local-stats-pixel fb-conv-api

Valters plāno piedalīties vēlēšanās3

Mūziķis un grupas Putnu Balle solists Valters Frīdenbergs (attēlā) nopietni apsver iespēju kandidēt Saeimas vēlēšanās un aicina arī citus tautiešus nepalikt malā, bet iesaistīties politiskajos procesos, lai pie valsts vadības grožiem beidzot tiktu godīgi un jauni cilvēki, kuru mērķis ir Latvijas glābšana, ne pašu labums.

"Varbūt šī ir iespēja man kā jaunam cilvēkam, pēc izglītības politologam, iesaistīties politikā, lai mainītu Latviju uz labo pusi? Laika atlicis maz, bet pietiekoši, lai pieņemtu pareizos lēmumus," savas pārdomas par iespējamo kandidēšanu vēlēšanās portālam Mango atklāj Valters.

Viņš uzskata, ka tieši Latvijas jaunatne ir tā, kam pa spēkam mainīt sabiedrības attieksmi pret politiķiem un padarīt valsti labāku.

"Ja runājam par kandidēšanu Saeimas vēlēšanās - es nesaku nē. Tikai mēs paši, jaunie cilvēki, varam mainīt priekšstatu par Latvijas politiķiem. Tieši mums ir iespēja mainīt priekšstatus par tiem, kas sēž tajos 100 krēslos. Latvijas sabiedrības attieksme pret politiku ir nonivelējusies līdz pašai zemei.

Mēs paši redzam, cik cilvēku aiziet balsot. Protams, tā ir visā pasaulē - balsotāju skaits nekur nav ļoti liels, bet mums tas ir jo īpaši mazs. Mums ir iespēja visu mainīt," situāciju Latvijā komentē politologs. Viņaprāt, sabiedrības attieksme pret politiķiem mainīsies tad, ja politikā ienāks jauni cilvēki ar jaunu vērtību sistēmu.

"Ir jāmainās kontingentam, visai Saeimai ir jāmainās. Vietā jānāk cilvēkiem, kas no sava darba neplāno galvenokārt nopelnīt - uzcelt sev jaunu māju, nopirkt sev jaunu mašīnu un tā tālāk, bet grib tiešām strādāt, un strādāt tāpēc, lai Latvija būtu augstāk, nekā viņa ir šobrīd," uzskata Valters.

Lai valstī kas mainītos, visiem iedzīvotājiem 23. jūlijā jāaiziet uz referendumu par Saeimas atlaišanu - tā uzskata mūziķis, kurš pats pilnīgi noteikti nobalsošanā piedalīsies. "Cilvēkiem jāparāda, ka viņi grib, lai šajā valstī kaut kas mainās. Ir jāizsaka savs viedoklis, un pilnīgi vienalga vai tev kā Latvijas iedzīvotājam ir viedoklis par vai pret Saeimas atlaišanu, svarīgi ir aiziet un iesaistīties," tautu aicina jaunais mākslinieks.

Ja Saeima tiks atlaista un Valteram tika dota iespēja piedalīties jaunas valdības veidošanā, viņš nešaubās, ka darīs visu, lai atgrieztu tautiešos ticību valdībai un savai valstij.

"Ja man būs domubiedri, kas iestāsies par labāku dzīvi Latvijā, es piedalīšos un darīšu pilnīgi visu, kas manos spēkos. Nav runa pat par vienu konkrētu likumprojektu vai mazu mērķīti, ko es gribētu realizēt, ja būtu valdībā. Jābūt vienam lielam un kopīgam mērķim - visiem kopā panākt, lai Latvija mainītos uz labo pusi," spriež Valters.

Atgādinām, ka jau pirms pāris gadiem mūziķis, kurš Latvijas Universitātē ieguvis politologa izglītību, pretendēja uz Rīgas domes deputāta amatu kā partijas LPP/LC pārstāvis.

Galerijā: Valters Zatlera svētdien Likteņdārzā notikušajā atvadu pasākumā Tas vārds, kam spēks Likteņdārzā.

0 14 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Vienreiz jau nesekmīgi viņš to mēģināja! 

Viņš tak neder politikai.

0 0 atbildēt

kapēc?

0 0 atbildēt

varbūt pietiks copy no delfiem, un paste @ spoki?

0 1 atbildēt