local-stats-pixel fb-conv-api

mini pigs6

26 3

varbūt jums sagribēsies cūciņu mājās?":)

Miniatūras cūciņas vai mini-pigs – ir selekcijas auglis. Vācu biologi, kuri ilgus gadus selekcionēja mini-pigus sakrustojot Vjetnamas pundurcūku un mežacūku, mazāk par visu domāja par to, ka šādas cūciņas kāds turēs mājās. Zinātnieku mērķis bija laboratorijas dzīvnieku radīšana medicīnas eksperimentiem un donoru orgānu saņemšanai: jo cūka pēc saviem fizioloģiskajiem Neskatoties uz to 1990.gados mazās simpātiskas cūciņas kļuva par ultramoderniem mājas dzīvniekiem ASV un Rietumeiropā, bet pēdējo desmit gadu laikā šī mode nonāca arī līdz Krievijai. Slaveno mini-pigu īpašnieku vidū ir Arnolds Švarcenegers, Džordžs Klūnijs, Ilona Bronevickaja, Antons Tabakovs, meitenes no grupas “Propaganda”.

Šodien eksistē vesela cūku klubu un cūku izstāžu sistēma, kā arī cūku apģērba modes industrija – tā kā mini-pigi šajā ziņā neatšķiras no citiem mājas dzīvniekiem. Tas vienkārši arī ir arī glamūri.

Bez tam, ka turēt cūciņu mājās – ir oriģinalitātes pazīme (pamēģiniet lepni paiet ar cūciņu pie pavada gar apstulbušajiem kaimiņiem un izbaudiet viņu reakciju!), tur ir arī savas priekšrocības. Mini-pigs ir ārkārtīgi gudrs, ilgi dzīvo (ja viņu pareizi aprūpēt, tad 15-20 gadus), viņam ir labāka veselība, nekā pārējiem četrkājainiem draugiem, kā arī pret viņām nav alerģijas. Neskatoties uz zināmu stereotipu, mini-pigs ir ļoti tīrīgas un no tiem nenāk nepatīkama smaka.

Eksistē aptuveni 30 dekoratīvo cūciņu šķiras, kas atšķiras ar svaru – apmēram no 10 līdz 60 kg, un augumu – no kaķa izmēriem līdz labradoram. Krāsa var būt gandrīz jebkura – melnā, baltā, pelēka, sudrabainā, brūnā, salmu dzeltenā, tas var būt vienkrāsains, strīpains vai plankumains. Cenas svārstās no 200 līdz 1,5 tūkstotim dolāru (dārgākas ir mazās ārzemju izcelsmes cūciņas, kā arī mātītes, kuru cena ļoti labi atmaksājas uz metiena rēķina).radītājiem ir ļoti tuva cilvēkam.

Ko darīt pēc tam, kad jūs iegādājāties sev sivēntiņu? Vispirms parūpējieties par guļas vietu – paklājiņu vai mājiņ. Tur var ielikt sildītāju, ietītu audumā: mini-pigiem patīk siltums. Sivēntiņi labprāt uzrāpojas uz krēsla vai pat uz gultas, viņiem patīk, kad viņus ietin segā.

Cūciņas ir visēdāji, tas var barot ar dārzeņiem, graudaugiem, putrām, salmiem, lakstiem, biezpienu. Kombinēta barība nav ieteicama un jebkura gadījumā izslēgti sāļie un saldie ēdieni. Mini-pigs ir jābaro divreiz dienā un nekādā gadījumā viņus nedrīkst pārbarot: viņi ļoti strauji pieņemas svarā, bet tas nav vajadzīgs nedz jums, nedz arī viņam.

Mazās cūciņas ir pieradināmas pie tualetes nesliktāk par kaķiem. Par tualeti pirmajā astoņās nedēļās var kalpot plastmasas tekne, kas ir nedaudz liekāka par kaķa tualeti, bet ar zemākajam apmalēm (cūciņām ir īsās kājiņas). Kā pildītāju var izmantot skaidas, sagrieztus pamperus vai avīzes. Ar kaķu tualetes pildītāju ir saistīts zināms risks: sivēns var to norīt un iet bojā. Jebkurā gadījumā no dzimšanas mini-pigs ir jāpieradina pie ielas un jāved pastaigā katru dienu – pie pavada, bet labāk pie slejas. Ikdienas pastaiga un fiziskā aktivitāte ir nepieciešama arī, lai sivēns neaptaukojas.

Mini-pigam ir augsta līmeņa intelekts un viņa dresūra par ēdienu vai gardumu noritēs visai viegli. Viņš iegaumē savu vārdu, var apgūt komandas “pie manis”, “sēdēt”, “gulēt”, “blakus”, “nedrīkst” un pat “dod nadziņu”. Bet daži cūku audzētāji māca saviem lolojumiem dejot valsi!

Bez ēšanas cūciņām patīk uzmanība, kasīšana un glāsti. Viņi var sekot saimnieka pa pēdām un ar rukšķēšanu pieprasīt, lai viņu panēm rokās. Tomēr, kad sivēns negrib atrasties klēpī, viņš paziņo par to ar asu kaukšanu, kas pāriet ultraskaņā – acīmredzami, lai kaimiņi domātu, ka viņu plēš pušu. Kaukšana izbeigsies tajā brīdī, kad jūs cūciņu palaidīsiet. Mini-pigi dievina peldēšanos. Sivēna mazgāšanai noderēs liela bļoda ar ūdeni (ziemā – ūdenim ir jābūt siltam, vasarā – istabas temperatūras) un cūka sariem. Pēc mazgāšanai cūciņa ir jāizžāvē un uz laiku jāietin sedziņā.

Parasti cūciņas mierīgi dzīvo ar citiem mājas dzīvniekiem. Bet daži speciālisti neiesaka ņemt cūciņu, ja mājās jau dzīvo apsardzības vai cīņas sugas suns (pitbuls, dobermans u.t.t.), kas ir īpaši agresīvas: tas var izbeigties ar bēdām.

Katram dzīvniekam ir īpatnības, kuras nosaka daba un kas var nepatikt cilvēkiem, mini-pigam, kā jebkurai citai cūkai, patīk rakt. Tas draud ar sabojāto linoleju, apgāztiem puķu podiem un pastāvīgi atvērtiem ledusskapja durvīm. Atradināt no šīs cūcības mini-piga nevar, bet var samazināt sekas līdz minimumam, ja regulāri izvest pastaigā, bet mājās nodrošināt cūciņas brīvlaiku ar bumbiņu, pudeli ar ūdens vai mīksto rotaļlietu. Bet, lai mini-pigs neizsmērētu ēdienu no bļodiņas pa visiem māliem, var novākt neskarto bļodiņu pēc piecām minūtēm – tad cūciņa sapratīs, ka ir jāēd, kamēr dod.

Sivēntiņi ir ļoti ziņkārīgi, tāpēc sadzīves ķīmija, asie priekšmeti un elektriskie vadi ir jātur nepieejamās vietās.

Mini-pigi ļoti ātri saaukstējas, tāpēc tie ir jādzirdina ar istabas temperatūras ūdeni un jāsargā no caurvēja. Daži saimnieki atturas no pastaigām ziemā.

Cūciņas var parādīt savu raksturu un prot kost, pie kam sāpīgi! Tāpēc, jo ātrāk sivēns uzzinās vārdu “fū!” vai “nedrīkst!”, jo labāk. Tāpat viņš ļoti sāpīgi reaģē, kad saimnieks viņu atgrūž no sevis.

Vēl ir intīma rakstura problēma. Cūciņas ir dzīvas būtnes, un viņām arī piemīt seksualitāte. Meitenēm riests ilgs 2-3 dienas katru mēnesi, tajā laikā viņas kļūst nevaldāmas, viņām kritiskajās dienās pat nākas piemaisīt ēdienā nomierināšanas zāles. Kuiļus var kastrēt, bet, ja ir žēl, viņu seksuālo aktivitāti var apmierināt lelle no vecam lupatām, pie kuras piesien mākslīgu makstu no seksšopa. Vispār, ja jūs nolemsiet vecināt sava mini-piga vairošanos, atrast viņam pāri audzētavā nebūs grūti. Ņemot vērā dekoratīvo cūciņu cenu, tas ir visnotaļ izdevīgs pasākums


Un pēdējais. Iegādāties mini-pigus vislabāk ir speciālajos klubos. Ko jūs darīsiet, ja putnu tirgū pieredzējis pārdevējs burtiskā vārda nozīme paliks jums cūku pundurcūkas vietā?

vai iepatikās? emotion

26 3 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.google.lv/
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000

Man jau sen gribās, bet biedē fakts, ka viņas rok dārzu un var sabojāt grīdas segumu. Bet kādreiz noteikti saņemšos tādu nopirkt. Jo mazāks tas ruksītis, jo mazāk viņš tajā dārzā ar šņukuru varēs izrakst, tā kā gan jau nebūs tik traki :)

2 0 atbildēt

nu ja ved ārā ar siksniņu tad tu vinju kontrolē ...bet ja vienu laiž tas gan ka cūķis izravēs skaistās puķes līdz nepazīšanai :D

1 0 atbildēt

nju kādam saribējās?? man vispār jā..bet tas tā :D

0 0 atbildēt