local-stats-pixel fb-conv-api

Šmirģelis,stiklgriežamais,elles zvaniņš,šperdanks-vienkārši Zelta mopēds!26

500 0

Sveiciens visiem aktīvajiem lasītājiem!Šis būs mans pirmais raksts šajās ārēs.Nolēmu padalīties ar savu hobiju un sporta veidu-zelta mopēdu(vēsturi,projektu).

Pirmā saskare ar mopēdu bija jau bērnībā.Tēvs pēc nelielas instruktāžas, pavizināšanas, ļāva man izbraukt pirmo līkumu.Izbraucis pāris apļus ieraudzīju Moskviču, kas tobrīd brauca garām.Biju lepns un gribēju lai mani redz arī Moskviča vadītājs.Pagriezu "ručku" un braucu tajā virzienā.Tēvs sabijās un metās mani ķert! Un sanāca vecais teiciens;"Mocis gar zemi,pats gar zem, un piln mut ar zem!"+vēl sencīts ar gar zem.Tāds man bija pirmais brauciens.

Tēvs jau neapzināti(varbūt apzināti) mani sportā bīdija.Jo strādājot skolā par darbmācības skolotāu, skolas garažā sāka man būvēt blakusvāģa projektu.Tas tik būtu bijis kaut kas!Dakša tika taisīta no Rīgas 13,apakšdaļa (karātava)bija 1;1 ar īsto blakusvāģi.Rāmis ar amortizatoriem,blakusvaģis no ķerras rāmja.Motori bija plānoti divi.Un nevis sajūgti kopā, bet abi grieztu asi un zobratu.Rāmis un ritošais jau uzbūvēts un atlika ievietot motorus.Bet, tie bija grūti laiki(90tie gadi).Tēvs brauca autokrosā un bija nepieciešamas rezerves daļas sporta Gaz 51.Un projekts tika iemainīts.Lai arī pēc gadiem atgūts,bet atjaunot vairs nebija iespējams(Lai dabūtu garažas bēniņos-saimnieks to bija sagriezis ar autogēnu)emotion Vēl šodien atminos kā mēs uz projekta ar bērnības labāko draugu abi jau fantazējām(es braucu,draugs kantēja),,,Bet tā tas viss palika tikai atmiņās(pat nav neviena foto).

Tad nu ar atlikušo mopēdu vasarās dzīvojot laukos tika braukāts.Ik pa laikam jau fantazeju par sacensībām.Bet mopēds šķūnītī līdz 2010.gadam palika aizmirsts.

500 0 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

Interesants tev hobijsemotion vēlu veiksmi turpmākajos izaugsmes procesos.

9 0 atbildēt

Tā tik turēt un pilnā ručkā uz priekšu !!

6 0 atbildēt

Labais !  Raksts lika kādai sen ierūsējušajai stīgai ietrīcēties, tālajos septiņdesmitajos arī pašam dzīve sastāvēja no mopēdu skrūvēšanas un nēsāšanās pa miestu un tuvākajām trasītēm. Eh, bija laiki...  emotion

2 0 atbildēt

Interesanti un saturīgi aprakstīts par "trimmeri". Patīkami! emotion

1 0 atbildēt

Ar shitiem jau ir taa : tik ladee labakas un jaunakas detalas kamer no orginala knapi kas paliek.

Tie mopedi jau tikai pamats pie kaa piekerties.emotion

1 0 atbildēt

Nu kārtīgs KTM emotion

1 0 atbildēt

gaidam nākamo video kā šis zvērs kabina ižus un javas: D 

0 0 atbildēt

super šmirģelis, mani interesē, kas tie par diskiem,. tie no velosipēda uzlikti ?

0 0 atbildēt

Hei vecīt!!! Es tev garām ar družbinieku vizinājos pie boksiem. emotion Pēc bildes spriežot biji blakus Magaziņa bandai.emotion

Nākošgad cerams atkal brauksi? Kodīsimies. Cerams ka tikšu līdz finišam arī. Šogad visu sačakarēja beigti saļņiki,līdz finišam netiku. Bildes manā profilā.emotion

0 0 atbildēt

Labs hobijs, pats ar ņēmos ar forsēsanu, visiem kaimiņiem uzlaboju. Tev jau pasam arī tūningu vajag, jānomet svars, saj klasei katrs grams svarīgs. ; )

0 0 atbildēt

Malacis, man radās jautājums-pakaļā amartiņu nav vispār? un neplānojas?

0 0 atbildēt

Stilīgs braucamais nau nekāda lētā bodīteemotion

0 0 atbildēt

Diezgan iespaidīgi! Nebiju gaidījis tādu beigu iznakumu! emotion

0 0 atbildēt

tas motors nav no rīga 13 ?

0 0 atbildēt