local-stats-pixel fb-conv-api

Kas notiktu ja sabruktu Pļaviņu HES. 615

112 1
Pēc 6 stundām un 25 minūtēm kopš katastrofas sākuma.

(2012. gada 29. marts pulksten 6.25.)
Katastrofu ūdeņu fronte nonākusi līdz Vanšu tiltam!
Aiz frontālā plūdu viļņa 4 m augstumā ūdens līmenis Daugavā Vecrīgas rajonā sāk celties ar ātrumu 1,5 cm minūtē, kas tuvāko piecu stundu laikā sasniedz savu maksimumu – 5 – 5,5 m virs normālā ūdens līmeņa Daugavā.

Izturības pārbaudi pārdzīvo visi Daugavas tilti – Dzelzceļa tilts, Akmens tilts un Vanšu tilts. Brāzmaina straume mēģina izskalot tiltu balstus, tiltu balstus taranēs koki, stabi un ledus gabali. Zemākajās tiltu vietās var veidoties sastrēgumi, kā rezultātā plūdu ūdeņi var traukties pavisam neparedzamā virzienā.

Ūdens līmenim Daugavā strauji kāpjot, Rīga Daugavas labajā krastā sāk pakāpeniski applūst. Ūdens laužas iekšā Rīgā pa Lāčplēša ielu, Dzirnavu ielu, Turgeņeva ielu, 13. janvāra ielu, Marijas ielu, Satekles ielu.

Maksimālajā applūduma brīdī (laikā no pulksten 11.00 līdz 13.00) Rīgas centrs ir applūdis līdz pat līnijai, ko ierobežo Ģertrūdes iela, Avotu iela un Dzirnavu iela. Applūst gan Centrāltirgus, gan Centrālā dzelzceļa stacija, gan Rīgas autoosta. Lai arī ūdens dziļums Rīgas ielās nav katastrofāls (tikai 0,5 – 1 m dziļš), tomēr ir iespaidīga milzīgā applūšanas teritorija. Piemēram, Lāčplēša ielas rajonā Daugavas ūdeņi nokļūst pat 2 km attālumā no Daugavas normālās krasta līnijas.

Ļoti interesanta situācija veidojas Vecrīgā. Tā applūst tikai daļēji un uz 5 – 7 stundām paliek par salu Daugavas trakojošos ūdeņos!!! Šis fakts pierāda Rīgas dibinātāju gudrību, kas Rīgu sāka būvēt pauguru virsotnēs. Vecrīgā applūst apbūve, kas atrodas blakus 13. janvāra, Kalēju un Rīdzenes ielām, Līvu laukums pazūd zem ūdens. Lai arī ūdens traucas gar Pre

« 1  2  3 »
112 1 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Grr..sanāk, ka Latvijas lielāko daļu tas ietekmētu

3 1 atbildēt

 

5. Jaunbūvētā Nacionālā bibliotēka applūdīs par 4 m

20. Nacionālā bibliotēka. Ūdens maksimālais appludinājums – 2,5 m

emotion 

0 0 atbildēt

Rakstam turpinājums būs? Gribu zināt kas notiek, ar Pļavniekiem, Purvciemu utt.

Sekas traģiskas emotion

0 0 atbildēt

Nu bliin dzivoju tieshi pie daugavas jaiet nopirkt laikam gumijas laivu :D

0 0 atbildēt

šitā tikai nelaimi var piesaukt...

0 0 atbildēt

Biju kaut kad domājusi, kā būtu, ja...

Bet man likās, ka varētu būt trakāk.

0 0 atbildēt

💔

0 0 atbildēt