local-stats-pixel fb-conv-api

bik pa vāverem4

21 0
Izmēri Kermeņa garums: 23-30 cm. Astes garums: 19,5-25 cm. Svars: 350-800 g. Dzīves ilgums: 3-4 gadi.


Lēkāšana Pelēkā vāvere lieliski lēkā no zara uz zaru, pateicoties garajām pakaļējēm ekstremitātēm un īsajām priekšējēm ekstremitētēm. Spēcīgās un muskuļotās pakaļkājas ļauj tai kāpelēt pa kokiem un tām ir pieci pirksti ar nagiem. Priekšķepām ir tikai četri slaidi pirksti ar asiem nadziņiem. Pārvietojoties vāvere ar tiem cieši turas pie zariem. Kuplā un pūkainā aste ir svarīgs orgāns, kas ļauj vāverei noturēt līdzsvaru, lēkājot no zara uz zaru.




Novērošana Pelēkā vāvere ir viens no visvieglāk novērojamajiem savvaļas zīdītājiem. Viņu var ieraudzīt parkos un jauktu koku mežos. Šī vide vāverei patīk vislabāk, jo tur visu gadu ir pietiekami daudz barības. Pelēkā vāvere var ilgi nekustīgi sēdēt uz celma vai nokrituša koka, taču drīz vien tā vairs nepievērš uzmanību cilvēka klātbūtnei. Atrastus vāveru mazuļus labāk neaiztikt. Pelēkā vāvere nav piemērota turēšanai dzīvoklī.
Reklāma
Reklāma
Reklāma
21 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000
Foršās...jaukas rādībiņas. emotion
2 0 atbildēt
Patīk vāveres! :)
2 0 atbildēt
"Kuplā un pūkainā aste ir svarīgs orgāns, kas ļauj vāverei noturēt līdzsvaru, lēkājot no zara uz zaru." - diez kā 4. bildē no augšas vāvere izmanto savu asti? Tā izskatās pēc sfinksa vāveres emotion
2 0 atbildēt
tur visas nemaz nebija vaveres!
1 0 atbildēt