local-stats-pixel fb-conv-api

Garākie vietu nosaukumi pasaulē0

88 0

 

Pasaulē ir daudz vietas ar gariem nosaukumiem,šeit ierakstīšu par pāris tādām. Ceru,ka patiks. :)

 

 

Pirmajā vietā ar 85 burtiem slavas saulītē gozējas TAUMATA WHAKA TANGI HANGA KOAUAU O TAMATEA TURIPUKAKA PIKI MAUNGA­HORO NUKU POKAI WHENUA KITANA TAHU  - kas ir kalns Jaunzēlandē. Šis Mauru vārds kādreiz tika lietots pilnā nosaukumā,bet laikam vietējiem pieleca,ka nav tas īsti ērti,tāpēc to tagad sauc Taumata. Šis nosaukums nozīmē - Visaugstākā vieta,kur Tamatea,kurš ir zināms kā zemju ēdājs,slīdēja zemē,kāpa atpakaļ un rija kalnus,spēlēdams savai mīļotajai uz deguna flautas. WTFFF????? Nezinu,baigi jocīgi,bet nu iztulkoju precīzi :D

 

 

Otro vietu ieņem GORSA FAWDDACH AIDRAIGODAN HEDDO GLEDDOLON PENRHYN AREUR DRAETH­CEREDIGION ( šajā vārdā ir veseli 66 burti ) - vūhū,apsveicu. Šis ir pilsētas nosaukums,kura atrodas Velsā. Vārds tiešā tulkojumā nozīmē - Mavdačas stacija un tās pūķa zobi,kas atrodas Ziemeļu Penrinas ceļā un zelta pludmalē Kardiganas līcī. ATKAL WTF. :D

 

Trešo vietu godam tur LLAN FAIR PWLL GWYN GYLL GOGERY CHWYRN DROBWLL LLANTY SILIO GOGO­GOCH ( šis jocīgais nosaukums satur 58 burtus ) un tā arī ir pilsēta Velsā. Kas tiem velsiešiem ir? Galīgi aptrakuši,šitādus nosaukumus liekot. Vārds rupji tulkojās kā - Svētās Marijas baznīca baltās lazdas dobumā,netālu no Llantisilio straujā atvara sarkanajā alā. Šis vārds ir iekļauts Ginesa Pasaules rekordu grāmatā.

 

Ceturtajā vietā vārds,kurš sastāv no 41 burta,un tas ir CHAR GOGAGOG MAN CHAR GOGAGOG CHAR BUNA GUNGAMOG ,kas ir vēl viens nosaukums Vebstera ezeram Masačūsetā.

Alternatīvi šo ezeru var saukt arī šādi :

 

(44 burti) CHAR GOGGAGOGG MAN CHAUG GAGOGG CHAU BUNA GUNGAMOGG,

(45 burti) CHAR GOGGAGOGG MAN CHAUG GAGOGG CHAU BUNA GUNGAMAUGG,

(44 burti) CHAR GOGGAGOGG MAN CHAUG GAGOGG CHA BUNA GUNGAMAUGG.

 

Tikai diez vai kāds būs tik foršs un gudrs,lai to visu laiku tā sauktu :D

 

 

Pēdējo vietu šajā rakstā iegūst NUNATH LOOGAGA MIUT BINGOI ( 23 burti. Tāds knauķis,salīdzinot ar citiem) un tā eskimosi sauc Aļaskas kāpas.

Reklāma
88 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 0

0/2000