local-stats-pixel fb-conv-api

Jaunais AUDI Q5 – videoapskats1

Vēl ne tik sen notikušajā Ženēvas auto izstādē vienam otram ražotājam uzdevām jautājumu – kam tieši tāds krosovers ir domāts. Lielākoties atbildē izskanēja vārdu savienojumi “pircēju interese” un “pastiprināts pieprasījums”. Tas, protams, izskaidro ražotāju nostāju – jāpārdod to, ko cilvēks grib nopirkt! Bet kāpēc cilvēks grib nopirkt?

Uz šo jautājumu diez vai kādreiz iegūsim daudz maz loģisku atbildi. Vēl jo vairāk, ka tā dēvētajā “vecajā Eiropā” krosoveru apjomi proporcionāli ir krietni mazāki par klasiskiem ģimenes universāļiem. Cita lieta – Āzija, Krievija, Latvija un vēl dažas apdzīvotas vietas.

Audi Q5 teju vai lepnākajā izpildījumā nonāca mūsu rīcībā uz pāris dienām un, darījām ko spējām, lai iepazītu to pēc iespējas tuvāk. Divdesmit collu riteņi ar 45 profila riepām liek nojaust, ka šis auto jau pēc definīcijas nekad neieraudzīs neko ekstrēmāku kā labi nogreiderētu grants ceļu. Tajā pat laikā par nebūt ne mazu naudu automobilī uzstādīta pneimatiskā piekare, kas ar kloķa pagriešanu salonā spēj palielināt braucamrīka klīrensu kā īstam bezceļniekam. Vai kāds kādreiz ir redzējis kādu Q pārstāvi rokamies cauri purvam?

Audi dizains ir nemainīgs savos principos. Tā bija pirms 20 gadiem un ir arī tagad. Nekādas liekas uzdrīkstēšanās, nekādu eksperimentu un, nekādu pārsteigumu. Pieticīgi, atturīgi un līdz baltkvēlei precīzi. Ja citu marku dizaineri, iespējams, atļaujas brīvus otas triepienus, tad te iztiek ar lineālu vien. Pat bez cirkuļa. Un izdodas labi. Turklāt gan no automobiļa iekšpuses, gan ārpuses.

Pie instrumenta paneļa piedabūta planšete, kura dzīvo pati par sevi un sadarbojās ar Android un iOS telefoniem. Instrumenta panelī vēl viens televizors, kura izskatu var mainīt ar podziņas palīdzību. Gribi lielu spidometra un tahometra ripuļus? Lūdzu! Gribu lielu navigācijas karti un mazus mērinstrumentus? Lūdzu. Gribi braukt kā karalis – izvēlies komforta režīmu. Gribi būt lielceļa lielākais bieds – izvēlies dinamisko režīmu. Izvēlies all road vai off road režīmus. Izvēlies, galu galā, savu individuāli izveidoto režīmu!

Ja paveras cenu lapā, tad nemaz nešķiet tik biedējoši – sākot ar 44 900 eiro par divu litru dīzelīti. Tāds pats, tikai kā mūsu gadījumā – ar S paku, sākās ar 47 100. Tālāk veram vaļā rūtiņu burtnīcu un sākam risināt vienādojumus ar daudziem nezināmiem! Komforta paka ar dažām patīkamām lietām – 2820 eiro! Tehnoloģiju paka ar navigāciju un vēl šo to – vēl 1480 eiro. Turklāt otro paku var dabūt tikai tad, ja ņem pirmo.

Pats par sevi, ka arī plašā panorāmas jumta lūka maksā naudu, jau minētie 20 collu vieglmetāla riteņu diski, metāliskā krāsa, paklājiņi ar uzrakstu Q5, sliekšņu uzlikas… Lūk arī šis pats auto jau par 70 000 eiro! Un kā tu, cilvēks, bez visiem tiem labumiem iztiksi? Tas taču nav tirdzniecības aģenta darba auto, kur pietiek ar kondicionieri un pārdesmit eiro vērtu radio aparātu!

Dāsnie 190 zirgspēki prot sagādāt prieciņu. Pie mums, visticamāk, komforta režīmā, jo ar dinamisko neatkausies no foto radariem un strīpainu nūjiņu īpašniekiem. Lai gan… Ar divu litru benzīna dzinēju var tikt pie 236 zirgspēkiem un tikai nedaudz lielāku degvielas patēriņu. Mūsu gadījumā tie bija vidēji apmēram 6,2 litri dīzeļdegvielas uz nobrauktiem 100 kilometriem.

Secinājums? Jāņem tagad, kamēr svaigs! Pēc 15 gadiem, kad beidzot to pieskatīsim kādā auto placī, tas sen jau vairs nebūs tik interesants kā tagad! Ņemam lāpstu un ejam rakt ārā zem ābeles iekārpīto burciņu ar zelta monētām!

28 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt