local-stats-pixel fb-conv-api

Auto Dievs - Karls Bencs11

115 1

Pasaulē ir daudz cilvēku, ar kuru garadarbiem un vārdu tiek pelnīti miljardi, kamēr viņu pašu liktenis bija cīņa par naudu. Tāds savā ziņā bija arī Karls Bencs, bez kura izgudrojuma automobīļa mēs mūsdienās nespējam pavadīt ne dienu.

Tehnikas vēsturnieki bieži strīdas par to, kādi tad īsti ir Karla Benca nopelni automobīļa izgudrošanā, jo daudzas detaļas, kuras izmantoja Bencs, bija zināmas jau sen un paralēli viņam šajā jomā darbojās daudzi citi. Par Benca jaunievedumiem uzskata degmaisījumu aizdedzinošo sveci, motora dzesēšana ar ūdeni un veselu virkni griezes kustības pārvades iekārtu - sajūgu, ātrumkārbu, diferenciāļus. Bencs bija pirmais, kas 1886. gadā patentējatieši automobili, nevis "bezzirgu karieti", kā to bija darījuši viņa priekšteči, un pirmais, kas sāka masveidā ražot un pārdot savus auto. Ražošana sākās 1888. gadā.

115 1 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Zinātniekiem ir teiciens- Neizgudrosi Tu, izgudros kāds cits! Vēsurē ir daudz spilgtu pierādījumu, kad divās pasaules malās tiek veidotas līdzvērtīgas lietas!!!

9 0 atbildēt

Pateicoties tādiem cilvēkiem mēs dzīvojam ērtībās.....emotion

6 0 atbildēt

un pasakiet, ka šito vēl kāds nezināja? ;D

3 1 atbildēt

super turpini+++

1 0 atbildēt

Tad sanāk, ka Berta Benca ir labs autoinženieris? :D Bet vīrs bija tik dumjšs, kad bremzes pat izgudrot nevarēja? :D

1 0 atbildēt

Man pilnīgi un galīgi pohuj!!! emotion

1 0 atbildēt

5. Tas ir kārtīgs auto, nav ko piebilst!:)

1 0 atbildēt

Nu labs raksts, bet es gan šo stāstu būtu tomēr sācis ar Gotlību Daimleru (  Gottlieb Daimler ). Tu protams vari meiģināt to apstrīdēt , bet pasaulē šis vards ir nr1 auto indukstrijā.

Karla Benca nopelns pirmais ir 1879 gadā patentējot 4taktu dzinēju ( it kā ) , jo tas tika apstrīdēts ar inženieri N. Otto kurš it kā jau esot pattentējis 1876 gadā.

Gotlibers Daimlers un Wilhems Maibach Augusts, tie jau bija pirms tam uzstaisījuši pirmo 4ratu braucamo ar motoru, tikai ar daudziem trūkumiem .

0 0 atbildēt