiālās frizūras, kuras ir apstiprinājusi valdība.

Ziemeļkorejā labāk nepārkāpt likumus, jo, ja tiesa atzīst par vainīgu, tad cietīs visa noziedznieka ģimene trīs paaudzēs - noziedznieks, vecāki un vecvecāki, tiek nosūtīti cietuma nometnē uz visu mūžu.

Ziemeļkorejā pašlaik nav 2024. gads, viņi pirms 4 mēnešiem svinējuši 112. gadu. Tieši pirms tik gadiem piedzima pirmais Ziemeļkorejas līderis - Kim Il-sung jeb latviski Kims Irsens.

Ziemeļkorejā nav ilgi jāmeklē TV pārraides un kanāli, jo tādu ir tikai 3 un tos kontrolē valdība. Parasti šie kanāli rāda vietējo propogandu.

Valstī ir pieejamas oficiāli 28 mājaslapas, kurām ir nepieciešama īpaša piekļuves atļauja.

Lasot avīzes ir aizliegts locīt valsts līdera seju. Tas ir diezgan sarežģīti, jo līdera attēli ir katrā avīzes rakstā.

Valsts uztver energoietaupījumus ļoti nopietni, jo katru nakti valstī tiek atslēgta elektrība.

Ziemeļkorejā ir aizliegts valkāt džinsus, jo tie reprezentē "amerikāņu" dzīves stilu.

Par aizsardzību var neuztraukties, jo Ziemeļkorejai pieder ceturtā lielākā armija pasaulē un tai investē trešdaļu no visas valsts IKP, kas ir bēdīgi, jo valstī lielākā daļa iedzīvotāju cieš badu.

Par godu tūristiem uz ielām notiek visdažādākās parādes.

Ziemeļkoreja ar Dienvidkoreju joprojām ir karā, jo starp šīm valstīm nav parakstīts miera līgums, bet gan pamiers.

Ja vēlētos likt tiesības Ziemeļkorejā, tad nāktos rūgti vilties, jo tikai valdības amatpersonas var braukt ar auto. Pārējiem jāpārvietojas kājām vai ar velosipēdu.

Visiem patīk iemūžināt mirkli, uztaisot fotogrāfiju, taču bildējoties ar statuju vai pieminekli jāiemūžina ir arī visa skulptūra.

Valstī reizēm tiek izsludināti darba izaicinājumi, kuros jāpiedalās visiem un tie ir obligāti. Šie darba izaicinājumi ilgst 70 dienas un ilgāk. Un par atpūtu var aizmirst!

Tūristi tiek nepārtraukti filmēti ar kamerām un uzraudzīti. Vienmēr jāturas kopā ar tūristu grupu un jāpiedalās visās aktivitātēs, ko gids ir ieplānojis.

36 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv