local-stats-pixel fb-conv-api

Savaldi pūķi6

26 0

Šoreiz parunāsim nevis par pasaku pūķiem, bet gan par cilvēkiem, kurus sabiedrībā uzskata par agresīviem. Kā zināms lieka agresija rada tikai problēmas, gan šiem „pūķiem”, gan arī apkārtējiem.


Lai labāk izprastu šos cilvēkus, vajag saprast, kas viņos rada šo agresiju, neskaitot protams gadījumus, kad tā tiek izprovocēta, lai arī iekšēji mierīgus cilvēkus, nav viegli izprovocēt. Agresija ir radīta ar to, ka šiem cilvēkiem ir pietrūkusi mīlestība, vai uzmanība, un viņi to cenšas iegūt ar tām metodēm, kas viņiem ir pazīstamas. Pēc būtības, šo cilvēku uzvedība, ir ļoti līdzīga mazu bērnu uzvedībai, kuri mēģina piesaistīt vecāku uzmanību ar raudāšanu, vai nepaklausīgu uzvedību.

Nemācēšana, ar šiem cilvēkiem saprasties var novest pie smagiem konfliktiem, un ņemot vērā to, ka viņi paši sev ir radījuši vidi, kurā valda agresija, piemēram treniņi cīņās, vai arī laika pavadīšana nodarbēs, kuras viņus pilnveido fiziski, tad jāņem vērā, ka konflikta risināšana ar spēku var novest pie nevēlama rezultāta.


Veids, kā savaldīt šos cilvēkus ir samērā vienkāršs, pret bērnu vajag izturēties, kā pret bērnu, ja viņam tobrīd ir vajadzīga uzmanība, tad to viņam arī veltīt, parunājoties ar viņu, galvenokārt uzdodot jautājumus par viņu, un viņa apkārtējo vidi, ja ir vēlams šo cilvēku izslēgt no tā brīža kompānijas, piedāvāt viņam opcijas, ko darīt, pasniedzot to tā, it kā tā būtu viņa paša izvēle. Mēģinājums uzspiest viņam savu viedokli, var kā jau ļoti daudzos gadījumos novest pie konflikta.


Ja šis cilvēks jau ir kaut ko sliktu izdarījis, tad no kompānijas viņa tuvākajam cilvēkam vajadzētu ar viņu parunāties, un kā jau agrāk jautājuma formā izdibināt, kādu labumu tas viņam nesa, kā arī bieži vien sarunas laikā pieminēt, ka viņš ir fiziski stiprāks, un pārliecināt, ka konfrontācijai nav jēgas, jo kompliments viņa spēkam, tas ir kompliments viņa galvenajai dzīves jēgai, ja saruna noritēs veiksmīgi, tad tālākajā notikumu gaitā vairāk nepatīkamām situācijām rasties nevajadzētu.

P.S. Iedvesma šim rakstam man radās novērojot cilvēku uzvedību brīvdienu vakaros vecrīgā. :)

 

P.P.S Šis ir mans pirmais raksts, tāpēc lūdzu esiet saudzīgi, ja patiks, rakstīšu vēl :)

26 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

jaaa man vienmeer ir probleemas savaldiit ddrakonu manaas biksees....

1 0 atbildēt

rakstam ir pareiza jeega, bet ne vieniigi taa ar vinjiem jaadara... dazhreiz tomeer vajag apspiest shaadus "puukjus," jo beigu beigaas vinji domaas ka var visu, taadeejadi radot vieniigi vairaak probleemas

0 0 atbildēt

2 plusi no manis :)

0 0 atbildēt

 

+

0 0 atbildēt

Man patīk Tavi raksti :) +++

0 0 atbildēt