local-stats-pixel fb-conv-api

Manas pārdomas par šī brīža aktoālo tēmu- divalodība24

38 5

Diemžēl šobrīd nedzīvoju Latvijā, bet nekad neesmu atmetis domu atgriezties mājās Latvijā. Tomēr ja Latvijā ieviesīs divalodību es simts procentīgi neatgriezīšos savā dzimtenē uz dzīvi kas mauprāt ir diezgan skumji. Latvija ir mana dzimtene un Latviešu valoda ir mana dzimtā valoda kura ir pati skaistākā valoda pasaulē tapēc šobrīdējā situācija man ir neizprotama.

Mūsu valsts kultura ir vienreizēja un skaista ! Vai kāds var iedomāties dziemsu svētkos milzīgo kori dziedam svešvalodā? Pieļaujot divalodību latvieši nosmacēs savas paražas un kulturu ! Kas būs nākamais atcelsim jāņus ? nesvinēsim 18. novembri? kā tad skolā mācīs par Lāčplēsi ?

Nesaprotu kā vispār nonāca tik tālu ka latvietim ir jābalso par to lai tikai latviešu valoda būtu vienīgā valsts valoda. Kapēc cilvēks atrodoties un dzīvojot Latvijā var velkāt t- kreklu ar uzrakstu "CCCP" un būt lepns, iet pa ielu ar paceltu galvu ? Vai tapēc mūsu senči cīnijās par brīvu Latviju ? Vai tapēc cīnijās ar pretiniekiem tik grūtajos karos? Nedomāju ka vīri kas krita šajās cīņas šobrīd lepotos ar mums !Uzskatu ka simbola "CCCP" drukāšana uz maikām numurzīmēm vai kur citur ir ņirgāšanās par latvieti tieši viņa sejā!

Mūsu vecāki vecvecāki un viņu senči dzīvoja ar sapni par brīvu Latviju un latviešu valodu kā latvijas valodu kā oficiālo valodu. Atceros kad mans tēvs stāstija kā mana vecmāmiņa iekūlusies milzu nepatikšanās par to ka klausijusies plati ar latviešu mūziku. Nedomāju ka tas ir normāli.

Mūsu tauta ir maza. Kas nozīmē ka mūsu tradīcijas un valoda ir jasargā vēl rūpīgāk. Mūsu paražas ticējumi leģendas ir jānodod no paadzes paaudzē lai mēs saglabātu mūsu skaisto valodu un kulturu kas ir pasaules apbrīnas vērta!

Tapēc ceru ka visi latvieši saņemsies parādīs savu mīlestību pret latviešu un nobalsos PRET tādejādi parādot cik spēcīgi mēs esam!







38 5 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000

Doma Tev laba! Bet...bet iemācies rakstīt PAREIZI!

2 0 atbildēt

Par lielu un LATVISKU  Latviju!!! emotion

1 0 atbildēt

Man šie raksti par to divvalodību ir apnikuši vai tev nau skaidrs , ka tādas vienkārši NEBŪS , BŪS VIENA VALODA LATVIEŠU VALODA 

2 2 atbildēt

pašam nav kauns? esmu par latviešu valodu....interesanti aizbrauci prom tapēc,ka gramatika skolā nepadevās?pretīgi lasīt,tekstu bez pieturzīmēm,tas pats attiecās arī uz daļu komentāru....

2 2 atbildēt

čomi, beidziet,  vismaz te domu var saprast, nerunājot par citiem spoku rakstiem, kuri ir galigā pa-ļā.

0 0 atbildēt

Es tajos X dziesmu svetkos piedalijos.. dzisma dzive bija laba

0 0 atbildēt

Man šķiet, ka ja lielākā daļa komentāru iet par gramatiku, kura pie tam nemaz tik traka nav, tad pats raksts saturiski nav sanācis pārāk iedarbīgs...

0 0 atbildēt

lai tie kas balso PAR iet pakarās 

1 2 atbildēt

"Diemžēl šobrīd nedzīvoju Latvijā, bet nekad neesmu atmetis domu atgriezties mājās Latvijā."

tukši vārdi

1 5 atbildēt