local-stats-pixel fb-conv-api

The hunger games11

54 0

 

Visā pasaulē ar lielu sajūsmu radīja jauna grāmata. „Bada spēles” ir grāmata par mīlestību un izdzīvošanu. Par nodevību un uzticēšanos. Pirmoreizi latvijā šī grāmata nonāca 2009. gadā. Bet otrā daļa „ Spēle ar uguni” 2010. gada maijā. Šīs triloģijas trešā grāmata nonāks latvijā tikai 2010. gada beigās vai 2011.gad sākumā.

 

 

1.

 

Pirmā grāmata „ Bada spēles”.

 Mirdzošs Kapitolijs valda pār visu Panemas valsti, nesot mieru un labklājību visiem 13 apgabaliem, bet septiņdesmitčetrus gadus atpakaļ notika sacelšanās. Visi 13 apgabali sacēlās pret Kapitoliju un gribēja gāzt viņu valdību. Kapitolijs to nepieļāva un 12 apgabalus sakāva, bet 13. nolīdzināja līdz ar zemi. Tagad katru gadu ir jāsvin Bada spēlēs par sodu visiem kuri sšīs spacēlās, bet  spēles nav parastas sporta spēles, bet gan uz dzīvi un nāvi. Katru gadu ir jāsūta viena meitene un viens zēns uz Kapitoliju piedalīties šajās nežēlīgajās spēlēs.

         Katnisa Everdīna kopā ar viņas divpadsmitgadīgo mazo māsu, kuru viņa, mīl vairāk par visu pasaulē un sargā no visa ļaunā un savu mammu, kas pēc tēta nāves bēdu un skumju sagrauzta ielīda sevī un noslēdzās no apkārtējās pasaules atstādama visu uz Katnisas pleciem dzīvo 12 apgabalā. Tas ir visnolaistākais un pēdējais apgabals neskaitot 13 apgabala drupas. Katnisa ir malumedniece. Viņā pārkāpj noteikumus un dodas mežā medīt, vākt un makšķerēt, lai pabarotu savu ģimeni. Viņas labāko draugu sauc Geils, kurš arī medī mežā. Tā viņi iepazinās un sadraudzējās. Dienā, kad notiek izloze visiem ir jāsapošas un pulkstens divos ir jābut galvenajā laukumā. Kad sākas izloze pirmo izlozē meiteni. Primula Everdīna. Katnisas māsa. Katnisa brīvprātīgi piesakās iet savas māsas vietā lai viņu pasargātu. Puisi no apgabala sauc Pīta Mēlarks. Zēns, kas izglāba viņas dzīvību iedodot divus apdegšus maizes kukulīšus.

         Vai Katnisa spēs izdzīvot?

Dienā, kad Katnisa ierodas Kapitolijā viņā satikās ar savu stilistu Sinnu. Pirmajā dienā viņus sagatavo izbraucienam, kur kapitolieši varēs iepazīties ar spēļu dalībniekiem. Pateicoties Sinnam Katnisu un Pītu pamanīja, jo viņu tērpi ir liesmojoši,koši un pamanāmi.

Jā, jo Pītas dēļ viņus iesauc par nelaimīgajiem mīlētājiem, jo viņš visas Panemas valsts priekšā atzinās mīlestībā. Šogad spēlēs tika mainīti noteikumi un teikts, ja abi pārstāvji būs no viena apgabala, tad uzvarēs abi. Un viņi uzvarēja, bet Katnisa sagrāva smalko sistēmu un tagad viņai uz papēža min prezitents Snovs, kas vēlas viņu nogalināt.

54 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

jā, grāmata ir ļooti forša.

pat raudāju..

6 0 atbildēt

labz. buus par ko anglenē uzrakstīt pārskatu. jo pa vasaru ofic vajag izlasīt 1 grāmatu un uzrakstīt pārskatu. heh, plds.

1 0 atbildēt

atbildot uz jankaaa komentāru "esmu izlasijis abas 2vas daļas, ļoti laba grāma... "  filmai jau meklē režisoru. :)emotion

1 0 atbildēt

atbildot uz ievucciits komentāru "bija dažas maziņas vārdu kļūdas, bet kopumā esi... " dankē. pati rakstīju. :D:D  

0 0 atbildēt

Gandrīz visa klase ir lasijusi shi grāmatu--Tik es nē :D

0 0 atbildēt

Interesanti, iespeejams palasiishu =)

0 0 atbildēt

grāmata ir nenormāli laba, emotion

0 0 atbildēt

Viena no labākajām grāmatām, kuras jebkad esmu lasījis.

Patiešām iesaku.

1 1 atbildēt

brīnišķīga grāmata. 

0 0 atbildēt

laba grāmata. ;]

0 0 atbildēt