local-stats-pixel fb-conv-api

Vakar biju Vecāķu pludmalē, ak vai...68

Sen neesmu bijusi pludmalē un vakar patrāpījās brīva diena un aizbraucu uz Vecāķiem. Gribējās pasauļoties un paskatīties uz jauniem vīriešiem. Bet, ak vai - ši stulbā mode nēsāt šortas ( vienam otram pat pāri ceļiem), aizklāj visus vīrieša jaukumus. Vēl varētu saprast ka šortas pludmalē nēsā kādi fizidki invalīdi, bet te gandrīz 90 % ! Sāku domāt kāpēc tā (iedomājieties iedegušu augumu, kuram no vidkļa līdz ceļiem ir balts ķermanis! Nu riktīgs ķēms), un nācu pie slēdziena, ka tie ir droši vien Černobiļas atomavārijas upuri - mutanti. Un viņiem ir ko slēpt - laikam ataugušas spalvas kā pērtiķim un liem no peldbiksēm pa visām malām līdz ceļiem un tāpēc ir jāslēpj. Vakarā Internetā uzdūros uz interesantu saiti par šo tēmu: Cilvēce miljonus gadu dzīvoja dienvidu platumos, mūsu sentēvi staigāja kaili - apģērbs nebija
vajadzīgs, bija silti. Dabiski, cilvēka organisms pielāgojās pie mijiedarbības ar sauli, saņemot no šīs mijiedarbības maksimālu labumu - saules stari (to ultravioletā daļa) piedalās ķīmisku savienojumu - vitamīnu, fermentu un hormonu biosintēzē, kuri ir svarīgi organismam, īpaši augošam.
Tikai pēdējās tūkstošgadēs cilvēce sāka apdzīvot aukstākus platumus. Šajos platumos spēji
samazinājās saules enerģija, kuru saņem cilvēks. Bija vajadzīgs apģērbs, lai saglabātu siltumu.
Cilvēks pārkāpa dabisko mijiedarbību ar sauli, kura izstrādāta evolūcijas laikā, (pašos attālākajos
platumos saules nav pusgada laikā!). Daudzas slimības - saaukstēšanās, endokrīnās, hormonālās un infekciozo pastiprināšanās, bija šīs mijiedarbības pārkāpuma rezultāts. Pat psihiskās - ziemas
depresijas sindroms (rietumos to sauc par «Ziemassvētku sindromu»), ir saules gaismas trūkuma
rezultāts. Īpaši ar to cieš galējos ziemeļos.
Bieži nākas dzirdēt - man nepatīk sauļoties. Bet tas ir obligāti jādara! Izrādījās, ka saules
iedegums pat paaugstina seksuālo izturību (īpaši vīriešiem) un padara vīrieti seksuāli valdzinošāku pretējā dzimuma acīs!
Jūs nekad neesat iedomājušies par to, kāpēc vīriešu dzimtas pārstāvjiem sēklinieku maisiņu Daba vai Dievs ir iznesuši ārpus ķermeņa?
Izrādās, ka temperatūrai tajā jābūt 2-3 grādus zemākai, nekā ķermeņa temperatūrai. Bet bez sēklinieka, vīriešiem urīna-dzimumsistēmā ir vēl viens vīriešu orgāns - priekšdziedzeris (vairāk šeit). Lūk abi šie orgāni - sēklinieks un priekšdziedzeris, ļoti «nemīl» nedz pārsilšanas, nedz pārdzesēšanas. Īpaši, ja šīs temperatūras svārstības atšķiras no visa ķermeņa temperatūras svārstībām.
Kas notiek ja mēs sauļojamies peldbiksēs vai šortos? Pareizi - pakļaujam ķermeni temperatūras disbalansam (tāpat, starp citu, arī sievietes sauļojoties krūšturī. Bet tas ir cits temats). Un kādā gadījumā disbalanss ir lielāks? Pareizi - sauļojoties šortos.
Bet peldoties un atstājot uz ķermeņa slapjas peldbikses vai šortus? Arī tas pats - šorti lielāku ķermeņa daļu pakļauj disbalansam (un īpaši, ja zem šortiem vēl ir ģērbtas peldbikses vai īsbiksītes).
No kurienes ir nākusi pēdējās desmitgades mode - peldēties un sauļoties šortos? Taču agrāk pludmalē gandrīz visi vīrieši atradās peldbiksēs? Un pat nepieklājīgi bija - sauļoties un peldēties šortos vai apakšbiksēs.
Bet viss ir ļoti vienkārši - apakšveļas ražošanas bizness. Lai palielinātu noietu, bija jāizvērš jauns elks, jauna mode. Kelvins Klains (Calvin Klein) - amerikāņu apģērba dizaineris, atpūšoties Bermudu salās 90-to gadu sākumā, bija klāt uz trešās šķiras rokdziedoņa Harry Midlows koncerta pludmalē. Šis dziedonis (un visa grupa) uzstājās krāsainos šortos. Šī ideja (pludmale un šorti - no turienes arī nosaukums - šorti «bermudas») iepatikās Kelvinam Klainam, un viņš sāka to izvērst. Apģērba kolekcijā 1992.gada vasarai pirmoreiz parādījās pludmales šorti. Tā šī maniere - sauļoties un peldēties šortos iedzīvojās sākumā Amerikā, pēc tam Austrālijā, un uz 90-to gadu beigām sasniedza Eiropu. Un kā tas notiek, visbeidzot aizkļuva līdz mums.
Kāpēc ir tik daudz pielūdzēju šai modei?
Pirmais iemesls - šorti vizuāli vairāk aizklāj vīriešu «lepnumu» (bet katram vīrietim, it īpaši jauniem, tas ir «sāpīgs» jautājums - pamatmasa uzskata, ka viņa «lepnumam» nav to parametru, lai varētu ar to lielīties - sīkāk šeit).
Otrais iemesls - nav vairāk jākautrējas apmatojuma, kas lien ārā no peldbiksēm. Tā vietā, lai koptu savu ķermeni, vienkāršāk ir to aizklāt no aplūkošanas! (kā kopt intīmās vietas - skatīt šeit).
Un trešais iemesls - vienkārša atdarināšana. Pajautājiet lielākam vairumam jauniešu - atbilde skanēs apmēram tā: "tas ir moderni"... Un pakaļskrienot modei, daudzi jaunekļi peldas nevis speciālos šortos peldēšanai, bet gan izmanto ikdienas šortus un pat apakšbikses! Daudzi jaunieši vispār nezina, ka šorti tiek klasificēti pēc to piederības - ikdienas nēsāšanai, pludmalei, boksa utt. Un staigā pa pilsētu pludmales šortos! Kas izsauc neizpratni, īpaši ārzemniekiem. Ar ko šorti peldei atšķiras no ikdienas šortiem? Šorti peldei ir spilgtās košās krāsās, tiem nav kabatu (var būt neliela kabata - maisiņš ķermeņa pusē), un to iekšpusē ir intīmais oderējums no viegla plāna auduma vai tīkliņa (sietiņa), kas nozīmē ka zem šiem šortiem nav paredzēts vilk vēl citu apakšveļu - īsbikses vai peldbikses.
Un šortu ražotāji izspēlēja viltīgu reklāmas gājienu - izziņoja, ka peldbikses pludmalē nēsā tikai «zilie»! Un daudzi tam noticēja! Iznāk, ka visa vecākā
paaudze, kura pludmalē atradās peldbiksēs - ir zilie... Absurds, un tikai.
Par to, ka tas kaitē vīriešu organismam, dabiski, tiek noklusēts.
Un daudzi jaunieši izrīkojas pludmalē pavisam absurdi - sauļojas un peldas šortos, zem kuriem vēl arī ir peldbikses, jeb atnākot uz pludmali, novelk peldbikses un peldas šortos - bet pēc peldes uzvelk peldbikses zem slapjiem šortiem!
Tātad, kā tomēr ir pareizi ģērbties peldoties un sauļojoties?
- sauļojoties, vislabāk līdz minimumam apklāt ķermeņa daļas ar apģērbu, bet ja ir iespēja, tad vislabāk sauļoties kailiem. Šajā gadījumā ķermenis vispār netiek pakļauts temperatūras disbalansam. Un visam ķermenim ir vienādi līdzena krāsa bez baltiem plankumiem.
- peldoties, vienalga peldbiksēs vai šortos, nekādā gadījumā neatstāt tos slapjus žūt uz ķermeņa (ar ko grēko daudzi jaunieši, un pie tam, absurdi nēsā zem šortiem vēl arī peldbikses vai īsbiksītes). Obligāti pēc peldes jānovelk slapjā veļa un jāuzģērbj sausa!
Tāda, grūti ārstējama vīriešu slimība, kā prostatīts, kurš vēl dažas desmitgades atpakaļ, bija 60-gadīgo un vecāku vīriešu liktenis, mūsdienās ir krasi kļuvis «jaunāks», un no tā cieš dažādā formā katrs otrais 40-gadīgais vīrietis. Cēloņi šeit ir vairāki, bet viens no tiem - vīriešu «vērtības» pakļaušana temperatūras disbalansam. Bet jauno vīriešu tagadējā paaudze, vēl vairāk padziļina šo disbalansu.
Un kamēr pērkons (mūsu gadījumā - prostatīts) nav iedārdējies, neviens no jaunekļiem nopietni nedomā par to. Bet kad iedārdēsies, tad...

Sergejs Vasiļjevs, urologs (tulk. no kriev.)


35 89 68 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 68

0/2000
tāpat, starp citu, arī sievietes sauļojoties krūšturī. Bet tas ir cits temats - abloms ja? :D Nu mēs nēsājam šortus nejau lai kaut ko slēptu, ja arī nekā tur nebūtu, bet mēs peldšortos vnk jūtamies ērtāk... ;)
27 3 atbildēt
Pamēģini pludmalē nogulēt stundas 3 ar peldbiksēm. Man nepatīk, ka mana mantība ir tā piespiesta klāt un vēl, ja ir makten karsts, tad svīst arī. Toties peldšortos var justies brīvi, un par to temperatūru, nezinu, kā citiem, bet man šorti izžūst pa minūtēm 5.
24 2 atbildēt
Pizdec..es newaaru beigt rēkt par tiem cirvjiem kas staigā iespīlējušies kā tarzāni...okey..vecā paaudze vēl tā..!! nu bet zaļš izstīdzējis gurķis ielīdis tarzankās ar izspiedušos kuli...pilnīgs pizdec....!! Kopš 10 gadiem vairak tādas nenēsāju pludmalē...ikdienā tas pats..tikai un vienīgi boxeršortus...ērti un normāli izskatas .....!!!! Vīrietim nav tads augums un tadi apaļumi defulta kā sievietei..tapēc tikai normāli ka nēsā stilīgus peldšortus !!!
23 3 atbildēt
stulba tu esi!! tas ka nenotiek pa tavam pratam nenozime ka nau normaali! :D
22 3 atbildēt
maarit tev nav Diognalais Debiilisms?
21 4 atbildēt
nesaprotu rakstu jēgu.. agrāk arī zāle bija zaļāka un saule spožāka..
19 3 atbildēt
fignja kautkaada gribi kko apluukot ej uz nuudistu pludmali nah
17 2 atbildēt
Ja gribi vērot vīrieša mantību tad vnk pieej un paprasi nevis slepus mēģini caur šortiem ieraudz't!
19 4 atbildēt
lai labi pavadītu laiku pludmalē t.i. spēlēt bumbu, peldēties un vienkārši tā, protams, ka ērtāk ir peldšorti. sauļoties jau ir pavisam kas cits, tāpēc priekšroku dodu nūdistu pludmalēm. un man patīk labāk peldšorti arī. ;d es esmu meitene un arī velku citreiz peldšortus, forši, man patīk... kas jaunībā domā par sagaidāmajām slimībām? :D
18 3 atbildēt
Pilnīgi piekrītu kudeee
17 3 atbildēt
kudeee ir tev ir taisniiba tas ir daudz eertaak!!
17 3 atbildēt
reāli stulbs raksts, debīls! AAA... emotion emotion emotion Loģiski, ka šortos ērtāk...
18 4 atbildēt
man ar bij paradums vilkt šortus, bet tad tiešām piebesīja baltie augšstilbi. tagad sauļojoties velku peldenes. bet ziniet? arī tas, ka kūša zona ir balta, sāk piebesīt! es pārkvalificēšos uz nūdistu... emotion
17 4 atbildēt
R avatarsR
es tajaa pludmalee vakar biju ar sortiem! :D
14 2 atbildēt
man gan labāk patik ja dzhekiem ir shori.. itīpashi ar tām havaju tipa pukēm.. emotion
15 3 atbildēt
wot wot -1
16 4 atbildēt
labi, laikam nākamreiz būs jāvelk nost :D
14 2 atbildēt
masturbācija neglābs nāciju !!! tāpēc sekss ir labs
16 4 atbildēt
un kaapeec meiteneem peldkostiimiem ir augshinja? :@ Vinjas tiik veertiigo sauli zog no savaam briinishkjajaam kruutiim :/ Un kad kruushturi novelk, tur taadi baltumi redzami :
15 4 atbildēt
mhm, šortos ērtāk. Protams ir tizli ka tik līdz ceļiem ir iesauļotas kājas. braucot uz ezeru parasti velku peldšortus.[Ninierī ir redzēti indivīdi kas iet peldēt ar parastiem ikdienā velkajamiem šortiem.vot tas ir vel tizlāk.] Braucot uz jūru kur var tā riktīgāk iesauļoties gan pārsvarā velku peldbikses. bet uz pludmali jau pārsvarā iet sauļoties ne lūrēt uz citiem :P
13 3 atbildēt
« 1  2  3  4 »