local-stats-pixel fb-conv-api

Kaķi 8.1

12 1

Šoreiz raksts par Burmilla kaķiem:)

Burmillu šķirnes izcelšanās vēsture ir vēstījums par mīlestību.

1981. gada sākumā М.Biksforda - Smita, plaši pazīstamā „Astahazy ” audzētavas īpašniece nopirka savam vīram dāvanu - Persiešu runci Jemari Sanguist šinšilas krāsojumā. Neilgi pirms runcis tika kastrēts , viņam izdevās satikties ar Bambino Lilac Faberge – lilā krāsojuma burmas kaķeni un drīzumā kļuva skaidrs , ka Faberžē būs kaķēni.1981. gadā pasaulē nāca 4 kaķenītes - pēc tipa - visas līdzīgas burmai – ar īsu, biezu kažociņu un šinšilas krāsojumā.

Šī tipa apvienojums ar neparasto šinšilas krāsojumu un lielisko burmas temperamentu, kļuva par programmas pamatu, lai izveidotu jaunu šķirni . Skrupuloza un apjomīga vaislas un selekcijas darba rezultātā ir radusies tā BURMILLA, kuru mēs tagad pazīstam un ar kuru pelnīti lepojamies. Šī šķirne salīdzinoši ātri guva atzinību, un jau 1994 gadā FIFe asamblejā tika uzņemta par pilntiesīgu biedru.

BURMILLA - eleganta vidēja izmēra kaķis ar īsu , zīdainu kažociņu un brīnumainu kontrastu starp katras spalviņas tumšāk iekrāsoto galiņu un tīro sudrabaini balto spalvas pamatkrāsu. Otra burmillas īpatnība - smaragdzaļās acis ar melno plakstiņu iezīmējumu.

Burmillas raksturs ir visnotaļ ievērojams. Burmas prasīgums un palaidnīgums apvienojumā ar šinšillas (tātad persieša) maigumu arī rada šo burmillas rakstura unikālo individualitāti.Palaidnīga un bezbailīga bērnībā, burmilla izaug par intelektuālu un neiedomājami maigu kaķi. Durvju rokturi un visa veida skapju durtiņas nesagādā apņēmīgajai Burmillai nekādas problēmas: jebkas, kas atrodas sasniedzamajā attālumā - sākot ar zeķēm, šokolādes konfektēm, un konvertiem un beidzot ar pildspalvām, atslēgu saišķiem un cimdiem -viss kļūst par burmillas mantiņu. Spēles ar pingponga bumbiņām vai saņurcīta papīra bumbulīšiem burmilla apgūst agrā bērnībā. Trokšņainā un aktīvā skraidelēšana var pēkšņi beigties - lai Jūsu neprātīgais „nemiera gars” varētu ērti iekārtoties uz ceļiem vai azotē un neiedomājami skaļi murrājot, lūkoties Jūsos ar nevainīgi palaidnīgo burmillas skatu – kurš Jūs padarīs pilnīgi atkarīgu no šī mazā „briesmoņa”. Lielā aktrise Burmilla nospēlēs Jums jebkuru lomu - saritinājusies miega pele vai suns, kurš vārtās uz muguras; čūska, kura slīd pa grīdu vai sermuliņš, kurš rāpjas pa kāju uz augšu; mērkaķis, kurš rāpaļā pa aizkariem vai virves dejotāja, kas balansē uz durvju augšējās maliņas; gultas sildītāja vai Šerloks Holmss …

Iespējas ir neierobežotas! Burmillas kopšana ir tikpat vienkārša, kā visu citu īsspalvaino šķirņu kaķiem. Nevajag tikai aizmirst reizi pa reizei izsukāt kažociņu ar gumijoto cimdu, lai novāktu atmirušās kažoka daļiņas un protams - apgriezt nadziņus un pārbaudīt ausis. Protams, reizi pa reizei (atceraties – viņa var būt gan lienoša čūska, gan virves dejotāja, kura ielien visās vietās, kur ir putekļi) var rasties nepieciešamība papildus kažoka kopšana - bet tā kā no šīm kopējām aktivitātēm burmilla nemaz netaisās izvairīties – jādomā, ka tas var sagādāt prieku arī Jums.

Reklāma
Reklāma
12 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000

Minciishi emotion

0 0 atbildēt