local-stats-pixel fb-conv-api

Skolas vērtējums nenosaka panākumu vērtību90

649 3

Kurš gan no mums nav dzirdējis teicienu: „Šis jau vairāk neko citu dzīvē nevarēs, kā tikai grāvjus rakt!” Nesen, apciemojot draugus, viņu istabā pie sienas ieraudzīju citātu lapiņu, no kuriem daudzi palika prātā, taču uz šo rakstu vislabāk būtu attiecināms sekojošais: „Doing well in school is often mistaken as a sign of intelligence.” („Labas sekmes skolā bieži vien tiek kļūdaini uzskatītas par inteliģences pazīmi.”) /Lai man piedod autors, bet es viņu neatceros un Interneta resursos atrast arī nespēju./ Tad nu, īsāk sakot, šeit būs iespējams aplūkot dažus piemērus, kāpēc vienīgie, kas mūs var patiesi objektīvi novērtēt, esam mēs paši, nevis kāda birokrātiski sakārtota, bet pēc būtības pilnīgā „bardakā” esoša sistēma.

649 3 90 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 90

0/2000

ak cik pacilājoši--man ir labas atzīmes..tātad esmu norakstāms

79 5 atbildēt

Lai kaut ko radītu, atklātu, ir jābūt mazliet trakam un ar savām dīvainībām.

62 0 atbildēt

Raksts ir vienkārši lielisks. 

Bet dažreiz liekas, ka labāk šādus rakstus nepublicēt, jo cilvēkam tik tiešām ienāk prātā, ka viņš arī ir ģēnijs, kuram nav nepieciešama izglītība. No manas pieredzes- draudzene aizbrauca pa vasaru uz Angliju, strādāja kā apkopēja, protams, pirmā lielā alga, paklausījās vēl citas meičas stāstu, ka tā aprecējusi kaimiņu bagāto dēlu, un viss cilvēkam vairs nav nepeciešama izglītība. Vai tas nav naivi? 

38 0 atbildēt

Es pilnībā piekrītu tam ka labas sekmes mācībās nenorāda uz ģenialitāti. Varētu pat nedaudz to pielabot ar tipisku Latvijas vidusskolnieka piemēru. Labas sekmes mācībās norāda uz to cik centīgi tu mēģini iemācīties lietas kas tev nav vajadzīgas. Pagaidām man vērtējums par šiem cilvēkiem kas katrā priekšmetā ir izcilnieki ir tāds, ka viņi 1. ir ielīduši skolotājiem $#^@ (kas manuprāt ir sava veida vājuma pazīme) 2. paši nezin ko viņiem no dzīves vajag. Pamatskolā un vidusskolā ir poliizglītība, bet dzīvē neko ar virspusējām polizināšanām nepanāks, bet tieši vairāk sasniegs tad kad kārtīgi iesaistīsies vienā konkrētā jomā kas pašam interesē. Lai Dievs stāv klāt visiem maniem klasesbiedriem, kas šogad liks sevis izglītošanai bezmazvai visus piedāvātos eksāmenus (Jo stājoties augstskolā noteikti kādam interesēs cik eksāmenus viņš pa nepareizo jomu ir nolicis). 

21 6 atbildēt

Jā un tagad visi kļūs par Džordaniem, Spīlbergiem un vēl nezin ko... :Demotion

14 0 atbildēt

Nenoliedzu, mācīties VAJAG. Man savu mūžu nav veicies ar eksaktajiem priekšmetiem, kaut kā sekmīgi izvilku brīnumainā kārtā, toties humanitārajos priekšmetos nepārtraukti pelnīju 8, 9 un 10-niekus.

Mācīties vajag, bet ne jau priekš atzīmēm - priekš sevis.

Tas nozīmē - ja vajag pabeigt to skolu - nevajag iecilklēties uz tiem atzīmju cipariem - vajag censties izdarīt tik labi, cik vien spēj, pat ja, piemēram, eksaktajos spēj tikai uz 4.

Un nevajag šo rakstu uztvert burtiski, vajag to uztvert tā - pat, ja šobrīd mācībās iet šausmīgi grūti, vajag censties uz visiem 100%, bet tas nenozīmē, ka Tu esi norakstāms! :)

 

+ autoram par rakstu.

11 0 atbildēt

Kā gribētos šim rakstam ielikt vairāk par 4+. emotion emotion

8 0 atbildēt

Tikai cilvēki nesākat sapņot par slavu un panākumiem. Šie ir tikai pāris cilvēki kuriem patiesi ir talants. Da Vinči labi mācijās, viņš arī ir ļoti slavens. Skola ir vieta, kur tu varētu teikt norūdies. Nevis fiziski, bet garīgi. Liela daļa cilvēku, kas nemācās arī nonāk tajā "grāvju racēju" lokā. Ja jūs nevarat sevi piespiest mazliet padomāt, saņemties un pamācīties, tad visdrīzāk jūs arī nevarēsiet izdarīt to ārpus skolas. Dzīve ir skarba, ja tēlosiet mīkstos, tad jūs dzīvi aiz olām nepaņemsiet.

7 0 atbildēt

Nu jā raksts labs,bet tomēr tagad daži labi pokemoni izdomās, ka nevajag mācīties un cerēs uz labu laimi dzīvē. Bet padomājiet šeit ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi cilvēki. Cik liela ir iespēja izsisties kautkādam smirdīgam Sašam no rajona, kurš mazgājas labi ja reizi divās nedēļās un vecākiem nospļauties par viņu jo viņi iet tusēt ar saviem draugiem Šņabi un Apinīti. Lai vai kā+

6 0 atbildēt

ir tiešām daudz piemēru, kad vidusskolas "ģudrīši" nekur tālāk par kkādu kantori netiek, bet tie, kas mācībās, tā teikt, ir vidēji, tie kaut kur tiek.

6 1 atbildēt

Autors parāda faktus - tas ko no tā paņem un iemācies ir atkarīgs no katra paša lasītāja. Paveicies? nopietni? ... par dižiem cilvēkiem teikt ka viņu sasniegumi ir veiksme ir diezgan jēli. Un skolā māca strādāt, nevis domāt.

4 0 atbildēt

ļoti labs raksts emotion

4 0 atbildēt

wtf vecīt tu laikam neko nezini pa MJ.. c`mon viduvējība?? kāda viduvējiba viņš vienmēr bija labs un viens no labakajiem savā vecumā, un jā vidusskolas komandā viņu nepaņēma jo viņš bija  jaunāks pa visiem pārējiem kas bija komandā un viņš vel nebija izaudzis, bet nekad nekad viņš nav bijis viduvējība. viņš bija šoka kad netika vidusskolas komandā jo viņš tak bija viens no labakajiem savā vecuma, bet viņš turpināja trenēties tas viņu dzina vel vairāk uz priekšu. MJ vispār nevarēja pieņemt tādu vārdu kā zaudējums. tas bija nesaprotams jo vinš vienmēr jebkurā situācijā spēlēja lai uzvarētu. viņš pat šmaucās kāršu spēlē ar drauga vecmammu lai tikai uzvarētu..

4 0 atbildēt

vēl gribēju piebilst, ka dažreiz sliktas atzīmes skolā nozīmē arī to, ka cilvēks ir slinks, negaida neko no nākotnes vai dzīvē ir izvirzījis citas prioritātes. nejau vienmēr sliktas atzīmes liecina par akūtu idiotismu.

3 0 atbildēt

Jauki, forši, tikai tev nešķiet, ka spocēni, kuri mācās skolā vēl nesadomās viņu pamest un iedomāties no sevis diezin ko. Ceru, ka jūs tā nedarīsiet, bet raksts labs :)

3 0 atbildēt
Zin avatarsZin

Man augstskolaa, pasniedzeejs arii staastiija par saviem laikiem augstskolaaa - kameer vinsh centiigi maacijaas un pelniija 4 un 5 tikmer vinja draugs augstakkaja matematikaa dabuuja 2, nospljaavas un aizgaja dzert alinjju un ar mokam to skolu izvilka, tagad mans pasniedzeejs ir ljoti veiksmiigs cilveeks, bet tas, kas pelniija 2 un 3 ir viens no krievijas miljardieriem....

Galvenais ir kaa tu speeji saskatiit iespeejas, pasniegt sevi, filtreet info, izliist cauri nestandarta situaacijaam un vai speji paarliecinat cilveekus....  Think outside the box (neaizejot galeejibas protams) un izgliitoties par to, kas reaali noteik pasaulee un tevis interesejoshaa sfeeraa 

P.s. Ljoti lielu dziives veiksmes lomu speele social life, ne velti labaakie biznesa kontakti tiek atrasti pirtiis, seminaaros, klubos, sab. pasaakumos utt....

3 0 atbildēt

Jebkurš(ar savu vislielāko neatlaidību utt) jau nevar gan sasniegt kaut ko tādu kā viņi, tur jau ir jābūt īpašam talantam vai kkam tamlīdzīgam, kādi ir tikai "izredzētajiem"

2 0 atbildēt

Ja ,man ari gāja grūti , skolotāja teica ka kļūšu par sētnieku un ka es pat netikšu lidz 9.klases eksāmeniem,bet tagad esmu studens..

2 0 atbildēt

gribasspēks un interese, tas arī viss :).

3 1 atbildēt

Kā saka: dzīvē tu būsi tas, ko darīji ārpus skolas, nevis skolā.

4 2 atbildēt
« 1  2  3 »