local-stats-pixel fb-conv-api

Kopējs nežēlīgi sit Eiropā vecāko ziloni12

36 1

Britu sabiedrību šokējis kāds slepeni uzņemts video, kurā iemūžināta neticama vardarbība pret pēdējo Lielbritānijas cirka ziloni – 58 gadus veco Annu, kuru viņas aprūpētājs nežēlīgi sitis, spārdījis un pat durstījis ar mēslu dakšām.

Ar slēpto kameru uzņemto videomateriālu izplatījuši dzīvnieku tiesību aizstāvji, kuri vēlējušies parādīt skarbo Lielbritānijas pēdējā cirka ziloņa dzīvi un mocības, kas dzīvniekam bija jāpārcieš vismaz trīsarpus nedēļu garumā, kamēr darbojusies kamera.

Dzīvnieka, kurš jau ilgus gadus ir Bobija Robertsa Super Circus ceļojošās trupas īpašums, šausmīgais liktenis radījis sašutumu gan dzīvnieku mīļotāju, gan aizstāvju un veterinārārstu aprindās - speciālisti atzinuši, ka savažot ziloņa kājas ar dzelzs skavām esot īpaša nežēlība, jo cienījamā vecuma ziloņmāte cieš no artrīta un viņas kustību spējas tāpat ir ierobežotas.

Anna, kura ir ne tikai pēdējais cirka zilonis Lielbritānijā, bet arī vecākais zilonis Eiropā, ar Super Circus trupu ceļo jau kopš aizvadītā gadsimta piecdesmitajiem gadiem, kad trupas tagadējā īpašnieka vecāki viņu iegādājās par aptuveni 3 000 sterliņu mārciņu.

Protesti pret ziloņa izmantošanu cilvēku izklaidēšanai Lielbritānijā izskanējuši arī agrāk, bet visas līdzšinējās pārbaudes liecināja, ka dzīvnieka veselības stāvoklis un aprūpes kvalitāte ir normas robežās, un varasiestādes atļāva Robertsu ģimenei turpināt Annas dalību šovos. Tagad publicētais video šo lēmumu licis pārvērtēt.

"Nabaga Anna bijusi cirkā kopš savas mazotnes, kad viņa tika notverta savvaļā un atšķirta no ģimenes. Ziloņi ir ļoti sabiedriski un ārkārtīgi gudri, tāpēc šāda veida dzīve viņiem līdzinās ellei.

Annas traģiskais stāsts simbolizē cirka dzīvnieku nožēlojamos dzīves apstākļus un ir šokējoša liecības par cirka industriju kā tādu," atzinusi kāda dzīvnieku tiesību aizstāve un izteikusi cerību, ka šis notikums liks valdībai pieņemt lēmumu šovos aizliegt izmantot savvaļas dzīvniekus.

Pēc video publicēšanas ziloņmātes īpašnieks Bobijs Robertss nekavējoties reaģējis ar paziņojumu, ka viņš atlaidīs rumāņu izcelsmes ziloņu kopēju, kurš par Annas aprūpi gadā saņēma 8 000 sterliņu mārciņas.

"Esmu vīlies un jūtu neizmērojamu riebumu. Nespēju noticēt, ka šādas lietas notika mana deguna galā. Mēs viņam uzticējāmies un regulāri pārbaudījām viņa darbu, bet es nespēju būt klāt 24 stundas diennaktī," medijiem nožēlu paudis Bobijs Robertss.

Īpašnieki jau ilgāku laiku plānojuši dzīvnieku sūtīt uz rezervātu, bet viņi bija pārliecināti, ka tuvākais Annai piemērotais patvērums atrodas Amerikā un tālais ceļš ziloni nogalinātu, tomēr pēc video nonākšanas kārtībsargu rokās patvērumu ziloņmātei piedāvājis kāds neliels zoodārzs Bedfordšīrā.

Robertsa sieva Moira atzinusi, ka ļaus zilonim doties uz rezervātu, ja vien īpašniekiem ļaus regulāri tikties ar dzīvnieku, kā arī žēlojusies, ka šķiršanās no ziloņa salauzīs viņas sirdi. Vīrs un ziloņa īpašnieks dzīvesbiedrei piebalsojis, norādot, ka Anna ir "daļa no viņu ģimenes".



36 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Nu nahuj jasit tas zilonis, nahujam, vins tak tikai stav un ed zali

7 0 atbildēt

Vnk sadisti kkādi! Zilonis taču neko sliktu nedarīja

4 0 atbildēt

Pashiem vinjiem ar daksam uzist pa pockaam

3 0 atbildēt

un to sitēju tikai atlaida? viņam cietumā jāsapūst.

3 0 atbildēt

Tādam ar lāpstu pa seju.

2 0 atbildēt

Tādam kājas dirsā iespraust

2 0 atbildēt

kropļi gribētu viņus nosist

2 0 atbildēt

pideras jobanais

1 0 atbildēt

es nevaru noskatīties līz beigām...

tas ir tik nežēlīgi un ļauni bet dzīvnieciņiem!

pašu tur piesiet un padauzīt!

0 0 atbildēt

Es to nespēju noskatīties. Jau apstājos video 4daļā..

0 0 atbildēt

nu mlin nabaga zveerinjs :O

plusaa ne jau tik zilonis ciesh bet jau ir taa iebaidiits ka redzot kaa citus sit jau paliek nemieriigs.

tur visus dziivniekus uz rezervaatiem un pashus "izdraazt" peec pilnas programmas

0 0 atbildēt

psc, nabaga zilonītis, nu ko viņš tādu noziedzies?! emotion un kā vispār tādi bezsirdīgi duraki tiek strādāt tādās vietas?.. nesaprotu, vnk nesaprotu.. fuj emotion

0 0 atbildēt