local-stats-pixel fb-conv-api

Stop SOPA*10

32 0

Izlasi un izplati ziņu, ja lieto spoki.lv, Wikipedia, Youtube, Twitter vai jebko internetā!

Šodien notiek protests pret SOPA. Ņemot vērā, ka tas notiek tajā okeāna krastā (ASV), pie mums šī ziņa nav ieguvusi lielu popularitāti presē u.c. masu medijos. Bet šī lieta, diemžēl, pamatīgi attieksies arī uz mums. Jautāsi, kā ASV likums var ietekmēr mūs te Latvijā?

Lūk 2 galvenās štelles:

1) SOPA nosaka, ka ASV ģenerālprokuram turpmāk būs tiesības vērsties pret ārvalstīs reģistrētām lapām, ja tajās ir konstatēti autortiesību pārkāpumi. Šīs lapas ir ne tikai tās, kurās var kačāt torrentus un mūziku. Par sliktu lapu var tikt uzskatīta jebkura lapa, kas jebkādā veidā, pēc ģenerālprokurora domām veicina pirātismu. Jautāsiet, kas mums no tā, ja tas ir ASV likums?

- Interneta pakalpojumu sniedzējiem būs pienākums bloķēt pieeju šai lapai piecu dienu laikā

- meklētājsistēmas (Google, Yahoo, Bing) izņems ārā lapu no meklēšanas pakalpojuma un to neindeksēs

- Google AdSense tiks pieprasīts pārtraukt līgumu ar šo lapu

- maksājumu servisiem (PayPal, Visa) tiks pieprasīts slēgt pakalpojumu sniegšanu šai lapai.

ASV valdība varēs padarīt neiespējamu mājas lapas eksistenci (nevarēs samaksāt par ārzemju hostingu, nerādīsies googlē utt.). Tādējādi, tiktu apdraudēts tas, kādēļ Internets ir kļuvis par pārmaiņu katalizatoru tik daudzās valstīs - bezcenzūra un informācijas atklātība. Cik cilvēki būtu miruši, ja Kadafi vel būtu dzivs? Viņa gāšanai un Tuvo Austrumu pavasarim jāsaka liels paldies Twiterim u.c. soc medijiem.


2) SOPA pieņems, ka jebkura lapa, kas ļauj lietotājiem izvietot saturu, ir primāri izveidota ar mērķi piedāvāt tādus pakalpojumus, kas pārkāpj autortiesības. Tā var būt jebkura lapa, kurai ir šāda iespēja, lai gan tā primāri kalpo citiem mērķiem. Tādējādi YouTube, Wordpress, Draugiem.lv, Facebook, Wikipedia, Blogger, Tumblr, Dropbox pēc SOPA definīcijas kļūs par lapām, kuru primārais mērķis ir ASV īpašuma zagšana.

Tātad spoki.lv ir nolemti, līdzīgi kā lielākā daļa pasaules lapu, nemaz nerunājot par to, ka mums nāksies visu laiku klausīties EHR un skatīties MTV, lai dzirdētu kādu muziku, jo netā vairs to bez maksas nevarēs noklausīties, tas pats ar filmām, video, seriāliem utt.


Izplatiet šo ziņu un protestējiet, jo šādā veidā tiek apspiesta MŪSU brīvība, precīzāk vārda brīvība, kas starpcitu, ir viens no ASV konstiutūcijas pamatiem un ja tas tevi nepārliecina:


Iedomājies ka Džastins Bībers, Lady gaga, LMFAO un līdzīgi intelekta spīdekļi kontrolē saturu internetā. Atceries EHR reklāmu, ka mūziku kontrolē 5 lielākās ierakstu kompānijas? Nu tās 5 arī kontrolēs mūziku internetā

*STOP ONLINE PIRACY ACT (SOPA), ASV likums, kas paredz ļoti ievērojamu cenzūru jebkurai vietnei, kas veicina "nabadzīgo" ASV mūziķu un aktieru ienākumu gūšanas palēlināšanos (piemēram, topu dziedātāji nevarēs sev 4. villu un 17. ferrari nopirkt)

Reklāma
Reklāma


32 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 10

0/2000

kas ir SOPA?

0 0 atbildēt

Šitais youtube video pat ir piratizēts (ripots) 

Varēji vismaz pa smuko noripot, piemēram ar RP video downloader.

0 0 atbildēt

no otras puses (ja tas tiks realizeets) cilveekeim naksies kljuut radoshaakiem un kreatiivaakiem, un vairak javido pashu content, ne tikai jalieto pa velti citu... taatad ja par visu jaamaksaa, tad ari visam ko tu radi bus veertiiba, lidz ar to tie kas kko patieshaam dara bus tikai ieguveeji, un ''forever alone'' noobi kas taapat nepoiedalaas ekonomiskajaas aprisees paliks bez informaacijas... nu hwz.. var visaadi uz to skatiities.. moz muzika un filmas paliks kvalitatiivaakas, jo lielajiem industrijas chaljiem, nav isti stimula radiit kautko milziigi ja tas nenes peljnju.

0 0 atbildēt

Vari neuztrauktie nekas tads nenotiks luni!

Pat ja notiktu tad vispar patiesiba nebutu interneta!

0 3 atbildēt