local-stats-pixel fb-conv-api

Ukulele7

51 0

Ukulele – havajiešu stīgu instruments. Ģitāru „ģimenes” instruments, parasti ar četrām neilona stīgām. Ukuleles izcelmes meklējam Havaju salās 19. gadsmitā. Portugāļu imigranti Havaju salās ieveda „cavaquinho”. (arī stīgu instruments). Havajieši uz šī instrumenta „pamata” izveidoja ukuleli. Tā sasniedza augstu popularitāti 20. gadsmitā ASV, no kurienes tā arī kļuva pazīstama pasaulei.

 

Instrumenta tonis un skaļums atšķirās atkarībā no ukuleles izmēra un uzbūves. Parasti tās ir sastopamas četros izmēros: soprāna, koncerta, tenora un baritona ukuleles. Standarta ukulele (soprāna) ir tikai 53 cm gara. Tas arī ir šī savdabīgā instrumenta lielākais pluss.  – tas ir mazs, turklāt cilvēkiem, kuri uzskata, ka viņi nespēj izstiept tik tālu pirkstus uz ģitāras, vai arī viņiem, ir problemātiski ātri pārvietot pirkstus pa ģitāras grifu, šis instruments varētu būt tieši laikā.

Vēl viens pluss šim instrumentam ir zema cena – jauna ukulele Latvijas veikalos maksā sākot no 20 ls, savukārt lietotu, labā stāvoklī pat sākot no 10 ls.

Teorētiski šo instrumentu iemācīties spēlēt ir vieglāk kā akustisko ģitāru, taču, lai sasniegtu vērā ņemamus rezultātus, tik un tā nāksies ieguldīt laiku spēlētprasmes uzlabošanai.







51 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

gribētu pamēģināt :D

2 0 atbildēt

Jopcik- tas pirmais video ir riktīgi labs! Nezināju, ka no šī štruma var kaut ko tādu dabūt laukā! emotion    +

1 0 atbildēt

Tiešām nebiju domajis ka no viņa kko tādu var dabut laukā.

1 0 atbildēt

Šmukuļīte :D

1 0 atbildēt

Kur tādu var dabūt? 

1 0 atbildēt
Elkor plazaa taada ir. :))
1 0 atbildēt