local-stats-pixel fb-conv-api

Pārdomas par referendumu...9

56 1

Es nesaprotu. Kāpēc kaut kas tāds notiek? Kāpēc mums valstī vajag 2 valodas? Kāds ir viņu pamatojums šai iedomībai? Kāpēc?

Kāds man varētu paskaidrot, kāpēc krievu valodai vajadzētu būt līdztiesīgai latviešu valodai LATVIJĀ? Ko viņi mēģina panākt? Šī ir Latvija, nevis Krievija. Kāpēc mums vajadzētu valodu, kurā runā valsts, kurā par Putinu balsoja vairāk kā 100%? (emotion) Es esmu jaunietis, vēl tāds vecums, kad par politiku vēl neuztraucas, īsti nepievērš tai uzmanību. Bet mūsu, tā saucamie "labdari", valstsvīri ir valsti noveduši tiktāl, ka pat bērni sāk pievērsties politikai.

Šodien, skatoties "100 gramus kultūras", pamanīju aptauju "Kā referendums ietekmēs krievu un latviešu attieksmi" vai kautkas tāds. Par to, ka referenduma ietekme būs pozitīva nobalsoja ap 100, taču par negatīvu ietekmi bija ap 2000. Izdariet secinājumus. Vai tiešām Jums (attiecinu uz tiem ģēnijiem, kas sēž augstajos amatos) liekas, ka latviešu un liela daļa krievu tautas to vēlas? Un tur bija pacelts jautājums par "вести сегодня" rakstu, kurā teikts, ka jābalso "PAR", jāatmaksā par 20 gadiem ciešanas. Jautājums no manas puses - Ko un kā jūs esat cietuši? Ja tiešām cietāt, vai tā tiešām bija citu vaina?

Man ir pazīstami krievu izcelsmes cilvēki, kas balsos PRET, kāpēc lai tā nedarītu latvieši? Kāpēc jums vajag vēl vairāk sanaidot šīs tautas? Vai viņi mēģina mūs atšķirt, lai veidotos vēl lielāki strīdi?

Mana atbilde ir viena. Ja gribat šeit dzīvot, mācīties un strādāt, runājat latviski, vai brauciet uz Krieviju, JO TUR RUNĀ KRIEVISKI.

Ieinteresēts, paskatījos krievu avīzi "вести сегодня" (piedodiet, atvainojiet, ka ar mazo burtu). Un pirmais raksts:

"За" на референдуме

Tur bija runājis Ušakovs. Viņš pieminēja tekstu "Sāpīgi, bet vajadzīgs" ("больно, но нужно"), un atzina, ka nobalsos "PAR". Es negribētu tādu galvaspilsētas mēru...

Nākamais raksts:

"Мы тут не гости!"

Tulkojums, ja kāds nezin, ir "Mēs šeit neesam viesi". Un protams ka šeit ir TAS Lindermans, kurš manās acīs tagad ir nejēdzīgs tirliņš. Kas tad jūs te esat, ja nezinat vai negribat zināt vai runāt latviski? Kāpēc lai jūs vispār tādā gadījumā drīkstētu balsot, ja šī acīmredzot nav jūsu valsts? Mana atbilde: 17.-18. rindiņa, pameklējiet. ;)

Vēlviens raksts:

"Александр Милов: если бы мы работали в России, то уже давно стали бы миллиардерами"

Viens, tikai viens jautājums. Tad kāpēc nebrauci uz Krieviju?

Protams rakstu ir daudz, laika ir maz. Analizēt nevar visu, tekstu vajag mazāku, lai jūs nezaudētu interesi.

Pēdējais punkts. Kāpēc valstsvīri vispār šo pieļāva? "Tauta nav, lai pastāvētu Viņi. Viņi ir, lai pastāvētu tauta." (Braveheart (awesome movie btw)).





56 1 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Mana atbilde ir viena. Ja gribat šeit dzīvot, mācīties un strādāt, runājat latviski, vai brauciet uz Krieviju, JO TUR RUNĀ KRIEVISKI.

6 0 atbildēt

Tas Aleksandrs Milovs izskatās neapmierināts ar savu pašreizējo sociālo stāvokli-tad lai tik brauc strādāt uz Krieviju, te viņu neviens netura.Par Lindermani labāk neizteikšos-ķipa Barikādēs stāvējis esot un blablabla, tad būtu vismaz cienījis tos, kas šeit dzīvojuši pirms Krievija ienāca Latvijas teritorijā.Turklāt viņš nesaprot vienu lietu-pat ja krievu valoda būtu pieņemta kā otra galvenā-nekas nemainītos-tie latvieši , kas nemāk un nevēlas mācīties krievu valodu, tie tāpat nemācītos viņu tālāk, tas pats uz krieviem attiecas-kas nemāk un negrib latviešu valodu mācīties, tie arī nemācītos, jo redz Latvijā ir divas galvenās valodas...Par Nilu Ušakovu - man vispār ir pārsteigums , ka viņš ir Rīgas mērs, neesmu lietas kursā par to vai viņš ir vispār pēc tautības latvietis-laikam jau nē, ja jau par krievu valodu balso vai arī viņš cenšas tāpat kā Lindermanis lobēt kādu augstāk stāvošu cilvēku intereses un tie paši noteikti nav no Latvijas.Es no rīta jau biju vēlēšanu iecirknī un nobalsoju PRET krievu valodu, kā otro galveno valsts valodu Latvijā.Jā, man ir draugi un paziņas krievu un krievu valodu es saprotu pietiekami labi, bet priekš kam aptuveni 1 miljonam latviski runājošu latviešu pašu zemē, Latvijā vajag uzspiest officiāli valodu , kurā runā aptuveni 200 miljoni krievvalodīgie?Latviešu valoda jau tā lēnām izzūd, dēļ citu valodu lamuvārdiem,žargoniem un modernisma, bet, ja krievu valodu šeit, kā mazā Krievijas piedēklī officiāli iesēs, tad ar laiku latviski runājošo būs vēl mazāk.Un tur daudz laika nevajadzēs-pietiks ar pāris paaudzēm droši vien.

2 0 atbildēt

kurš bija balsot?

3 2 atbildēt

Ievilku savu ķeksīti Pret un tagad man miers. ! 

1 0 atbildēt

Mēs šiet neesam viesi.  Ka tavu māti!  Protams ne viesi - Okupanti.

1 0 atbildēt

Pēc šitāda izgājiena Ušakovam vajadzētu atņemt mēra statusu un patriekt no Latvijas, tā pat ar lindermani izdarīt! emotion

2 2 atbildēt

A nah tikpat labi par otro valsts valodu nevar latgaliešu valodu?????

0 0 atbildēt