local-stats-pixel fb-conv-api

Tsar atomic bomb10

74 0

Nenoliegšu, aizrauj un patīk skatīties dokumentālās filmas, fragmentus par pasaules karu, un lietām kas ar to saistītas. Te nu vienu vakaru sēdēju un "rakņājos" pa Youtube.
Atradu kaut ko tādu, ko nebiju redzējis, video fragmentu, par pasaulē lielāko atombumbas sprādzienu.
Ir 30. oktobris 1961.gads. Krievi veic izmēģinājumus ar atom ieročiem. Viens no visu laiku lielākajiem, spēcīgākajiem ir viņu Tsar atombumba. Šajā spridzeklī bija 50 megatonnas trotila un svēra 27,000 kilogramus, bija 8.metrus gara un 3metrus plata.

Pie atombumbas tika pielikts izpletnis, lai piloti varētu paspēt aizlidot tālāk no vietas, kur tā uzsprāgs, lai nepaliktu akli no sprādziena radītās gaismas(tika uzvilktas brilles) un neaizietu bojā no sprādzienā radītajiem viļņiem. Pēc bumbas sprādziena, mākoņi uzgāja 60km augstumā, un tās radītie viļņi, apgāja 3x apkārt zemei, pavirzot to tālāk orbītā. Spridzekļa "sēnīte" bija 300 km diametrā,spridzeklis sprādziena brīdi izraisīja 1,4 % no saules enerģijas.

Priekš manis šitas bija kaut kas jauns un neredzēts. Ja tajā laikā jau bija šitādi ieroči, tad bail iedomāties, uz ko mūsdienās ir spējīgi šādi ieroči un tehnoloģijas.
Te nu būs video materiāli:





74 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Sorry par pāris kļūdām, bet centos

4 0 atbildēt

Cara bumbas radītais triecienvilnis izsita logus Somijā un Zviedrijā (krietns gabaliņš no detonēšanas vietas Novaya Zemlya), spādziena uguns bumba bija apmēram 8 km diametrā un fallout sēne bija ap 60 km augstumā..

Yea, es par tēmu, saistītu ar kodolieročiem, rakstīju ZPD.. :D

3 0 atbildēt

Ja otrias video  butu  pedejais ko redzu sava dzive tad es laprat ta nomirtu emotion

1 0 atbildēt

vot nafig tadus meslus vajag?

1 0 atbildēt

Tāda kā sēne otrā video uzauga :D

0 0 atbildēt

Vsp jau 58 megatonnas un ta nav maza atskjiriba :)

 

BEt info bij zinams bet interesants :)

0 0 atbildēt

njaaa varens speks emotion

0 0 atbildēt

good

0 0 atbildēt

Baigi iespaidīgs video...

0 0 atbildēt

sweet!

0 1 atbildēt